Menni vagy maradni?
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Én pedig azért írtam mert ha valakinek probléma alapfokon megtanulni németül akkor még mindig átképezheti magát magyarul. A "semmi lehetőség"-hez képest bőven kimeríti a boldogulás fogalmát szerintem.mahlzeit írta: A tema az volt, hogy Mo.-on is lehet boldogulni. Ha mar egy kokemeny mernok karrierrel se lehet "biztonsagban" boldogulni most, akkor, hogy gondoljatok, hogy valaki vmilyen OKJ-s papirral, gyakorlati tapasztalat nelkul boldogul?? Igy nez ki ez a masik oldalrol:) Ezert irtam.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
www.spiegel.de/schulspiegel/ausland/bild...liehen-a-834190.html
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nos, nem sok olyan ország van még a világon ahol ennyi támogatást kap a gyerekes szülő mint Mo.-on! GYES, GYED, hivatásos anya, ingyenes ovoda, olcsó iskola, szinte majdnem ingyenes iskolai étkeztetés, magas családipótlék, s egyéb juttatások, stb. Hol találsz Te olyat, hogy ha a poronty beteg, akkor az anya, vagy az apa egyszerűen kiiratja magát a dokival? (Itt szabit vesz ki, hidd el!) A cégünknél is volt ilyen anyuka, aztán a haramdik -gyerek beteg- eset után "sajnos nem tudták tovább foglalkozatni".....mahlzeit írta: Arrol van szo, hogy azokban az orszagokban ahol a gyereknevelest nem tamogatjak mindenben es hatekonyan, azok az orszagok tarsadalma serulekeny es nem stabil. Ahol nem tamogatjak ezt, ott turo van a nagy atlagnak. Mo. meg az oszver, ahol tamogatjak, de szarul!
AKKOR MO. SZUPER STABIL LEHET A TE ELEMZÉSED ALAPJÁN IS!
Mi akkor gond?
Egy kicst legyél tárgyilagosabb, ha már mindenáron vitázni akarsz!
DCT
- Eva10
- Látogató
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Targyilagos ez csak nem erted. Talan ha elolvasod az altalam irt es te altalad is beidezett utolso mondatot, talan feny gyullad.DECOTEXT írta:
Nos, nem sok olyan ország van még a világon ahol ennyi támogatást kap a gyerekes szülő mint Mo.-on! GYES, GYED, hivatásos anya, ingyenes ovoda, olcsó iskola, szinte majdnem ingyenes iskolai étkeztetés, magas családipótlék, s egyéb juttatások, stb. Hol találsz Te olyat, hogy ha a poronty beteg, akkor az anya, vagy az apa egyszerűen kiiratja magát a dokival? (Itt szabit vesz ki, hidd el!) A cégünknél is volt ilyen anyuka, aztán a haramdik -gyerek beteg- eset után "sajnos nem tudták tovább foglalkozatni".....mahlzeit írta: Arrol van szo, hogy azokban az orszagokban ahol a gyereknevelest nem tamogatjak mindenben es hatekonyan, azok az orszagok tarsadalma serulekeny es nem stabil. Ahol nem tamogatjak ezt, ott turo van a nagy atlagnak. Mo. meg az oszver, ahol tamogatjak, de szarul!
AKKOR MO. SZUPER STABIL LEHET A TE ELEMZÉSED ALAPJÁN IS!
Mi akkor gond?
Egy kicst legyél tárgyilagosabb, ha már mindenáron vitázni akarsz!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
A valakinek a dolga meg a felossege ugyanaz szerinted? MAjd 30-35 ev mulva mikor a nyugdijjad 2 szem mogyoro lesz, akkor majd erthetove valik, hogy ez mitol is tarsadalmi kerdes. Remelem most mar ertheto miert lett idehozva Skandinavia, meg a mernok karrier..Gergoo írta:
Dehooogyneeeem Egészen addig a pontig amíg itt nem csavartál egyet rajta:mahlzeit írta: Nem a felelossegrol beszeltunk!!
mahlzeit írta:
A gyerekneveles nem egyeni szoc problema, hanem ossznepi tarsadalmi kerdes!! Szet kell nezni a vilagban. Kik a legstabilabb, legvalsagallobb, legnagyobb joletet biztosito (atlagnak) orszagok? Azok akik a tarsadalomba es az emberbe fektetnek. A nevelesbe, oktatasba, a szulok idejebe! Skandinavia! Nezz meg egy angolszasz orszagot. Ott akinek van penze az kitermeli a sajat tarsadalmi osztalyat, a "munkasosztaly" meg annyira sotet, hogy az mar fajdalom. Nemetorszag valahol a 2 kozott. Itt sima ugy, hogy papa dolgozik es mama 4 oraban dolgozik. Mo.-on ha szeretned se nagyon lehetseges..Eva10 írta: De csak a munkat, a gyerekneveles - Decotext szavaival elve - mindenkinek a sajat dolga. Ami nem azt jelenti, hogy lenezem a gyereknevelest, nekem is 3 gyerekem van, es ugy erzem, kielegitöen neveltem öket. De bizony nem tudtam mindig ott lenni, amikor hazajöttek az iskolabol....
Ugyanakkor itt ha a ferj jol keres, akkor a feleseg eleg gyakran lehet haziasszony.
szia:
Eva