Menni vagy maradni?
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
DECOTEXT írta: Sajnalom, hogy az anyukád ilyen beteg, de kénytelen vagyok megjegyezni, (még ha keményen hangzik is) hogy ez magánügy. Minden rendszerben vannak vesztesek és nyertesek. A kedves anyukád súlyos betegségéröl azonban, sem a rendszer, sem az EU, sem a politika nem tehet, igy rátok hárul az anyagi háttere, ha nem volt külön valamilyen plusz biztsositása! Ez egyszerüen pech!
Nem gondolom, hogy édesanyádnak lett volna vagy lenne külön biztosítása betegség esetére, lévén szüleink ugyan ahhoz a generációhoz tartoznak, gyanítom közel azonos időben mentek nyugdíjba, s akkor ez nem igazán volt szokás. Az én édesanyám - hasonlatosan a Tiédhez - jó előre gondoskodott magáról, folyamatosan járnak le a biztosításai, így nem szorul a mi segítségünkre, ennek ellenére mi mindketten kötelességünknek érezzük azt, hogy támogassuk, és ahol tehetjük ott segítünk annak ellenére, hogy Ő ezt nem kéri. Lehet, hogy ez számodra furcsa, de számomra így korrekt, sokat köszönhetünk Neki, és még életében szeretném viszonozni. Küzdelem vele a dolog, de megéri, mert tudom, amit én vagy a húgom fizetünk ki, és nem Ő, az megmarad neki, s ez nyugalmat és biztonságot jelent a számára. Az Ő generációja végigélte a háborút, az átélt nélkülözés az, ami miatt gyűjtögetnek, és ha nincsenek biztonságban, akkor van gáz.
Tehát totálisan félreértettél, én az édesanyám példájával csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem lehet még két nyugdíjast sem összehasonlítani, mert még ha sok tekintetben paralel az, amire figyelnek és költenek, de lehetnek tételek, melyek miatt nem összehasonlítható a kiadásuk, ergó az, hogy ki mennyiből tud megélni.
Sehol nem állítottam, hogy anyukám betegsége nem magánügy, azt sem olvashattad sehol, hogy az elmúlt rendszer, az eddig kormányok, az EU , a stb... a hibás. Azt állítottam, hogy csak és kizárólag Önmagához képest lehet hasonlítani a dolgokat, és most is ezt állítom.
Hogy pech lenne valakinek az egészségügyi állapota? Szerintem nem, de maradjunk annyiban, hogy az anyukám nem vigyázott magára, sokat dolgozott és mellé még többet idegeskedett, és ez hatással volt rá, melynek nyomati élete végéig viselni fogja.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- veracska27
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Tanácsot szeretnék kérni.Párom álláslehetőséget kapott Stuttgartban a keresete 1600 euro lenne.Van két kis gyermekünk az egyik 2 évés múlott a másik 4 hós.Kb fél év múlva szeretnénk utána menni ha már gyűjtöttünk elég pénzt az induláshoz és egy biztos albérlethez.Én nem beszélem a nyelvet,természetesen ennek itthon neki állnék.Már egyszer ugyan ezt az állás lehetőségről lebeszéltük magunkat.Mert mi lesz ha ... alapon.Most is félünk neki vágni,mert nem tudom mi várni kint ott ránk 2 ilyen pici gyerekkel.Meglehet e élni ott kint ennyi pénzből?Érdemes e itthon feladni mindent és neki vágni.Persze elöbb vagy utóbb ha a gyerekek oviba vagy iskolába mennének én is dolgoznék,de azok még évek.Mit gondoltok?Nehéz dönteni,mert apa így elmenne hónapokra nélkülünk.Ami nehéz és kicsit kegyetlen is a gyerekekkel szemben,de talán ott kint szebb jövőjük lenne...
Szerintetek?
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
DECOTEXT írta:
Miklós írta: Pontosan: A 2012. évi minimálbér mértéke 93.000,-Ft BRUTTÓ.
Ez nettó: 60.915,- Ft.:
Nem hiszem, hogy ennek az ellenkezöjét állitottam!
Két bérnél a 186 ezer is brutto! Mindez az alapbér.
Erre jön a CSP, a munkábajárasi támogatás, stb.
Már sokszor emlitettem, hogy ha valamit leirtok akkor
mindent korrekt módon! S itt most nem emliettem az
esetleges túlórát. Ez a bér ugyanis a minimális
letöltendö munkaidö után jár.
Tudod ez már azért durva.
Tehát két ember, ha nincs eltartandó gyerek, akkor kézhez kapnak szűk 122000 Tf-ot. Ebből aztán pompásan meg lehet élni.
Ha saját lakásuk van, és semmi hitelük, akkor csak rezsit kell fizetni.
Ha panelban laknak, akkor a rezsi egy kis 54-65 nm lakásra legalább 45-55 eFt. Marad 65-75 eFt két embernek. Kajára, ruhára, mert ha szerencsések nem dohányounak, és nem isznek, mozira, szinházra pedig biztosan nem jut belőle.
Ha családi házban laknak, akkor sem lesz sokkal kevesebb a rezsi, mivel nem sok ház épült Mo-on 100 nm alatt. Eladni, kissebbe költözni szinte reménytelen a mostani ingatlan piacon.
Ha egy gyereket kell eltartani, akkor sokkal rosszabb a helyzet, mert ha jól tudom 0 azaz nulla a családi pótlék egy gyerek után.
Ha két gyerek van akkor sem jobb, mert a minimális összegű csp-vel nő a bevétel, de már 4 fele kell osztani.
MIndenkinek nyilvánvaló, hogy persze kell is túlórázni, agyon robotolnia magát a szülőknek, he meg akarnak élni.
Ha olyan helyen laknak, az ország fele minimum, ahol kevés a munkahely, akkor tovább romlik a helyzet, mert vagy horribilis a munkába járás, vagy bérelni kell ott albérletet, ami által még szét is szakad a család.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Rosszul tudod, a CSP egy gyermek után 12.200,- Ft, amennyiben nappali tagozatos iskolába jár a gyermek, és kapja ezt a szülő mindaddig, amíg a gyermek folyamatosan nappali tagozatos suliba jár, egészen a gyermek 22 éves koráig. ( a lányom nappali tagozatos suliban szakmunkásként végzett, majd azonnal nappali tagozatos suliban leérettségizett, utána folyamatosan kaptam a CSP-ot, egészen 20 éves koráig.)
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Egyetértek amit írtál, de azért el lehet adni egy házat, persze függ attól, hogy milyen állapotban van és hol. Mi kb. 2 héttel ezelőtt adtuk el a kertes házunkat amihez még egy különálló garzon is tartozik, felújítva, remek állapotban. DE: muszáj volt lejjebb menni az árral mert különben árulhattuk volna még évekig. Kompromisszumot kell kötni mint minden mással az életben, és lehet tovább lépni!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604