Menni vagy maradni?

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19388 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Pörög a fórum nagyon, alig tudok hozzászólni, mert mindig jön valami új amihez fűznék megjegyzést :)

Gergo írta: Én pl. ezen a weboldalon kívűl nem ismerek senkit akinek akár csak megfordult volna a fejében, hogy külföldön dolgozzon.

Azért kezdtem figyelni ezt a fórumot, mert a minap ajánlotta valaki az alábbi véleményt/cikket.
http://nol.hu/velemeny/20120424-a_legmesszebb_ezektol
És akkor felháborodtam miért kell kelteni a feszültséget, hogy innen el kell menni. Nekem is azt mondják többen, hogy tényleg több ember készül elhagyni az országot. És sorolják akik mennek. Viszont a többség akit említettek olyan, hogy kaptak egy ajánlatot ezért megy ki ide, ki oda. Vagy ténlyeg állítólag nincs M.o-n lehetőségük állásra és mennek szerencsét próbálni. Szóval nem csak itt a weboldalon téma. Ha nem is Németország az elsődleges cél. Viszont ahogy a fenti cikkben az egyik hozzászólásban olvastam, hogy orvosnak tanul, még szinte most kezdte az egyetemet, de már nem is lát esélyt arra, hogy van itt jövője és már tudja, hogy külföldre akar majd menni dolgozni, vagy hogy most kezdett germanisztika szakon. Kérdem én, hogy akkor miért tanulják azt? Az nem az ország hibája, hogy ha rossz szakot választ valaki. Állítólag a kezdő ügyvédek nem tudnak elhelyezkedni. Amit nem is csodálok, hisz már gyakorlott ügyvédekről is hallom, hogy nincs munkájuk de ha egyszer túl sokan végeznek jogászként ez normális nem? Na nem a jelenlegi állapotokat szeretném védeni, csak kicsit józanabbul kéne gondolkozni. Ha valaki mélytengeri biológus akar Magyarországon lenni, akkor valószínűleg már tudja, hogy itt sok esélye nem lesz elhelyezkedni.

A fő baj szerintem ami miatt többen elgondolkoztak (kérdés, hogy van-e hova menniük és van-e értelme de ez más téma) hogy minden szempontból nehéz most tervezni. Az én korosztályom pl. a kezdetektől fizette pl a magánnyugdíjt, azt szépen elfelejtik, hogy akkor a nyugdíjjárulékot megemelték, hogy azért jusson ide is és oda is. Na most ez a rendszer megszűnt. Azt lehet tudni, hogy az állami nyugdíj ki tudja milyen lesz. HIsz amit most fizetünk be azt nem teszik félre, hanem elvileg a mostani nyugdíjakra szánják. Azt mondják mindenki spróoljon magának. Na de miből? Meg hol? Nálunk ennek nincs hagyománya és mi a garancia arra, hogy van elég ember, hogy az önkéntes pénztárak tudjanak rendesen gazdálkodni? Na jó, ezt lehetne ragozni, ez csak egy probléma a sok közül, mert sokaknak nem az a kérdés, hogy mi lesz 10 meg 20 év múlva, hanem hogy most miből éljen meg.

Más: pár éve volt a mobilitás éve és az volt a vélemény a magyarok nem szívesen költöznek külföldre. Hát akkor most lehet azt próbálják beindítani, hogy kicsit mozduljanak az emberek :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #19389 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dingice írta: Na ez most megint elhamarkodott kijelentés volt, szerintem erre sokan ugranának!! A feleséged, vagy az édesanyád, aki biztosan sokat áldozott, hogy rendes ember lehessen belőled, ismeri ezt a hízelgő véleményedet??
Engem személy szerint bánt, hogy így lekicsinyli valaki az erőfeszítéseimet, de nekem az többet számít, amikor a gyermekeim a pont az ilyen hozzáállású családokból jövő gyerekekkel összehasonlítva magukat, hálásak azért ahogy mi hozzájuk állunk, és mindig azt mondják nekünk milyen jó! Ha rajtunk múlik még jobb lesz , ezért hagyunk mindent magunk mögött, és csak ezért. Nekem csak érettségim van, jó sz.r alak vagyok mi? Csak "gyereknevelésből" van diplomám..De még csak 40 vagyok, még bármi lehet!

Kedves Dinglice, nekem nagyon az az érzésem, hogy Te vagy nem olvasol figyelesen, vagy gondod van az értelmezéssel!
Először is NEM NÉZEM le a gyereknevelést, csak azt írtam, hogy ez nem különleges tevékenység! Minden normális szülő igyexik felnevelni becsületesen a porontyait, de ezért nem jár sem Lenin rend, sem prémium! Ez kötelesség!!!! Aki megszülte neveje fel. Mi is azt tettük két gyermekünkkel!
Másodszor senki nem értékelt le olyan szintre (pálne nem ilyen szókinccsel) amit Te irtál az érettségiről! Én azt irtam, hogy az értettségi az semmi! Szakmailag nulla, s ezzel nem lehet sem rendes munkát, sem jó fizetést találni! Ennyi! Az a papri amid van, az semmi, és nem téged értékeltelek!! Ha Te mint hivatásos anya, megtaláltad az életcélodat, akkor örülj neki! Sok embernek ez nem lenne elegendő......!!

Figyu.gif melléklet nem található

Ha a következőkben így kiforgatod a szavaimat és ennyire érzékenykedsz akkor nincs értelme, hogy reagáljak a beírásodra, mert én a továbbiakban sem vagyok hajlandó azt írni amit hallani szeretél! Ha viszont konstruktiv tanácsot elfogadsz, bármikor segitek! Azt hiszem ezzel mások is igy vannak!

DCT
Mellékletek:

Több
12 éve 6 hónapja #19390 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Na ezt akartam írni én is, hogy sokan szerintem azt hiszik csak el kell dönteni, hogy ki kell menni és akkor minden jó lesz, csak túl kell élni a költözés györtrelmeit. Hogy ugyanaz várja, mint azt a németet aki szépen felépítette ott a karrierjét (ha felépítette, hisz a élethez ott is szerencse kell, nem mindenkinek van kacsalábon forgó háza és a legmenőbb kocsija ott sem)

Több
12 éve 6 hónapja #19391 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

kfz írta: Hát Én soha nem foglak Téged megérteni.....ez már tuti :huh:

Ezzel nem vagy egyedül, többeknél okoz problémát, hogy egy ilyen oldalon egy ilyen adminisztrátortól vagy mi is vagyok éppen :laugh: teljesen mást kéne olvasniuk.

kfz írta: Nem azt mondta, hogy vezér igazgató akar lenni, hanem, hogy bármit...ismétlem: bármit elvállalnak.

Ahamm. Az ilyet még egy éve én is bekajáltam. :)

kfz írta: Kicsit olyan ez a beírásod mint manapság az egyetemi klubok hangulata.....meg vannak győződve a résztvevői, hogy Ők tojták a spanyol viaszt.....pedig a világ színes és történnek csodák percről-percre.

Történnek bizony. A spanyol viasz jelen esetben 1 év és nagyon sok (nem árulom el mennyi) németországi munkára való jelentkezés teljes háttér ismerete. Percről-percre tudom ugyan nem én tojtam de ez alapján valami halovány sejtésem lehet, hogy saját véleményem legyen. Vagy nem? :laugh:

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19392 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

TidujV írta: És akkor felháborodtam miért kell kelteni a feszültséget, hogy innen el kell menni. Nekem is azt mondják többen, hogy tényleg több ember készül elhagyni az országot. És sorolják akik mennek. Viszont a többség akit említettek olyan, hogy kaptak egy ajánlatot ezért megy ki ide, ki oda.

Én inkább azt mondanám, hogy biztos sokan tervezgetnek (álmodoznak). Majdnem 2 év után voltam Magyarországon és két hét alatt jómagam is tucatnyiszor hallottam, buszon, boltban, kocsmában és az utcán, hogy külföldre mennek dolgozni. Mindenki tudta, hogy mennyi nettóért, mit kell csinálni, nem kell nyelvtudás, milyen szuper a szállás, nettó 1600 euró alatt soha nem kaptam el egy beszélgetést sem és ami a csúcs: mindegyik ajánlatot kapott!
Az egész egy nagy vicc! Komolyan.

Több
12 éve 6 hónapja #19393 Írta: miller84
miller84 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Üdv mindenkinek!

Olyan érzésem van mintha nem egy országról beszélnénk (Magyar)
Nyílván nem teregetek ki mindent ide, de szívesen megtenném!

Én mindig tényekre alapozok...pl. az összes olyan osztálytárs/ismerős minőségileg jobban él aki kiment külföldre dolgozni, ha 10ből egy az olyan rémtörténet hogy átverték, nem talált munkát stb...

Ha kell mosogat, takarít, mégis többet tud ott félre tenni, nyaralgat,...itt az alapra sem elég sok esetben!

Nem tudom ki milyen körökben mozog, de az ismerősök körében aki még nincs kint valahol és nincs csókosa vagy nem örökölt itthon...kivágyik! Mind!

Őszintén nem tudom ki milyen lehetőségeket lát itthon ha munkaerő ha vállalkozó az ellehetetlenítés mindenhol ott van.

Engem nem tudtok meggyőzni, meg/átéltem mindent.

Családi, baráti körben szenvednek az emberek. A tanult annyi munkát talált amennyit a nem tanult.
A vállalkozó annyi adót fizet hogy vagy kockáztat vagy csődbe megy.

Albérlet mellett gyerevállalás? Albérletben lakásra gyüjtés? Ti azokra nem gondoltok akinek tényleg nincs semmilye!