Menni vagy maradni?

Több
12 éve 5 hónapja #19679 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Roxa írta: a kedvencem mikor otthonról meg tudják emberek magyarázni, hogy mi itt mannában élünk, csak sirunk és elfelejtjük a férjet megemliteni, aki baszott jól keres, miközben halovány lövésed sincs igazából a német munkamorálról. Mert ha lenne, akkor értetted volna, hogy a mondandóm lényege csupán röviden annyi volt, hogy itt is dolgozni kell a pénzért méghozzá keményen.
maradok tisztelettel Mádi Orsi

Persze, hogy félre érted amit írok.....
Csak tisztán látás miatt a "halovány lövésed sincs"-re reagálva: nem keveset töltöttem kint és nem mint turista, itthon nem két évet dolgoztam 100%-os német cégnél hanem négyet.
A fene se irigy rád, ha visszaolvasol azt fogod látni (olvasni), hogy pont örülök mindenki sikerének
Hol írtam Én azt, hogy kint nem kell dolgozni, dől a lé, kolbászból a kerítés, libamájból az utcakő....sehol.
Pont azt mondom mindig(meg még jó páran itt) hogy óvatosan a kimenéssel, mert legalább annyira nehéz mint itthon, csak, ha összejön akkor ötszörös is lehet a havi bevétel.
Örülök, hogy nem a fórumra pazarolod az idődet (akkor mit keresel itt? ;) ) azt viszont halkan közlöm, nem vágyakozom, hogy pölö kijussak, hanem addig amíg a nyelvtudásom nem százas nem megyek sehová. (maximalista vagyok :) ) Ha akarnék holnap költözhetnék, volna hová és lenne mit...jaaa és főleg miből!

Ha korábbi beírásodban azt akartad leírni, hogy baromi nehéz volt az út amíg összehoztátok a kinti életeteket, akkor értem...de nekem úgy jött le, hogy sírsz a munka mennyisége miatt....bocs, nem akartalak megbántani :huh:

A nevedet meg ne firkáld ki mindenhová, mert az összes kéregető meg fog találni a faszbúkon (ez csak tanács volt... ;) )

remélem béke van B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19685 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

kfz írta: a kedvencem mikor otthonról meg tudják emberek magyarázni, hogy mi itt mannában élünk, csak sirunk és elfelejtjük a férjet megemliteni, aki baszott jól keres, miközben halovány lövésed sincs igazából a német munkamorálról. Mert ha lenne, akkor értetted volna, hogy a mondandóm lényege csupán röviden annyi volt, hogy itt is dolgozni kell a pénzért méghozzá keményen.

kfz írta: Persze, hogy félre érted amit írok.....

Te értetted félre, én irtam egy kommentet, amiben leirtam, hogyan kell egyik másik német cégnél dolgozni, próbáltam Deco által hangoztatott dolgokat többé-kevésbé alátámasztani.

kfz írta: Örülök, hogy nem a fórumra pazarolod az idődet (akkor mit keresel itt? ;) )

Azt irtam 2 hónapig nem pazaroltam az időmet se fórumra, se TV-re (múlt idő a pazaroltam szó)

kfz írta: azt viszont halkan közlöm, nem vágyakozom, hogy pölö kijussak, hanem addig amíg a nyelvtudásom nem százas nem megyek sehová. (maximalista vagyok :) ) Ha akarnék holnap költözhetnék, volna hová és lenne mit...jaaa és főleg miből!

Tedd meg :)

kfz írta: Ha korábbi beírásodban azt akartad leírni, hogy baromi nehéz volt az út
amíg összehoztátok a kinti életeteket, akkor értem...de nekem úgy jött le, hogy sírsz a munka
mennyisége miatt....

Tényleg igy jött le? Akkor a komment végén a pár sort, amiben irtam, "hogy örülök, hogy itt élhetek, dolgozhatok, és nem panaszkodom", ezt akkor szelektiven kihagyta a szemed, vagy ezt csupán csak nem akartad érteni??[/color]
bocs, nem akartalak megbántani :huh:

kfz írta: A nevedet meg ne firkáld ki mindenhová, mert az összes kéregető meg fog találni a faszbúkon (ez csak tanács volt... ;) )

Ne féltsél te engem, elég nagy lány vagyok, és akinek akarok, annak segitek is.

kfz írta: remélem béke van B)

Tanulj meg értelmezni sorokat, elfogadni mások véleményét, esetleg egy normális hangnemben beküldött kommentet, ne kötekedjél, oszt akkor béke lesz. Belőled egyébként a belső béke hiányzik...

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!

Több
12 éve 5 hónapja #19687 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Roxa írta: Tanulj meg értelmezni sorokat, elfogadni mások véleményét, esetleg egy normális hangnemben beküldött kommentet, ne kötekedjél, oszt akkor béke lesz. Belőled egyébként a belső béke hiányzik...

Sziasztok! Szerintem mindenki máshogy értelmezi a sorokat, talán ez természetes, hiszen nem vagyunk egyformák :) Érdekes, hogy néha amiről én is azt hiszem egy ártaltan hozzászólás, vagy egyet kellett vele értenem, mert szerintem is úgy van, kavar nagy viharokat :) Az rendben, hogy BRD-ben sokat kell dolgozni, de a hozzászólók közül senki sem mondta azt, hogy ugyanazt érte volna el otthon, mint BRDben ugyanazzal a sok munkával..Egyedül az zavar, hogy az alap feltételezés arról, aki szándékozik kimenni, hogy alig rendelkezik információval az országról, vagy azt hiszi, hogy semmi munkával is dől majd a lé. Persze sokan vannak akik hozzászólnak és látszik valóban így van, vagy tényleg nagyon naivan indulnának neki, de azért nem mindenki.

Ismétlem az nagyon jó, hogy sokszor felhívjátok mindenki figyelmét, hogy nem olyan egyszerű az élet kint sem,, meg az esetleges buktatókra. Gergő is jó, hogy felhívja a figyelmet arra, az megtévesztő adat lehet, hogy milyen sokan mennek ki, de azt lefelejti a hírforrás milyen sokan vissza is jönnek. Viszont azért egy bizonyos része csak kint marad :) Megint Miklósra kanyarodnék vissza, hogy azért a hozászólások nagyrésze szubjekív, hiszen mindegyikünk más helyzetben van. És arra is lehet hivatkozni kiben van belső béke és kiben nincs, nekem pl kfz kiegyensúlyozottnak tűnik és olyannak aki tudja mit miért tervez és másban látok frusztrációt :) (Roxa nem rád gondoltam!!) De ha már a belső békénél tartunk én pont ezért nem hiszem, hgoy a tények azok amikre feltétlenül alapozni kell. Mert lehet, hogy van akinek minden adott, hogy kimenjen, viszont mégsem érzi jól magát kint, aztán lehet a másik oldal is aki meg csak szerencsét próbál és mégis bejön neki. Az egyikünk elviseli a családjától való távolságot, a másikunk nem. Mert hát mindnekinek magából kell kiindulnia, hogy mit bír és mit akar. Hiába vannak tények ha valaki nem rendelkezik kellő önismerettel. De azon ez a fórum sem tud segíteni :)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19697 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Roxa, nagyon egyetertek veled, itt az el meg jol, aki sokat dolgozik, es megfelelö nyelvtudassal rendelkezik. Nem kell 100%, de megfelelö - az adott munkahelynek megfelelö - szerintem.
Irtak, hogy a nemet munkaerö.....nem gondolom, hogy a nemet jobb, azert mert nemet. Az jo, aki megfelelöen tud dolgozni. Nemet is van, aki nem akar vagy nem tud - tapasztaltam.
Nem tudom, mi baja van veled a többieknek,mert vegre leirtad, hogy sok munkaval, es jo munkaval lehet ervenyesülni.
Nem ertem, kfz-nek mi a baja, elhiszem, hogy lenne hova, lenne miböl mennie, es a nyelvet is tudja. Elhiszem......lehet, nem akar menni. Mert szerintem a tökeletes nyelvtudas eleg ritka.
Tiduj, igen, önismeretet nem tud adni a forum. Dehat mindig vannak, amik keves munkaval jol elnek. Remelem, egyre kevesebb lesz ezekböl, es több azokbol, akik jol dolgoznak. vagy csak almodom?
tovabbi sok sikert, Roxa!
Eva

Több
12 éve 5 hónapja #19704 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kedves Éva,
hát jó lenne ha úgy lenne ahogy szeretnéd.
Nekem Roxy eredeti hozzászólása tetszett, sőt becsülöm érte hogy bírja ezt az iramot és meg is osztotta velünk hogyan dolgozik, csak mindig vannak mondatok amiket ki lehet ragadni és elemezgetni ami aztán eltér a tárgytól :)

Más, eszembe jutott, hogy jómúltkor olvastam az Eures tanácsadókról. Aki még nem költözött ki és menne esetleg kereshetne ilyet, ha nem csak papíron létezik és remélhetőleg nem csak egy olyan munkakör ami annak jó aki betölti.

Külügyminisztérium tanácsadó oldala

Ezeket találtam róla hátha valakinek ezen az úton sikerül elindulni.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19710 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Szia Tiduj,
Tudod, nekem is tetszett Roxa hozzaszolasa.
Es az en tapasztalatom is hasonlo. Nagyon sokat kell dolgozni - föleg az elejen, de kesöbb sem lehet lazitani.
En pl most nyaralok, de hoztam mznkat, es csinalom az adminisztraciot. Az asszisztensnöm bekapcsolja es ugy hagyja a gepeket, en meg dolgozom. Na, nem sokat, 1-2 orat naponta. De ha most megcsinalom az elmaradast, akkor kevesebb marad az Abrechnung idöszakra, es akkor kevesebbet kell ejszakazni.
Igaz, en otthon is mindig sokat dolgoztam, tehat ez nem uj.
Viszont itt evente többször el tudok menni nyaralni, es nem figyelem allandoan a mobilomat,mint amikor otthon voltam.
Mindent összevetve biztonsagosabb az elet - legalabbis en ugy latom.
szia:
Eva