Menni vagy maradni?

Több
12 éve 5 hónapja #19490 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

miller84 írta: Termelékenység? Nincs miből! NINCS pénz!

A termelékenység nem csak pénzkérdés! A saját szememmel (ügyfélként) láttam miközben partnerünk éppen gumiszerelőket keresett, hogy mi folyik egy magyar gumis műhelyben!
Nem akarom részletezni de ha az órabérük csak 1000 forint (mindennel) és egy gumit 5 ezerért cserélnek akkor ott napi 200 ezer minuszt termel 5 melós beleértve a telefonszámlát is amit az ott eltöltött kb. 1 óra alapján nagyon is barátian kalkuláltam bele a számításomba.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #19491 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Miller,
nem kell megharagudni, csak nem akarják, hogy koppanj. Ha úgy érzed menned kell és fel tudod mérni a lehetőségeket, akkor neki kell vágni én azt mondom. Sok sikert hozzá!

Viszont azért ha annyira hiszel a médiának, akkor nem tudom hogy mersz egy olyan országba menni ahol nem tudtak arról hogy milyen hatalmas méretű mérgezések voltak a spanyol uborka vagy igaziból ki tudja mi miatt, nálunk meg visszatartottak iskolai cserecsoportokat a német utazástól, a hatalmas nagy "járvány" miatt amiről a legtöbb információval a magyar média rendelkezett :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: miller84

Több
12 éve 5 hónapja #19493 Írta: TidujV

Gergoo írta:

miller84 írta: Nagyanyám panelban él. A fűtés elviszi nyugdíjja nagyrészét....

Az én szüleim pontosan 12 éve adták el a panel lakásukat és költöztek vidékre hasonló okok miatt.
Most nagyon hajazni fogok DCT-re de áruld már el, hogy szerinted mire vár a nagymamád? :unsure: Vagy jobb kérdésem is van! Miért nem segítesz neki egy jó döntést hozni? Nekem 3 percig tartott a szüleimet meggyőzni lakásuk értékén aluli eladásáról és a vidéki ház megvásárlásáról mint a legjobb lehetőségről!

Gergő, jó a szüleidnek, ha bejött nekik vidéken. Sajnos én olyan esetekről tudok, hogy ez nem igazán jól sült el. Ennek is megvannak a bukatói ám, nem csak a külföldre költözésnek :) De hát úgy látszik te és a családod vonzzátok a szerencsét :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: miller84

Több
12 éve 5 hónapja #19494 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Szó nincs szerencséről. Matematika volt az egész. ;)

Több
12 éve 5 hónapja #19495 Írta: TidujV

DECOTEXT írta: Alaposan elmérgesedett a helyzet, egy nagyon egyszerű kijelentés miatt, hogy 50 ezer nyugdijból, hogyan Mo.-on....! Az alapvető probléma az, hogy megszokta a magyar nép, hogy az állam majd gondoskodik.... Most aztán, hirtelen jött (?) a nagy kapitalizmus (nem jött hanem hozta a nép népszavazásos EU belépés!) és a tömeg nagyon szertené a régi szociális biztosnságot megtartani, egy nyugati életsznvonal mellet!
Na, ez az ami nem megy és soha nem is fog menni! Hiába, össze kell hasonlitanom, mert nincsanek tisztában sokan a helyzettel:
A német betegbiztosítók 12 millárd euró pluszt tudnak a magukénak, úgy hogy közben kiválló, minőségi szinten ellátták a feladatukat! (Mindezt az levonásokból) A magyar egészségügynek nincs pénze, s mert a hülye rendszerű TB (nyugdij és betegbizt. együtt) még mindig kihat a nyugdijakra is igy az állam hiteből fedezi a költségeket! A melós tehát sír, hogy kicsi a nyugdija, de terheket nem akar! A maszek 90%-ban feketén dolgozik mert terheket fizetni nem akar! A megrendelő számlát nem kér, mert úgy olcsóbb és keveset akar fizetni! Mi a f@szon vitázunk akkor?? (Bocsánat a stilusom miatt, de a bicska kinyilt a zsebemben!) Itt a BRD-ben a nugdijas is fizet adót és betegbiztosítást! Otthon nem! Itt a legtöbb ember adózik és számlát kér, otthon nem! Itt az ovoda sok pénzbe kerül, nincs hivatásos anya, és senki nem fizeti a munkabájársi költséget, valamint a nyugdijas is fizet az utazásért nem úgy mint otthon!

:angry:

AKKOR MI AZ ATYA ÚRISTENBŐL LEGYEN JOBB ÉLET MAGYARORSZÁGON? :whistle:
A termelékenységet meg sem merem említeni....! Mo. az EU össztermelésének a 0,8%-át adja. Még Hellasz is jobb, a ramaty helyetükben, mert ök legalább 1,7%-ot tesznek a közösbe, pedig Athen tényleg rágya helyzetben van!!

Kedves Miller84!
Akkor most miről megy a vita?
Miből akarsz Te Mo.-on jobban élni?

UI: én elhiszem, hogy sokan güriznek és hülyére dolgozzák magukat ma Mo.-on és mégsem tudnak jól élni, de erre mindig egy példát hozok! Az melós betegre és nyomorékra kaszálhatkja magát aratáskor, ha én kombájnnal 1 nap alatt megcsinálom azt amit ő egy hónap alatt sem, akkor bizony valamit rosszúl csinál! A jelszó: termelékenység! Nem az erő hanem az ész!!!

Decotex? Bocs, de ezt nem értem. Ezzel most azt akartad bebizonyítani, hogy nem is kérdés, hogy van-e értelme maradni, mert az a dinka aki még itthon van és most ezen a fórumon viátzik ahelyett, hogy az áláshirdetéseket böngészné, meg németül tanullna??? Mert számomra ez derül ki, csak tőleg ez meglepő ;-)

Több
12 éve 5 hónapja #19496 Írta: TidujV

Hja :) Jó lenne ha az érzéseket, betegségeket, váratlan rossz szomszédokat is le lehetne tudni matematikával!