Menni vagy maradni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Megint nem figyelsz és vagdalkozol, ezért az elejére nem is reagálok mert "kiborul a liszt", ha a úgy válszolok ahogy a pulzusom diktálja.....Nekem nincs 300-400 ezer euróm egy nekünk megfelelő ! kérót venni itt. Lyukban meg nem akarunk lakni, tehát lejjebb adjuk és bérlünk!! Otthon meg már meg volt a kérónk amikor kijöttük, csak később nagyobbra cseréltük (kár volt). Ma már sokat gondolkozunk azon, hogy eladjuk, mert halott tőke, amit beleöltünk!! Inkább feléljük! S képzeld, a gyerekeimnek sem kell.peteratde írta: 1./ Itt ha mindkét kereső a minimális jövedelem keözel keres, az 2200-2700 között van.
Ebből itt két ember, de még két gyerekkel is kifejezeten jól megélhet.
2./ Odahaza két ember minimál jövedelem közelében, mondjuk összesen 140-160000 Ft, őppen hogy csak megél. még ha saját lakóingatlanja van is.
3./Az igaz, hogy 1500 euróból Magyarországon is jól meg tudnának élni az emberek, csak ki keres ott ennyit?
1./ Minden relativ! Ha valaki úgy tud takarékoskodni ahogy Te vagy annyival is megelégszik amivel Te, akkor igen!
2./ Minden relativ. Ehez a kerestehez jön még egy zsák támogatás is,
s hogy mi az az "éppen, hogy" az sok midnentől függ!
3./ Olvass vissza! Pont ezért mondom, hogy irreálisak az ilyen beszólások!
Nem egyszer halom azonban, hogy igy hasonlitgatnak össze az otthoniak!
UI: tudod az emberek nagyon különböznek! Lehet egy kényelmes, biztonságos, nagy toyotával, (6 L dizel/100km) és lehet egy kis chevrolet sparkkal (7 L super/100 km)) is Mo.-ra menni. Mindekettő 1200 km megy, de én a toyotából úgy szállok ki 8-9 óra múlva ahogy beszáltam, Te meg a cheviből ha ki tudsz szállni 14 óra múlva, akkor 2 napig feküdnöd kell..... S most arról inkább ne is beszéljünk, hogy ha valahol egy crash van. Mennyit ér akkor, a nagy takarékos életed pl. egy kis kocsinál? Ugyan ilyen igényesnek kell lenni az életünkkel is, legyen az élelem (pl. drágább bió), legyen az lakás (nagy, levegős, egészséges) stb. Kinek takarékoskodjunk és főleg minek?? Mi itt teljesen más életet folyatunk mint TE, s mindig azt bizonygatod, hogy olcsón is lehet! Igen lehet, de MUSZÁLY? Otthon meg muszály takarékosan élni, de LEHET JOBBAN is!!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
UI: tudod az emberek nagyon különböznek! Lehet egy kényelmes, biztonságos, nagy toyotával, (6 L dizel/100km) és lehet egy kis chevrolet sparkkal (7 L super/100 km)) is Mo.-ra menni. Mindekettő 1200 km megy, de én a toyotából úgy szállok ki 8-9 óra múlva ahogy beszáltam, Te meg a cheviből ha ki tudsz szállni 14 óra múlva, akkor 2 napig feküdnöd kell.....
Már megint nem tudom, honnan veszed amit írsz. Nekem ugynaolyan kategóriájú. (felső közép) autóm van mint neked, kétoldali digit klimával, esőérzékelővel, stb. Igaz kicsit idősebb, és benzines, de egyenlőre ilyet tudtam venni, lesz még jobb is
Sokkal jobb levegőn, egészségesebben élek mint te, szerintem az étrendem is egészségesebb.UI: Ugyan ilyen igényesnek kell lenni az életünkkel is, legyen az élelem (pl. drágább bió), legyen az lakás (nagy, levegős, egészséges) stb. Kinek takarékoskodjunk és főleg minek?? Mi itt teljesen más életet folyatunk mint TE, s mindig azt bizonygatod, hogy olcsón is lehet! Igen lehet, de MUSZÁLY? Otthon meg muszály takarékosan élni, de LEHET JOBBAN is!!
Ezek a dolgok NEM csak azon múlnak, mennyit költesz rá. Igen én azt mondom, lehet relative kevésből is jól élni.
Az pedig, hogy az otthoni 140-160 000 FT-ból esetleg meglehet úgy élni, mint itt a 2400-2700 euróból, az már tényleg nevetséges.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Ezt én lezárom itt is, mielőtt Gergő teszi! A töredékét sem értetted meg amit a gépkocsi példézatommal párhuzamba állítottam! Lényeg, (akkor most talán érthetőbben!) hogy nem látjuk be a nejemmel, hogy miért kellene takarékosan kevesebből élnünk! Miért ne törkedjüünk a sokkal jobb, kényelemsebb életre, akár drágán is!? Ezt azért még magyarázd meg! Te ugyanis állandóan ezt hajtogatod, hogy milyen szuper minőségű életed van nagyon kevés pénből is, és mennyivel könnyebben élsz mint annak idején Mo.-on!Sőt küldeni is tudsz haza!peteratde írta: Már megint nem tudom, honnan veszed amit írsz. Nekem ugynaolyan kategóriájú. (felső közép) autóm van mint neked, kétoldali digit klimával, esőérzékelővel, stb. Igaz kicsit idősebb, és benzines, de egyenlőre ilyet tudtam venni, lesz még jobb is
MIÉRT KELL KEVÉSBŐL, ÁLANDÓAN TAKARÉKOSAN ÉLNI?
Ha ez volt az életcélod, akkor ezt jobban lehet Mo.-on tenni!
S még egy kérdésem van: Te soha nem vagy kiváncsi pl. a Makcu Pikcu -ra?
Nem akarod látni a Karib Tengert? Soha nem érdekelt a világ? TV-ben nézed?
DCT
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
peteratde írta: Itt ha mindkét kereső a minimális jövedelem keözel keres, az 2200-2700 között van. Ebből itt két ember, de még két gyerekkel is kifejezeten jól megélhet.
Odahaza két ember minimál jövedelem közelében, mondjuk összesen 140-160000 Ft, őppen hogy csak megél. még ha saját lakóingatlanja van is. Az igaz, hogy 1500 euróból Magyarországon is jól meg tudnának élni az emberek, csak ki keres ott ennyit?
Jol latom hogy kezd egy szemelyes vita kialakulni P. es DCT kozott - lehet hogy ezt offline, regimodian, parbajjal lehetne igazan megoldani? Szerintem ha peteratde - vagy barki mas - ugy erzi hogy jobb, tartalmasabb eletet tud elni Nemetorszagban mint mashol, akkor ez a lenyeg, konkret penzosszegek meg hogy kinek milyen autoja van stb. nem szamitanak.
Ha nekem szemely szerint 2700 eurot kene beosztanom ket felnottre es ket gyerekre itt Nemetorszagban, en biztosan nem ereznem ugy hogy jol elek; 2200-bol pedig egyaltalan nem tudnek kijonni, meg csaladi potlekkal stb. egyutt sem. De nyilvan mindenkinek mast jelent 'jol elni', es ezt nem rossz ertelemben mondom, hanem ez tenyleg nagyon szubjektiv. Pl. en nem erzem ugy hogy jol elek ha allandoan be kell osztanom a penzt es neznem kell az arakat a szupermarketban, vagy nem jarhatok el rendszeresen etterembe, nem utazhatok kulfoldre rendszeresen, ha aggodnom kell egy varatlan nagyobb kiadas miatt stb.
- Eva10
- Látogató
Szerintem nem az a kerdes, hogy az egyiknek sporolni kellene, a masiknak meg költeni.
Mindenki eljen ugy, ahogy tud es ahogy szeretne.
Szerintem jo a tajekoztatas, hogy igy is lehet, meg ugy is.
Peteratde az elejen van, es nagyon takarekosnak kell lennie, Decotext meg mar regen itt van, es nem szükseges takarekosnak lennie - de talan regebben ö is takarekos volt, mert nem volt miböl sokat költeni.
Szerintem jo, hogy mindket reszet latjuk, es talan nem az ellenteteket kellene fokozni.
Lenyeges, hogy sok munkaval, es kifigastalan munkaval el lehet jutni oda, ahol Decotext van - bar figyelembe kell venni azt is, hogy a felesege mernök, tehat jo fizetest kap, de DCT nem, es ö is eleg jo fizetest kap! De ha jol tudom, le is teszi erte az asztalra a jo munkat.
Mi lenne, ha azt latnank ebben a vitaban, hogy el lehet idaig erni?
sziasztok:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kanga írta: Pl. en nem erzem ugy hogy jol elek ha allandoan be kell osztanom a penzt es neznem kell az arakat a szupermarketban, vagy nem jarhatok el rendszeresen etterembe, nem utazhatok kulfoldre rendszeresen, ha aggodnom kell egy varatlan nagyobb kiadas miatt stb.
DCT