Menni vagy maradni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19424 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

TidujV írta: Nekem sok kollégám volt, lengyel, ausztrál, olasz, stb akik évek óta élnek itt, és nem tudnak magyarul, viszont dolgoznak.

Na ne! Itt folyamatosan azt olvasom és hallom, hogy azért jönnek ki a magyarok, mert se munka, se semmi és a körülmények egyre rosszabbak! Itt most Te azt irod, hogy volt sok lengyel, ausztrál (?) és olasz kolegád akik Mo.-on dolgoznak, ráadásul magyar tudás nélkül??

Most akkor, hogy is van ez? Van munka és lehet dolgozni, csak akarni kell, vagy
nincs, de akkor, hogy a fenébe kap a külföldi állást a magyar meg nem??

:huh: :S

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi kerülte el a figyelmemet!?
:whistle:

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #19427 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

TidujV írta: Nekem sok kollégám volt, lengyel, ausztrál, olasz, stb akik évek óta élnek itt, és nem tudnak magyarul, viszont dolgoznak.

Na ne! Itt folyamatosan azt olvasom és hallom, hogy azért jönnek ki a magyarok, mert se munka, se semmi és a körülmények egyre rosszabbak! Itt most Te azt irod, hogy volt sok lengyel, ausztrál (?) és olasz kolegád akik Mo.-on dolgoznak, ráadásul magyar tudás nélkül??

Most akkor, hogy is van ez? Van munka és lehet dolgozni, csak akarni kell, vagy
nincs, de akkor, hogy a fenébe kap a külföldi állást a magyar meg nem??

:huh: :S

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi kerülte el a figyelmemet!?
:whistle:

Eroltesd meg a kis buksid, nem nehez kitalalni. Nemetorszagban, hogy lehet dolgozni csak angolul? Ugy, hogy mindig van egy "nemzetkozi" piac ahol cegek embereket mozgatnak, teljesen fuggetlen a helyi piactol. Igy lehetek en is itt pl. akar elonyben mint egy helyi nemet, nemet tudas nelkul vagy lehet vmilyen kulfoldi Mo.-on elonyben a helyi magyarral szemben. Mo.-on a kulfoldiek vagy vmi csajszi reven ott ragadtak es vmit kezdenek, nyelvtanarok vagy vmi multi odatette oket! En dolgoztam Mo.-on angol, portugal, spanyol, izraeli, roman, finn stb kollegakkal.. Ez viszont nem jelenti azt, hogy Mo. fasza hely es, hogy mindenkinek jut a kolbaszbol.

Nu latom jol megszaladt a topic, majd visszaolvasok:) Most azonban sut a nap, lehet menni tekerni egyet:) Ja a jotanacs azoknak akik ide keszulnek: Esernyo az autoban, esernyo a taskaban, esokabat mindig keznel!:) Legalabbis itt E-NY-on..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: TidujV, Pflegerin

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19429 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: En dolgoztam Mo.-on angol, portugal, spanyol, izraeli, roman, finn stb kollegakkal.. Ez viszont nem jelenti azt, hogy Mo. fasza hely es, hogy mindenkinek jut a kolbaszbol..

Hát ha ez így igaz, akkor bizony a magyar munkavállaló, vagy túl válogatós vagy nem kakar dolgozni! A kolbászt nem osztogatják, azért itt is dolgozni kell, és nem is keveset!

Azt meg Te sem hiszed, hogy van (akár külföld cég is) olyan munkaadó, amelyik szivesebben fizeti drágább külföldi munkavállalót, mint a helyi, magyar olcsót! Nem véletlenül ment oda az audi és a mercedes. Hogy lehet akkor, hogy a külföldinek megéri Mo.-on dolgozni és élni, a magyarnak meg nem?! Nem tette a helyi lakosság túl magsara a lécet? Emlékszem ám, amikor beléptünk az EU-ba, azt hitték nagyon sokan, hogy ha EU lesz, lesznek EU-s bérek is! Azt kihagyták a számításból, hogy ezt valakinek meg is kéne ezt termelni!

Várom részletes expozédat!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #19430 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: Eroltesd meg a kis buksid, nem nehez kitalalni.

:woohoo: :P :lol: :cheer: ;)

DECOTEX:

Hát ha ez így igaz, akkor bizony a magyar munkavállaló, vagy túl válogatós vagy nem akar dolgozni! A kolbászt nem osztogatják, azért itt is dolgozni kell, és nem is keveset!

Ez egy másik malom DECO, ne itt akarj őröltetni :laugh:

Olvasd, értelmezd, igaza van!

Amit régóta sulykolunk: Magyarországon gyakorlatilag csak a multinál van meló az értelmiségnek (az állami foglalkoztatottakat kivéve). Erre a feladatra legtöbbször a külföldről beforgatott munkavállalóikat használják. Azt a pár jól bevált magyart meg kiküldik a külföldi egységeikhez. Hogy ez miért van így? Kettőt találhatsz ;)
Hol olvastad azt ki Mahlzeit beírásából, hogy a Magyar nem akar melózni?
Dehogynem! És azt a pár tízezer szédelgőt aki szétcseszi a magyar munkaerő jó hírét ne sorold a normál, átlagos magyar emberek közé. Akik nem a "bulira" meg a menősködésre próbálják a pénzt bárhogy megkeresni, hanem a családjuk boldogulása miatt keresik a kiutat. Az elmúlt huszon pár év káros mellékhatásai ellenére is a felszín alatt dolgozni vágyó és tudó emberek tömege van!
Csak a gáz, hogy állandóan hazudnak nekik és fizetés helyett csak pénzmintát kapnak. (csak, hogy tudják hogy néznek ki a címletek ;) )

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "
A következő felhasználók mondtak köszönetet: TidujV, Pflegerin

Több
12 éve 5 hónapja #19431 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

TidujV írta: Kfz: Jól van na :) Ezt talán tényleg nem kellett volna, összekevertem amit valóban ismerősről tudok és amit x mondott, hogy olvasott valahol.

OK Jucus! semmi gáz. Csak a terjengő városi legendák (némelyik kész röhej) mindíg "felvillanyoznak" :woohoo:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 5 hónapja #19433 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Mire végre hozzá tudtam volna szólni meg is védtétek a mundért, köszi :)
Az említett munkakörökre sok magyar nem is tud jelentkezni, mert már olyan munkakörök is vannak ahol az angol is kevés, mellé még kell egy másik európai nyelvet folyékomyan beszélni. sőt valahol már kapásból fel sem vesznek csak angolost, hogy ha szükséges több munkakörben is megállja a helyét. Az én hozzászólásom korábban nem arról szólt, hogy áramlanak ide a külföldiek a jólét miatt, hanem ha úgy adódik, hogy bármi okból ide kerülnek tudnak állást találni anélkül, hogy tudnának magyarul. Arról nem szólt, hogy ők jól vagy rosszul élnek.

Azért az elég szomorú viszont, hogy a szakmailag jobb mérnöknek kisebb esélye van jó állást találni, vagy egyáltalán állást találni, mert nem beszél idegen nyelvet, miközben aki meg talán kevésbé konyít a szakmához de tud angolul dúskált az állásajánlatok között. Vagy a vegyiparban dolgozó másik ismerős váltani szeretne, mert most egy magyar tulajdonú cégnél dolgozik "szürkén" alkalmazva, de nem tud váltani, mert mindenhova kellene az angol, és hát szeretne megtanulni, de nem megy neki. Pedig ha előrbbre akar jutni kénytelen lesz. Meg aztán olyan nagy igény, hogy az ember szeretne törvényes keretek közt dolgozni? Mondjuk nem ők lesznek azok akik elmennek, hiszen pont a nyelvismerettel van a bajuk.

Viszont Decotex akár el akarod hinni akár nem, tényleg nehezebb az élet és át kellett élni megszorításokat korábban is hol ezért, hol azért, úgy tűnt utána jobb is lesz, de aztán valahogy mégsem az lett, tehát megértem aki úgy érzi miért itthon görcsöljön már megint, akkor inkább próbálkozik máshol.