Menni vagy maradni?
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Gergoo írta: A spanyol viasz jelen esetben 1 év és nagyon sok (nem árulom el mennyi) németországi munkára való jelentkezés teljes háttér ismerete. Percről-percre tudom ugyan nem én tojtam de ez alapján valami halovány sejtésem lehet, hogy saját véleményem legyen. Vagy nem?
Persze, naná hogy lehet.
Amit mondanék.....rengeteg egyszerű embert munkáltattam már életemben. Amit megtanultam...bár birka türelmem van.....mind sokat akar kevés melóval és szóbeszédek alapján képzeli el a munkakört. De...bár mint írtam sok türelem kell hozzá....ha elmagyarázod nekik a csíziót, hogy mi-merre-mennyi akár egyedenként 10x is, száz emberből lesz kb 85 jó dolgozód, ebből kb 25-en mint barát fognak rád tekinteni. a maradék 15 tényleg salak.
De Őket se lehet "leanyázni", csak eltanácsolni...akár 5x is, mire megértik
Ha így állsz hozzá veszítesz 25 barátot és 85 jó dolgozót.....csak az irányt kell mutatni. Hidd el követni fogják, ki van próbálva.
Az a 15 izé az ne lombozzon le... a német munkaadó van annyira felkészült, hogy szóba se áll velük
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Szó nincs leanyázásról de a helyzet az, hogy amit 2 ismétlés után nem értettek meg németül, azt 100x-ra sem fogják megértenikfz írta: De Őket se lehet "leanyázni", csak eltanácsolni...akár 5x is, mire megértik
Egy valamiről megfeledkeztél a 110 barát és németül nem beszélő jó dolgozó mögött ott áll 1000 németül beszélő jó dolgozó.kfz írta: Ha így állsz hozzá veszítesz 25 barátot és 85 jó dolgozót.....csak az irányt kell mutatni. Hidd el követni fogják, ki van próbálva.
Így van. Jó ha már kéthetente meghirdet egy-egy pozíciót partnerünk is ha nagyon nem talál valakit azzal zárva az e-mailjét, hogy hátha lesz egy megfelelő jelentkező a több százból.kfz írta: a német munkaadó van annyira felkészült, hogy szóba se áll velük
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Én is tényekre alapozok és 10-ből minimum 3 néhány héten belül hazament mert vagy kemény volt a munka vagy kevés volt segédmunkáért, szálláson felül 1000-1200 euró nettó kezdetben de a maradék 7-ből is 6 folyamatosan csak puffog és okoskodik.miller84 írta: Én mindig tényekre alapozok...pl. az összes olyan osztálytárs/ismerős minőségileg jobban él aki kiment külföldre dolgozni, ha 10ből egy az olyan rémtörténet hogy átverték, nem talált munkát stb...
Vágyakozó van millió, senki nem vitatja. Egy millióból kb. 2-300 veszi is a fáradtságot egy alapfok elsajátítására!miller84 írta: Valahol és nincs csókosa vagy nem örökölt itthon...kivágyik! Mind!
Nekem nem is célom. Van véleményem, ha nem tetszik, nem tetszik.miller84 írta: Engem nem tudtok meggyőzni, meg/átéltem mindent.
Mit kéne gondolnom? Ki kéne ötlenem:miller84 írta: Ti azokra nem gondoltok akinek tényleg nincs semmilye!
1. Honnan szerezzek kezdőtőkét nekik?
2. Hogyan tanítsam meg őket németül?
3. Eladható szakmát adni a kezükbe?
4. Megváltoztatni a gondolkodásmódjukat ami nélkül az első 3 ablakon kidobott pénz?
Kösz, nem. Láthatod, hogy semmi értelme nem lenne.
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
miller84 írta: Engem nem tudtok meggyőzni, meg/átéltem mindent.
Naaa kedves Miller84!
Ezt még Én sem merem mondani pedig az ismerőseim szerint egy komplett regény az életem.
Amíg élsz tapasztalsz!
Csak van Aki egy helyben tapasztal, van Aki meg világot lát
( a többiben igazad van)
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- miller84
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
Ezért írtam hogy mintha máshol élnénk, nekem ez a tapasztalatom, neked az!
És az egész mondandóm lényege az lett volna hogy:
SZERINTEM, anyagilag nagyon nehéz itthon, pláne akinek semmilye sincs. Akár tanulni sem tudott tovább mert épp el kellett mennie dolgozni és sorolhatnám.
Egyre rosszabb az én szemszögemből az élet. Robotolás a nagy semmiért és még plusz ilyen adó, még plusz olyan adó...sorolhatnánk reggelig!
Életkedv 0
Meg kell próbálni ott élni ahol megfizetik a munkát!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Persze, ebben is nagy segítség ez az oldal.miller84 írta: Meg kell próbálni ott élni ahol megfizetik a munkát!