Menni vagy maradni?
- TidujV
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
Nyilván mindenki arról ír amiről hallott, vagy tud. És pont azt próbáltam elkezdeni magyarázni hogy igaz, hogy az ember nem tud tervezni egyáltalán, mert még az is gond, hogy mi lesz ma, meg holnap. És szerintem írd csak meg, hogy mit látsz, ha szívesen megtennéd, én kíváncsi vagyok.. Mert én pl. Pesten csak hallomásból tudom mi van vidéken. Egyik ismerősöm Pécsen már évek óta fogalmam sincs miből él, mert nem talál semmilyen munkát. Én olyat is ismerek aki hazajött, mert arra elég volt amit megkeresett, hogy másokkal együtt béreljen lakást, de hát az már annyira nem perspekíva, hogy az ember idegenekkel lakjon együtt harminc fölött.. akkor inkább él a családjával itthon munkanélküliként. Hallottam, hogy valahol vidéken kiscsirkéket adtak olyanoknak, akiknél már az áramot is kikapcsolták és biciklivel termelnek áramot, mert nincs rá pénzük. Nekik ugyan milyen kiltásaik vannak? Még egy kiscsirke is csak gond. Ők még a lehetőségek után sem tudnak nézni, nem tudnak fórumozni, és gondolom maximum gyalog tudnának eljutni külföldre.miller84 írta: Nyílván nem teregetek ki mindent ide, de szívesen megtenném!
Őszintén nem tudom ki milyen lehetőségeket lát itthon ha munkaerő ha vállalkozó az ellehetetlenítés mindenhol ott van.
Engem nem tudtok meggyőzni, meg/átéltem mindent.
A vállalkozó annyi adót fizet hogy vagy kockáztat vagy csődbe megy.
Albérlet mellett gyerevállalás? Albérletben lakásra gyüjtés? Ti azokra nem gondoltok akinek tényleg nincs semmilye!
Szóval aki úgy érzi mennie kell, mert itthon már nem lát esélyt, az menjen, főleg ha van hova mennie, mert van aki segítsen. Hisz azok az ismerősök akiknek bejött más országban biztos tudnak jó tanáccsal szolgálni. Szerintem az egész fórum arról szól inkább, hogy senki ne számítson arra, hogy kikövezett út várja. Nem lebeszélés, vagy rábeszélés, csak az, hogy lehetnek buktatók, amikre itthonról nehezebb felkészülni, vagy akár nem is gondol az ember. Mindenki más és máshogy állja meg a helyét különböző helyzetekben. Itthon is vannak akik tudnak dolgozni és dolgoznak is és vannak akik nyavalyognak és igaziból sehol sincs kedvük dolgozni, de azt magas fizetésért szeretnék.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Így van. Sajnos. Én sem ezt szerettem volna látni az oldalon (ilyen mértékben biztos nem) de szinte az egyetlen aminek még értelmét látom, hogy folyamatosan sulykolom: kikövezett út azokat várja akik hiányszakmával, sok gyakorlattal, jó hozzáállással, elegendő kezdőtőkével és megfelelelő nyelvtudással indulnak!TidujV írta: Szerintem az egész fórum arról szól inkább, hogy senki ne számítson arra, hogy kikövezett út várja.
Minden más esetben csak kínlódás és/vagy bukta lesz belőle!
- miller84
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
Igazad van. Ez a fórum erről szól, csak volt itt egy-két olyan megjegyzés hogy itt nem is nehéz az élet, itt olcsóbb ez az....hát persze de mihez képest?! A kinti fizetéshez képest minden olcsóbb
Ez zavarta meg az olvasásom.
Gergoo.
Igazad van neked is, de...persze nem kell fejetlenül kimenni.
Hiányszakma, sok gyakorlat, jó hozzáállás az rendben, de valaki pont azért menekül mert nincs semmilye így a kezdő tőke necces és a nyelvtudás is pénzbe kerül! Nehéz ügy! Ez az ellehetetlenítés kérem szépen!
De még mindig jobb sztem megpróbálni, pláne ha nincs mit vesztened!
Sok sikert mindenkinek, őszintén!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Igazság szerint még ha visszajönnek is csak előrébb vannak csak hát a lovat képtelen vagyok alájuk adni mert előbb vagy utóbb de nyelvtudás nélkül ugyis hazajövetel lesz.miller84 írta: De még mindig jobb sztem megpróbálni, pláne ha nincs mit vesztened!
Tudom, tudom, most jön majd valakitől, hogy nézzem meg a törököket akik 20 év után sem tudnak németül, stb.
Nos, azok a törökök, nem a magyarok.
Tudom, tudom most jön az, hogy a magyarok ilyenek meg olyanok, stb. Jelzem, hogy moderálva lesznek!
Tudom, tudom reggelre minimum 3 levelem lesz, hogy mekkora bunkó vagyok és töröljem is őket az oldalról mert erre nem kiváncsiak.
stb, stb, stb....
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
TidujV írta: Mert én pl. Pesten csak hallomásból tudom mi van vidéken....... Hallottam, hogy valahol vidéken kiscsirkéket adtak olyanoknak, akiknél már az áramot is kikapcsolták és biciklivel termelnek áramot, mert nincs rá pénzük.
Ne máár.....azért ha lehet kerüld a bulvársajtót, meg a kereskedelmi TV-ket.
Hogy kik kaptak vágó méretű csirkéket (meg is ették rögtön)nem írom ide, mert Gergő megollózza
Ezek a csirke tulajdonosok amúgy védett fogyasztók tehát náluk nem kapcsolják ki az áramot...azt Te fizeted meg a villanyszámládban!
Légy kedves elolvasni az épp aktuális áramszolgáltatási törvény ide vonatkozó szakaszait....
Biciklivel ezek nem áramot termelnek, hanem lopják
De, ha termelnek: 1, a biciklit miből vették
2, a generátort miből vették
3, a fesz.szabályzót miből vették
4, a rendszert kivel és miből terveztették meg (????????????)
Lehet, hogy inkább az áramszámlát kellett volna befizetni. Nem?
Nem kell minden bulvár baromságot elhinni! Kenyér és cirkusz kell a népnek. A cirkuszt a média csinálja...a kenyér meg......
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- TidujV
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
"de valaki pont azért menekül mert nincs semmilye így a kezdő tőke necces és a nyelvtudás is pénzbe kerül! Nehéz ügy!"
Igazad van Miller 84. Az! Valóban nehéz ügy. Viszont egyetértek Gergoovel. Ahhoz tényleg nagyon nagy szerencse kell, hogy ilyen helyzetben sikerüljön. És aki sajnos aki kétségbeesésében cselekszik azt használják ki előszeretettel, szóval azért a helyükben még óvatosabb lennék.
Jó éjt mindenkinek!