Menni vagy maradni?

Több
12 éve 5 hónapja #19449 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Decotex igazad van abban, hogy sokan azt képzelik nyugaton mindenkinek jól megy!! És még akkor sem akarják elhinni ha megpróbálod levezetni számokkal és adatokkal, ha valaki nem akar valamit elhinni nehéz meggyőzni...De hát ez is olyan beidegződés amin nehéz változtatni..

Na de itt süt a nap, megyek, tanulnom is kéne ;-) úgy látszik fórum-függő lettem :).

Üdv mindenkinek!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19452 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Tiduj, Decotext, nekem nincs nyelvvizsgam. Amikor en szereztem a diplomat, meg nem kellett. Tanultunk ugye angolul, meg oroszul, de az semmire sem eleg,meg el is felejtettem...Tanultam idönkent rövid ideig nemetül, de igazan nem tudtam. Meg szakirodalmat olvastam szotarral.
Az, amit sokan mondanak, hogyha kinnt van az ember,majd rövid idö alatt megtanul, nem igaz. Az alapot tudni kell,meg ami a munkahoz kell.
Es en mindenütt tudok vasarolni nyelvtudas nelkül!
Tehat tanulni kell, es ez igen nehez munka mellett, mert az ember faradt, elege van az egesz nap idegen nyelven vegzett munkatol. Sokkal farasztobb, mint magyarul.
Persze ragad valami, de akkor sem lehet a tanulast megsporolni - sajnos. En is nagyon szeretnem, mert idöm a legkevesebb....
Es igazad van Tiduj, minel idösebb az ember, annal nehezebb. A lanyom egyszerüen elment, most Baden-Württenbergben el a ferjevel, es jol erzi magat. Persze nemet szakot vegzett....
Nekem mar sokkal nehezebb volt mindent megvaltoztatni, feladni. De - mint a peldam is mutatja, lehet.
szia:
Eva

Több
12 éve 5 hónapja #19454 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

TidujV írta: Kedves Éva és Kanga!
Jaj hát én nem akarok indulatokat szülni. És egyáltalán nem akartam azt sugallni, hogy itt milyen nehéz, máshol meg könnyű. És azért mert máshol is ez van, nem biztos, hogy az jó, nem?

Visszaolvasva az oldalt, tenyleg nem kellett volna 'kirohannom', bocs... B) Elgondolkoztato amit Afganisztanrol stb. irsz. Lezarva (reszemrol) a temat, en szemely szerint azt vettem eszre hogy Magyarorszagon, atlagban, sokkal tobbet panaszkodnak az emberek mint mashol, es hajlamosak a korulmenyeket hibaztatni, ahelyett hogy azt neznek, hogyan tudnak a helyzetuket javitani az adott korulmenyek kozott.

Nem akarom itt taglalni az egesz elettortenetemet, de eltem es dolgoztam egy azsiai orszagban ahol az emberek nagy resze olyan nyomorban, olyan korulmenyek kozott letezik amit Magyarorszagon, Europaban elve nehez elkepzelni. Megis, a legtobb ember megprobalja javitani a sorsat amennyire lehet, ahelyett hogy folyton arrol beszelne, kinek a hibaja hogy o meg a gyerekei eheznek, nyomorognak. (Pedig ott aztan igazan lehetne ervelni hogy a kormany hibaja, a multicegek hibaja, a helyi gazdag reteg hibaja stb.; es az emberek legnagyobb reszenek meg eselye sincs hogy masik orszagba menjen elni, dolgozni.)

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19455 Írta: miller84
miller84 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Tehát a kérdésre hogy maradni vagy menni? Menni:) Ez az én véleményem!
http://penzcentrum.hu/karrier/siralmas_helyzetben_a_legendas_magyar_szinesz_nyomorog.1032643.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator
50.000 Ft az Állami színész nyugdíj...Abból hogy???

A megkérdezettek körében jelentősen (52 százalékról 58 százalékra) nőtt azoknak az aránya, akik kijelentették: semennyi pénzt nem tudnak félretenni nyugdíjas korukra!!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19456 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

miller84 írta: 50.000 Ft az Állami színész nyugdíj...Abból hogy???
A megkérdezettek körében jelentősen (52 százalékról 58 százalékra) nőtt azoknak az aránya, akik kijelentették: semennyi pénzt nem tudnak félretenni nyugdíjas korukra!!!

Aki ma nem tud félretenni az valamit orosszul csinál! Ezen kell elgondolkozni!! Akinek ma 50 forintos nyugdija van, az az elmúlt időszakban (mondjuk 35-40 évben) keveset fizetett be! Ez így van a BRD-ben is. Vannak nyugdijasok akik messze létminimum alatt kapnak a juttatásokat és szociális kiegészítsre szorulnak! Arra kérdésre, hogy hogyan 50 ezer forintból, (?) csak annyit, hogy mig a német állampolgár átlagosan bérlakásban lakik, addig a magyar lakosság legnagyobb része magántulajdonú lakásban vagy házban él, aminet elvileg a terhei (hitelek) a nyugdijas korra már lejártak! Ha nem akkor erőn felül kalkulált s az lesz ami itt is van a BRD-ben: elárverezés! Rengetegen saccolták meg rosszul az anyag lehetőségeiket!
Pl: anyukám (78) otthon él. Most a nyugdija 138 ezer Ft. Saját, volt OTP lakásban él, és már régen (20 éve!) lejárt a hitele, s a rezsin kívűl semmilyen fizetnivalója nincs! Aztán nézzük csak meg Mo. a falvakban saját házban élőket, akiknek valóban alacsony a nyugdija! A rendszerváltás előtt épitett házban és kertben jól megvoltak a háztájiból, de szinte alig fizettek be a közösbe mert a TSZ mindenről gondoskodott! Ma már nem, de ne csodálkozzunk, hogy csak 50 ezer a nyugdijuk amit én még így is sokan tartok a befizetések viszonyában!! (Az más tészta hogy ez mire elég!)

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #19459 Írta: miller84
miller84 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Decotext!

Gondoltam hogy te fogsz ellenkezni! Érdemes veled leállni? Nemhiszem...csak felídegesítem magam feleslegesen!
Miből tennének félre? Amiből megélni is alig lehet? Ha-ha...
Nem hasonlítgasd folyton Németet Magyarral! Felesleges!
Mit ér vele ha magántulajdonú a lakás, ha fenntartani alig tudja? (nemhogy gyüjteni)
Rengeteg az albérletes ! Sokak nem tudják nyugdíjas korukra kinyögni a lakás, ház árát!
Itt nincs anyagi lehetőség!!!
Fel kell fogni hogy egyre képtelenebb itt élni!