Menni vagy maradni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Akkor miért irod ide?kfz írta: Na jó, most megyek tanulni, mert agyömlést kapok a sok demagóg hülyeségtől.....
A magyar vagyonnak csak a tulajdonosa változott, senki nem vitte ki a vizet, a bányakincseket, az áramot, az ingatlanokat, stb. Tök mindegy, hogy ki müködteti! Te is megveheted a Pratert Bécsben vagy a z óratornyot Grazban! Te is mindenkit hibáztatsz csak mi magunk nem csináltuk semmit rosszul, ugye? Az állam, a politika, az EU.... mindenki ellenünk van?
Na, megyek és beadom a kinándorlási kérvényemet Cubába mert ez az Európa borzasztó!!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: A magyar vagyonnak csak a tulajdonosa változott, senki nem vitte ki a vizet, a bányakincseket, az áramot, az ingatlanokat, stb. Tök mindegy, hogy ki müködteti!
Csak egy egyszerű példa, hogy Te is megértsd....
Van vidéken egy tanya ahol egy működő gazdaság van. Van minden, háziállatok, gyümölcsös, kaszáló...blablabla. Az udvaron él egy pár kutya akiket a gazda etet. Cserébe ők végzik a dolgukat. A gazda aki ott él éppen nem a mezőgazdaság professzora, de termel és megél, a tanya nem koszos, de nem is egy minta udvar. Aztán jön egy napon arra egy másik falubeli (városi)gazda aki nem szeret túl sokat robotolni, viszont imádja a pénzt. Fizetni viszont nem szeret. Látja, hogy a gazda nem épp termelékeny és nem igazán jut egyről a kettőre. Rábeszéli a tudatlan gazdát, hogy adja neki át a tanyát és a gazdaságot mert ő világhíres mezőgazdász és fizetni fog neki akkora vételárat amiből a gazda majd vehet akár egy városi házat is (amilyen neki is van)és többet nem kell túrnia a földet. A pénzből amit kap kifizetheti az adósságát és élete végéig okés lesz.Persze pénzt most nem tud adni, de az ő ötleteivel kétszer annyit fog majd VALAMIKOR fizetni a gazdaságért.De nem kell kiköltöznie az udvarból a disznóólban a malacok közt elélhetnek, legalább télen nem kell fűteni. A buta paraszt belemegy nem gondolván háza népére és haszonjószágaira.
A városi "mezőgazdász" azzal kezdi, hogy az öreg tanyát kifesti kívülről. Így már úgy néz ki mintha új lenne. A pajtában lévő terményeket azonnal eladja egy terményekkel uzsorázó haverjának, ahogyan a földek egy részét is elkótyavetyéli. A maradékon a városi haveroktól ingyen kapott gépekkel elkezd termelni és a gazda családját ráveszi, hogy ha már úgy is az udvarban laknak, fedél meg van a fejük felett egy tál levesért ugyan dolgozzanak már neki a földeken.
Így megy ez évekig. A kutyákat megkötik, a család lerongyolódik és már ki sem tudnak mozdulni a disznóólból...csak a földekre melózni.Hiába kéri a városit a paraszt, hogy ugyan adja már ki a jussát, először egy őszi napon jól elveri a haverjaival az egész családot, majd a városi nagy bírónál mivel már több mint 5 éve ő viszi a gazdaságot "elbirtoklás" címszóval kimondatja a tulajdon sajáttá válását. Hiába megy a paraszt a bíróhoz vagy a rendőrségre ott csak kinevetik, miért nem figyelt oda. A törvény az törvény. Hamarabb kellett volna ébredni az öt év letelt, már nincs mit tenni, de tanács az van: dolgozzon a gazdaságban egy nap két műszakot és akkor a gazda biztosan megengedi hogy a mosókonyhába felköltözzön a disznóólból, meg hétvégente kaphatna egy kis párizsit is hús gyanánt.
Senki nem mondta, hogy a vagyon eltűnt, hisz a tanya még ott van, a földek ott vannak. Csak az épületet senki nem tartja karban a gazdaság lakói meg szépen rabszolgákká váltak és a munkájuk gyümölcsét a városi szarházi élvezi, aki nem fizet semmiért és csak azzal foglalkozik, hogy minél több pénzt vigyen el haza a városba....záró akkordként: az egyik házőrző kutya a kedvence lett a városinak, ezt etette és ápolta is rendesen, meg sem volt kötve. A tanya előtt elbiciklizők csak azt látták kívülről, hogy a tanya szépen ki van festve és előtte egy kövér ,fényes szőrű eb viháncol. El is mondták a városban, hogy mióta a városi van a gazdaságban azóta még a kutyáknak is annyi jut, hogy a kövérségtől alig tudnak mozogni.
Hogy bent az udvarban megszűnt az élet , a mosolygás és csak kín és megalázás van azt kintről nem látta senki!! Miközben a városi nem fizetett érte semmit!
Persze, hogy megvehetné a paraszt a városi templomtornyot vagy a cirkuszt is....ha eladnák, ha nem vitték volna el az uzsorások a terményt, ha megmaradt volna a gazdaság....most már csak arra tud gondolni, de jó lenne a városba menni dolgozni akár utcaseprőnek is....mivel tudja ha óbégat és a nélkülözések miatt le van gyengülve ,a városi meg a haverjai elverik a száját. Így már az elveszett gazdaságával sem foglalkozik......
Személy szerint nem hibáztatok senkit, csak haragszom a gazdánkra (mivel az udvar népéhez tartozom, ha tetszik: megkötött kutya vagyok...), hogy nem vette észre azt, hogy a városi egy köztörvényes bűnöző, egy csaló, aki kihasználva az egyszerű parasztokat mindent ellopott, ingyen elvitt.....a törvény szerint jogosan, mivel a törvényes határidők lejártak.
Minden a helyén maradt! Semmit nem loptak el! Sőt még új gépek is állnak a mezőn! Még is a család ki van semmizve....na ehhez szólj hozzá
Ha megértetted örülök, ha nem akkor ez van.....attól még te maradsz itt mindenkinek a jó öreg DECOTEX
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Remélem dohányzol, mert a cubai szivar igen jó
Kedves KFZ !
A példád remek.
De azért DCT-nek például ebben teljesen igaza van:
Országosan megy a nagy flanc, nekem nagyobb legyen mint a szomszédnak.... s közben ezt nem engedhetik meg maguknak! Ilyen volt a devizahitelesek legnagyobb része is!
Soha semmire nincs pénz, (?) mégis állandóan tele van a Tesco és az Interspar parkolója!
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Miklós írta: De azért DCT-nek például ebben teljesen igaza van:
Országosan megy a nagy flanc, nekem nagyobb legyen mint a szomszédnak.... s közben ezt nem engedhetik meg maguknak! Ilyen volt a devizahitelesek legnagyobb része is!
Soha semmire nincs pénz, (?) mégis állandóan tele van a Tesco és az Interspar parkolója!
A DCT-től idézett szakasz felső 2/3 része igaz, sőt sajnos nagyon igaz (aranyba kellene foglalni)....de az alsó mondat okát leírtam az előzőekben, ezt senki ne hozza példának, mert ez a "kifestett tanya" tipikus esete. Nézz meg egy prágai TESCOT megy egy budaörsit....a magyar egy olcsó, ócskapiac, míg a cseh változatban drága és minőségi árú van....ez sem mond semmit? A magyar kiskereskedelmet meg úgy ahogyan volt elradírozták a föld felszínéről....
A cubai szivar tényleg jó
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem igy van! Mondok példát arra hogy bizony a minöséggel van (volt) baj. Finomak a Varga borászat borai. (Legalább is tölük veszünk mindig, mert a nejemnek ezektöl nem fáj a feje.) A Cserszegi füszeres a kedvencünk. Irtam személyesen a tulajnak, miért nem lehet kapni Varga borokat a BRD-ben. Azt is irtam, hogy én nyitnék itt kint, egy kis borboltot (olasz módra) ha rendszeresen küld pár "vagonnal", még úgy is, hogy csak a Varga pincészettöl forgalmaznék borokat! (Komoly volt, mert már lett volna üzlet is itt.) Tudod mit mondott??kfz írta: A magyar kiskereskedelmet meg úgy ahogyan volt elradírozták a föld felszínéről....)
"Sajnos a boraink nem felelnek meg az EU elöirásoknak igy
nem exportálhatjuk a termékeinket!" S ezt a tulaj irta nekem!!
S ilyen a többi (nekünk nagyon jó) cucc is. Van viszont Pickszalámi, néha magyar zöldpaprika..... Akkor most miröl beszélgetünk? A német piacon 70%-ban hiányzik a biótermék, az az Mo. minden mennyiségben küldhetne, de nem teszik, mert ez munkaigényes, drága és igy kevesebb a haszon rajta..... A gazdák pár euróért kivágták az almafákat és a szölöket. Ez tömény hülyeség volt, mert ma nincs miböl élniük! Mi magunk tettük magunkat taccsra!
S egyet ne felejts el, amig lósz@r van, lesz veréb is. Ha a kuncsaft megveszi a minöség alatti árut (pl a kinai boltban) akkor miért legyen jobb, hiszen ezen sokkal nagyobb a haszna annak aki a piacra dobja!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nu akkor lehet elokapni nemi alazatot es tiszteletet es nem a magas lorol okoskodni. Nagyon sok embernek nem adatik meg, hogy ilyen segitoje legyen. Sok minden nagyon vilagos az eletben ha elmondjak, ha elore felkeszitenek. Ha a putribol kell magadat kikaparni egyedul az egy kicsit mas a tortenet.DECOTEXT írta: 2./ Ez nem volt soha vitatéma! Én kezdettől fogva irtam, hogy lusta dög voltam, és a nejem hozzáállása volt az irányadó! Ezeket mindig elismeretm és azt is, hogy MEG LEHET CSINÁLNI OTTHON IS, csak legalább annyi akarat és szorgalom kell hozzá, mint aki ide kijön és itt dolgozik!