Menni vagy maradni?

Több
12 éve 5 hónapja #19586 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Sajat velemenyed lehet, a tenyek viszont makacs dolgok. Latogass el Skandinaviaba!

Tehát Skandináviában az államé minden gyerek feletti felelőség? :laugh: Micsoda király hely lehet! :laugh:

Ne adj a szamba olyat amit nem mondtam. Probald ertelmezni amit mondtam..
Arrol beszeltem, hogy azok az orszagok a vilag legfejlettebb orszagai, ahol a gyerekneveles a kozpontban all.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #19587 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: Hol lehet olyan versenykepes tudast szerezni amiert ennyit fizetnek? Iskolaban vagy munkahelyen? Egy ilyen szaktudas min. 7-8 evbe kerul, ami egeszen addig fejlodik amig van munkad. Ha kiesel, akkor most helybe topi van. Nincs gaz egyaltalan, ez nem siram, csak tenykozles. Csak ha itt ez van, akkor mi van a ketkezi munkakkal? A lenyeg, hogy ne most akarj karriert Mo.-on!

Miért kellett a mérnöki "karriert" előrángatni amikor szakma nélküliekről vagy rossz szakmájúakról beszélünk? Tudod, akiknek semmi esélye csak több száz, néhány hónapos OKJ tanfolyam van amivel már lehet, hogy a 0 forint havi incoming-ból csinálhatna akár 120 ezret is. Szerinted akkor hány (ezred)százalékot érdekel egy mérnöki karrier?

Több
12 éve 5 hónapja #19589 Írta: mahlzeit

Gergoo írta:

kfz írta: Igen....a jelenleg prosperáló generáció sajnos pont így gondolja.(ezt tanulta az egyetemen) De Mahlzeitnek van igaza! Az idő sajnos majd igazolja...... :dry:

Kétlem. Az nem tananyag, hogy két ember az adott ország támogatását (is) figyelembe véve úgy dönt, hogy gyermeket vállal. Innentől kezdve pedig ne kelljen vitatkozni felnőtt embereknek azon, hogy (elsősorban) kinek a felelőssége!

Nem a felelossegrol beszeltunk!! Arrol van szo, hogy azokban az orszagokban ahol a gyereknevelest nem tamogatjak mindenben es hatekonyan, azok az orszagok tarsadalma serulekeny es nem stabil. Ahol nem tamogatjak ezt, ott turo van a nagy atlagnak. Mo. meg az oszver, ahol tamogatjak, de szarul! Csak ugy szokasosan..
A jo pelda meg Skandinavia! NA es igy lesz a kerdesbol osz tarsadalmi kerdes.
Kivancsi leszek, hogy 30 ev mulva majd a torok vendegmunkas fogja kifizetni a nyugdijjamat itt?
A következő felhasználók mondtak köszönetet: ZsanPi

Több
12 éve 5 hónapja #19590 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: Ne adj a szamba olyat amit nem mondtam. Probald ertelmezni amit mondtam. Arrol beszeltem, hogy azok az orszagok a vilag legfejlettebb orszagai, ahol a gyerekneveles a kozpontban all.

Azt hiszem ezt inkább én kérhetném. :P A felelősségről beszélgettünk de ide is becsempészted Skandináviát mint a másik ügybe a mérnöki karriert.
Tisztázzuk: én azt mondtam, hogy a gyerek (elsősorban magánügy és szoc. probléma), Skandinávia akkor érdekelne ha ott másképp lenne illetve a mérnökök állásvesztése sem érdekel amikor (jó ha) 8 általánost végzett, (jó ha) "magyarul tudó" emberek átképzése mellett érvelek.
Nyiss egy "Mérnökök átképzési nehézségei" topikot, ha lesz véleményem oda is irok majd. ;)

Több
12 éve 5 hónapja #19591 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: Nem a felelossegrol beszeltunk!!

Dehooogyneeeem :laugh: Egészen addig a pontig amíg itt nem csavartál egyet rajta:

mahlzeit írta:

Eva10 írta: De csak a munkat, a gyerekneveles - Decotext szavaival elve - mindenkinek a sajat dolga. Ami nem azt jelenti, hogy lenezem a gyereknevelest, nekem is 3 gyerekem van, es ugy erzem, kielegitöen neveltem öket. De bizony nem tudtam mindig ott lenni, amikor hazajöttek az iskolabol....
Ugyanakkor itt ha a ferj jol keres, akkor a feleseg eleg gyakran lehet haziasszony.
szia:
Eva

A gyerekneveles nem egyeni szoc problema, hanem ossznepi tarsadalmi kerdes!! Szet kell nezni a vilagban. Kik a legstabilabb, legvalsagallobb, legnagyobb joletet biztosito (atlagnak) orszagok? Azok akik a tarsadalomba es az emberbe fektetnek. A nevelesbe, oktatasba, a szulok idejebe! Skandinavia! Nezz meg egy angolszasz orszagot. Ott akinek van penze az kitermeli a sajat tarsadalmi osztalyat, a "munkasosztaly" meg annyira sotet, hogy az mar fajdalom. Nemetorszag valahol a 2 kozott. Itt sima ugy, hogy papa dolgozik es mama 4 oraban dolgozik. Mo.-on ha szeretned se nagyon lehetseges..

Több
12 éve 5 hónapja #19592 Írta: mahlzeit

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Hol lehet olyan versenykepes tudast szerezni amiert ennyit fizetnek? Iskolaban vagy munkahelyen? Egy ilyen szaktudas min. 7-8 evbe kerul, ami egeszen addig fejlodik amig van munkad. Ha kiesel, akkor most helybe topi van. Nincs gaz egyaltalan, ez nem siram, csak tenykozles. Csak ha itt ez van, akkor mi van a ketkezi munkakkal? A lenyeg, hogy ne most akarj karriert Mo.-on!

Miért kellett a mérnöki "karriert" előrángatni amikor szakma nélküliekről vagy rossz szakmájúakról beszélünk? Tudod, akiknek semmi esélye csak több száz, néhány hónapos OKJ tanfolyam van amivel már lehet, hogy a 0 forint havi incoming-ból csinálhatna akár 120 ezret is. Szerinted akkor hány (ezred)százalékot érdekel egy mérnöki karrier?

A tema az volt, hogy Mo.-on is lehet boldogulni. Ha mar egy kokemeny mernok karrierrel se lehet "biztonsagban" boldogulni most, akkor, hogy gondoljatok, hogy valaki vmilyen OKJ-s papirral, gyakorlati tapasztalat nelkul boldogul?? Igy nez ki ez a masik oldalrol:) Ezert irtam..
Teljesen egyetertek, hogy a siram nem megoldas! Valamit csinalni kell. A forum meg Nemetorszagrol szol. Amit itt erdemes ajanlani, az, hogy tanulja a nyelvet, legyen szakmaja, etc..Ebben akinek lehet segitunk. Teljesen felesleges feszegetni, hogy eljen meg alternativan Mo.-on, koltozzon Mucsagarocsogerol a fovarosba, csinaljon OKJ. Foleg hangzik ez hiteltelenul olyanoktol akik mar Nemetorszagban elnek. Tolem is:), bar en meg fuggok Mo.-tol. De en se akarok egyelore MO.-on elni pedig mindig meg volt mindenunk ott is.