Menni vagy maradni?
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Attila_BRD írta: Ha ezt mind beirod a CV-be sose kapsz állást.
Túlképzetteket nem vesznek föl.
Nem, dehogy. Nem dicsekedni szeretnék egy CV keretén belül. Majd azt a kártyalapot veszem elő ami épp kell.
Ezt a "túlképzett" dolgot már itthon megkaptam. 40 db beadott CV-re 5 db választ kaptam.
Szinte mind arról szólt, hogy szép, látjuk, de kösz nem...
Mondjuk az is igaz, hogy az utóbbi két munkahelyemen a vezetőim...hát....targoncásnak elmentek volna (régi káder elvtársak). Persze, hogy náluk hülyébbet keresnek. Én sem örülnék, ha minden lépésemet figyelnem kellene a beosztottaim előtt, nehogy kiröhögjenek
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Először egy idézet:
"Befejezésül még egy jelzésértékű számadat:
Bogár László közgazdász professzor szerint:
A jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint!
Míg 1978-ban egy egyedül élő az átlagos keresetéből a lakása rezsijére 20%-ot költött, addig ma ez 80%! "
Nem értek hozzá, a közgazdaságtan nekem Tejúton túli, de aki leírta, valószínűleg tudja, mit beszél.
A másik: az átlagfizetésedhez egy példa: Egy bankfiókban van 6 dolgozó. A fiókvezető br.700 eFt. a 4 banki alkalmazott br. 130 eFt, a takarítónő br. 70eFt. A bankfiók átlagfizetése br 215 eFt. Hurrrá. Éljen a statisztika.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mert a sajátja volt és a banki részletet 2%-ra kapta mikozben irgalmatlan szocpólt rakott el a gyereke után!!!Miklós írta: Míg 1978-ban egy egyedül élő az átlagos keresetéből a lakása rezsijére 20%-ot költött, addig ma ez 80%! "
Én ma majdnem az egész nettómat a bérelt kéróra költöm itt a BRD-ben. Egy bér elmegy majdnem! Akkor most, hogyan számoljunk tovább! Az otthoni (saját) 110 négyzetméteres sorházban levő (tehermentes) lakásunk, éves átlagban havi 100€-150€, de csúcsidőben sem éri el a 200€-t. Akkor ez hogyan lehet? (Igaz, nálam gyakorlatilag nincs hőveszteség a lakásban, mert csúcstechnikával szigetelt és thermoablakos!)
(Még a mai középárfolyamon is ez 60.000 Ft. >> c s a k !)
NA, EZ AZ SZELEKTIV SZÁMOLÁS AKASZT KI ENGEM MINDIG!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Ez nem szerencses osszahasonlitas, sot hulyeseg szvsz.Mert 78-ban cucializmus volt es az egy nagyot torzitott gazdasagi kep osszehasonlitva a "szabad piaci" gazdasaggal.Miklós írta: A GDP és átlagkereset témához.
Először egy idézet:
"Befejezésül még egy jelzésértékű számadat:
Bogár László közgazdász professzor szerint:
A jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint!
Míg 1978-ban egy egyedül élő az átlagos keresetéből a lakása rezsijére 20%-ot költött, addig ma ez 80%! "
Nem értek hozzá, a közgazdaságtan nekem Tejúton túli, de aki leírta, valószínűleg tudja, mit beszél.
A másik: az átlagfizetésedhez egy példa: Egy bankfiókban van 6 dolgozó. A fiókvezető br.700 eFt. a 4 banki alkalmazott br. 130 eFt, a takarítónő br. 70eFt. A bankfiók átlagfizetése br 215 eFt. Hurrrá. Éljen a statisztika.
Az atlagberrol meg irtam, hogy az nem az a ber amit egy atlag munkavallalo megkap! Az egy indikator szam. Minel nagyobb mintan atlagolsz, annal jobban kiesnek az ilyen torzito tenyezok. De vegul is mindegy atlagbert atlagberrel kell hasonlitani es ugy tudsz levonni konzekvenciakat. Emellett van meg egy jo indikator, a legmagasabb 10%-ot kereso munkavallalok es a legkevesebb 10%-ot kereso munkavallaok "atlagfizetesenek" az aranya. Meg fejtegethetnem, de szerintem felesleges:)
- Eva10
- Látogató
De ebböl a penzböl lehetett sporolni, be lehetett osztani,mert a kenyer meg a jövö honapban is annyiba került....
Ja, es a ferjem 4000Ft-ot keresett, es ket gyermekünk volt akkor mar.
Nem mondom, hogy jol eltünk, de megeltünk.
Ma nincs meg ez a biztonsag otthon, mert nem tudni, mi mikor lesz dragabb...
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mert itt semminek nem megy fel az ára, ugye?!Eva10 írta: Ma nincs meg ez a biztonsag otthon, mert nem tudni, mi mikor lesz dragabb...
Itt legfeljebb nem jelenti be senki! Most nem az üzemanyagról beszélek amit régen 1,25 DM/l vettem, hanem pl. a villany, fütés, stb. Én egy középkategóriás kocsit annak idején 29 ezer DM-ért vettem (kamatokkal együtt) hasonló ma 29 ezer euró.Többszörösére emelkedtek az árak, de a bérek messze nem követték ezt a szintet! Ez tehát mindenhol igy van! Nem kell úgy beállitani ismét , hogy ez magyar speciálitás!
DCT