Menni vagy maradni?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Ugyanugy toleraljak mint Mo.-on. Kis cegtol, vallalkozotol kirugnak, nagy cegnel meg menjel..Eva10 írta: Decotext, itt is kilehet irni az anyukat, ha a gyerek beteg, azt hiszem 12 eves korig. Hogy a munkaltato hogy toleralja,azt nem tudom, valoszinüleg valtozo.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem állítottam, hogy nem lehet! Példáztam is hogy van ilyen. Az eredménye nem kétséges! Természetesen nagy cégek (VW/BMW/stb) ott más a helyzet, de a közép és kisvállakozásoknál ez katasztrófa lehet, mert egy vagy több munkará tartósan kiesik! A szabit viszont mindenkinek ki kell adni....Eva10 írta: Decotext, itt is kilehet irni az anyukat, ha a gyerek beteg, azt hiszem 12 eves korig. Hogy a munkaltato hogy toleralja,azt nem tudom, valoszinüleg valtozo.
A vitánk KFZ-el nem ezen akadozik! Sajnos nagyon érződik a média manipuláció a véleményében! Mo.-nak valóban nem megy túl jól, de mégis a világ egyik leggazdagabb országa, mert nincs még egy olyan hogy pl. a nyugdijas ingyen utazik, vagy pl. sem adót sem betegbiztosítást nem kell a nyugdijasnak fizetnie, stb. Amikor tehát vitázunk én mindig az össz támogatási milliárdokat nézem, míg KFZ kiragad kisebb dolgokat! Pont Te tudod a legjobban, hogy a német betegbiztositók 12 milliárd plusszal zártak. Fura módon (?) Mo.-on egy fillérük sincs és szinte mindet hitelből fedeznek. Pont ez a gond! Mo.-on az irgalmatlan támogatási őrület elviszi a pénzt a fontosabb dolgoktól! Gondold meg, hogy eddig az ovoda Mo.-on ingyenes volt! Nem olcsó!! INGYENES! A MÁV-nál valami 150 tarifa van, s még talán az atyaúristen is kedvezményesen utazik! Mindennél van támogatás!!! Hol kapsz Te pl itt a BRD-ben munkábajárási támogatást? Nekem is mint neked is be kell menned a cégedhez és senki nem ad erre pénzt! Nekem kötelességem ah fizetést akarok, neked meg érdeked, mert a sajátod!! Mo.-on az alkalmazottak kapnak ilyet IS!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
A vita azert akadozik, mert szelektiv tud lenni az ervrendszered es egy pottyet elszakadtal a magyar valosagtol. Ez nem baj, sot tok jo. En elveznem a helyedben! BAr itt tartanek mar! Es ezt nem viccbol mondom:)DECOTEXT írta:
Nem állítottam, hogy nem lehet! Példáztam is hogy van ilyen. Az eredménye nem kétséges! Természetesen nagy cégek (VW/BMW/stb) ott más a helyzet, de a közép és kisvállakozásoknál ez katasztrófa lehet, mert egy vagy több munkará tartósan kiesik! A szabit viszont mindenkinek ki kell adni....Eva10 írta: Decotext, itt is kilehet irni az anyukat, ha a gyerek beteg, azt hiszem 12 eves korig. Hogy a munkaltato hogy toleralja,azt nem tudom, valoszinüleg valtozo.
A vitánk KFZ-el nem ezen akadozik! Sajnos nagyon érződik a média manipuláció a véleményében! Mo.-nak valóban nem megy túl jól, de mégis a világ egyik leggazdagabb országa, mert nincs még egy olyan hogy pl. a nyugdijas ingyen utazik, vagy pl. sem adót sem betegbiztosítást nem kell a nyugdijasnak fizetnie, stb. Amikor tehát vitázunk én mindig az össz támogatási milliárdokat nézem, míg KFZ kiragad kisebb dolgokat! Pont Te tudod a legjobban, hogy a német betegbiztositók 12 milliárd plusszal zártak. Fura módon (?) Mo.-on egy fillérük sincs és szinte mindet hitelből fedeznek. Pont ez a gond! Mo.-on az irgalmatlan támogatási őrület elviszi a pénzt a fontosabb dolgoktól! Gondold meg, hogy eddig az ovoda Mo.-on ingyenes volt! Nem olcsó!! INGYENES! A MÁV-nál valami 150 tarifa van, s még talán az atyaúristen is kedvezményesen utazik! Mindennél van támogatás!!! Hol kapsz Te pl itt a BRD-ben munkábajárási támogatást? Nekem is mint neked is be kell menned a cégedhez és senki nem ad erre pénzt! Nekem kötelességem ah fizetést akarok, neked meg érdeked, mert a sajátod!! Mo.-on az alkalmazottak kapnak ilyet IS!
Mo. egyik rakfeneje valoban az, hogy barmelyik kormanyzat kepes alavetni barmit a nyugdijjas inaktiv szavazok akaratanak! Ebben igazad van, utazasi es egyeb kedvezmenyek. De az osszes tobbi dologban szelektiven hasonlitgatsz, nem mellesleg hibasan. Mert BRD-ben adokedvezmeny van az autos km-ekre munkabajarasra, itt NRW-ben nem ismerek olyat akinek a cege ne adna az utazasi berletekre 30%koruli kedvezmenyt. Nem mellesleg egy rakas olyan dolgot lehet adobol leini munkavallalokent, amit meg a magyar gondolkodassal is nehezen emesztek meg. HAzautazos repulegytol kezdve, munkaruha mosatas, tanfolyamok, stb.. Munkavallalokent es nem vallalkozokent.
A magyar tamogatasok hibaja a kontrollalatlansag, onresz hianya es a sok kiskapu. De ha csak dobalozol a tamogatasok darabszamaval, az az almat a kortevel hasonlitgatas.
Ja es a tappenz helyzet Mo. ugyanaz. Kis cegnel,vallalkozonal, ez csak egy ELVI lehetoseg. Pont mint itt. Kirugnak ha elmesz..
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Próbáltam minnél több infót összeszedni, köszönet MINDENKINEK! Leírom mire jutottam:
Nem egyszerű és hiába több a fizetés a kiadások is sokal magasabbak. 3000 euro simán kell csak a lakásbérléshez, és ezért nem luxusvilla jár, hanem kb.75 m2, provision mentesen. A gyerekem ebédje 3,35 euro, ezért egy meleg ebéd jár. Magyarországon 10.000ft 1 hónapra 3x-i étkezés. A bérlet itthon pont a fele a kintinek. 40 km-ről fogok bejárni, a munkaidő 6,30-kor kezdődik, azt még nem bírtam kiszámolni, hogy mikor kell kelljek ha 40 perc az utazás S-Bahn-nal. A családi pótlék itthon 22.000ft, a németet nem tudom, de még nem is fontos mert 1-2-3 hónapig egyedül leszek. Ha túl sokat komplikálok tovább... a férjem szerint. Persze nem ő megy... Ja, és még a gyógyszerárakat sem ismerem, mert itthon azt is támogatással kapom! Pro és kontra: megyek! A lányom megtanul németül, és persze mi is, nem leszünk gazdagok, de még így is több dolgot megengedhetünk magunknak mint itthon.
1 szónak is száz a vége, hallgassátok és olvassátok el az Öregek hozzászólásait, nagyon sok használható infót meg lehet tudni Tőlük! Én mindenesetre köszönöm!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: A vitánk KFZ-el nem ezen akadozik! Sajnos nagyon érződik a média manipuláció a véleményében!
Erre a következő rendezői utasításom van: elfordul a főhőstől, közben legyint és fennhangon mondja: ehhhhhhhh
Pont Én vagyok aki az utóbbi 5 évben nem hajlandó a magyar TV adókat egyáltalán nézni, rádióban csak a zenét hallgatom, és a neten is megválogatom a hírforrásokat. Ezeket össze is vetem egymással. Hogy ki manipulált arra azért lenne egy fogadásom.
Mondjuk Gergő feltehetne egy közvélemény kutatásos kérdést erről itt jobbra fent
Pont ez az, hogy Te a statisztikusok által közölt makro adatokat próbálod belemagyarázni a tényekbe, holott a helyes végeredményre csak akkor jutsz, ha a mikro oldalt is figyelembe veszed.
Ajánlom figyelmedbe a gazdaságelemzési módszeren belüli mikroszimulációs modellezést.
A makro adatokkal csak a dolgok külső felszínét tudod érzékelni.
Ezért nem értitek a jövendő generáció felnevelése támogatásának a fontosságát sem ......
De menjünk vissza egyszerűbb témákhoz...ha kérhetem.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- miller84
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
"Mo.-nak valóban nem megy túl jól, de mégis a világ egyik leggazdagabb országa..."
Ezzel borzolod a kedélyeket! De kezdem azt hinni hogy direkt csinálod.
Ahogy Gergoo írta, hangulatkeltés!!!
Persze hogy pörög a fórum
Még egyszer jön a kérdés bár sztem felesleges: miből fizetne adót, utazást,...?
Azért nem fizet mert nincs miből