Menni vagy maradni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19409 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

miller84 írta: Hiányszakma, sok gyakorlat, jó hozzáállás az rendben, de valaki pont azért menekül mert nincs semmilye így a kezdő tőke necces és a nyelvtudás is pénzbe kerül! Nehéz ügy! Ez az ellehetetlenítés kérem szépen! De még mindig jobb sztem megpróbálni, pláne ha nincs mit vesztened!!

A nyeltudás semibe sem kerül! (Egy két köny kölcsön, pár CD/DVD és sok német TV. (S tanulni, tanulni, tanulni...)Senki nem modta, hogy szimoltántolmácsnak kell lenni! Elég ha jól érted és valamennyire beszéled a nyelvet, nyelvvizsga nélkül! (Az kerül pénzbe.) Arról meg senki nem tehet a BRD-ben, hogy az ideérkezőnek nincs kezdőtőkéje! Ez magánügy! Mi csak azért szólunk időben, hogy ne itt érje meglepetés a kiérkezőket!
Próbálkozni lehet, de azért gondolj bele, milyen eredménye lesz a dolognak, ha 1-2 hónap után (vagy korábban) haza kell menni. Akkor mit nyert az illető a nagy próbálkozással??
Sokkal hatékonyabb, ha valaki felkészül németből, s ha másképpen nem megy, kölcsön kell kérni vagy hitelből kell indúlni, ha mindenáron itt látja az illető a jobb jövőt! Egy nagyon fontos: a jó szakma, mert rossz képzettségű vagy képzetlen van elég itt is a 3 millió munkanélküli között! Erre garantáltan nem vár a német munakerőpiac!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19411 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kfz: Jól van na :) Ezt talán tényleg nem kellett volna, összekevertem amit valóban ismerősről tudok és amit x mondott, hogy olvasott valahol. Viszont még mindig nem sikerült lelépnem mára, a nyelvtanulós fórumon talátam egy érdekes linket (ami mondjuk nem tudom miért nem lett kimoderálva hiszen közösségi oldalra invitál :) )
http://hataratkelo.postr.hu/csak-sikeres-magyarokkal-talalkoztam
De témába vág és elvileg valós történek.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19413 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

A nyelvtudas es penz nelkülieknel van aztan a közös szallas.....keves ber.
Amit kevesell, es hazajön. Pedig, ha maradna, es tanulna a nyelvet,kesöbb kereshetne többet is.
De gondoljatok bele, Magyarorszagon milyen munkat kap az, aki nem tud magyarul?

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19415 Írta: TidujV

Eva10 írta: A nyelvtudas es penz nelkülieknel van aztan a közös szallas.....keves ber.
Amit kevesell, es hazajön. Pedig, ha maradna, es tanulna a nyelvet,kesöbb kereshetne többet is.
De gondoljatok bele, Magyarorszagon milyen munkat kap az, aki nem tud magyarul?

Na hát ez az, hogy ha maradna és tanulna! Vagyis lenne rá lehetőség, hogy ott jobb legyen, csak nem rögtön! Ahogy már más is írta a gyorsan gazdagodjunk meg nem fog menni. Egyik ismerősöm fodrász 15 éve ment ki, alig tudott németül, de szép lassan oda jutott, letette kint a mestervizsgát, saját szalonja van, és neki van segítője. De ez nem azonnal történt. És most sem olyan jól él, hogy bármit megtehetne, haza sem rohangál kedve szerint (egyrészt mert dolgoznia kell másrészt az is pénzbe kerül.) Viszont Németországban jobban érzi magát. Néha ez is szempont, hogy ha nem is sokkal jobban él az ember anyagilag, de a körülmények mások. Aztán kiment a bátyja nemrég, mert itthon nem jutott egyről a kettőre. Nem tudott németül, vagy alig, de volt kihez mennie(!) így megpróbálta, munka volt, most már kiment a barátnője is. Szóval azért nem lehetetlen úgy sem ha valakinek nem nagyon van tőkéje, de azért ott egy másik "tőke" az ismerős akinél el lehet indulni.
Aztán olyanról is hallottam egy vidéki ismerőstől, hogy egy hónapra járnak ki betegápolásra, váltják egymást. Vagyis nem ott élnek folyamatosan, csak ki-kijárnak egy hónapra.

Éva, amúgy sajnos itthon még mindig egyszerűbb úgy elhelyezkedni, hogy nem beszél az ember magyarul. Persze ez attól is függ milyen területen, de sok multi van, ahol sokkal inkább számít az angol. Nekem sok kollégám volt, lengyel, ausztrál, olasz, stb akik évek óta élnek itt, és nem tudnak magyarul, viszont dolgoznak. Ebből indulnak ki páran, hogy akkor Németországban is el lehet helyezkedni angol tudással is, ami szerintem téves (javítsatok ki ha nincs igazam) , mert ott lehet, hogy sok munkahelyen jó ha tud valaki angolul, de csak a német mellett.....

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19416 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Szia Tiduj!
Bizony, rengeteg munka,föleg az elejen. De a munka kesöbb is sok, ha meg akar az ember elni. Es en mar többször leirtam, hogy itt sok munkaval eleg jol meg lehet elni - es ez ugye több,mint otthon nem megelni. De nincs kolbaszbol a kerites, es nem minket var mindenki - meg a hianyszakmaknal is megkapja az ember idönkent, hogy nem nemet. De az nem megy, hogy az itteni jövedelemböl eltartani otthon a csaladot, hazautazgatni gyakran. Hiszen a nemetek sem utaznak rendszeresen külföldre, es nem tartanak fennt ket lakast, es nem fizetik e mellett meg a nagy hitelüket. Ha valaki egyedül jön ki, tömegszallason lakik, nagyon keveset fogyaszt, akkor talan elkepzelhetö, higy az otthoni csaladot is fenn tudja tartani az itt keresett penzböl. De ezt meg sokaig nem lehet birni. Nekem is megterhelö volt az otthoni lakasomat fenntartani - pedig csak a rezsit kellett fizetnem, es nem laktunk benne, cssak ha hazamentünk. Igy el is adtam, most könnyebb. Pedig az en jövedelmem most mar nem keves. De igy is be kell osztani, hogy jusson amire szeretnenk - es nem tudunk havonta hazautazgatni. Nemcsak az anyagiak miatt, de nem eshetek ki annyit a munkabol - mert akkor nincs penz, es a kolleganök sem dijaznak, ha sosem dolgoznek. A hetvegi hazautazgatas meg rendszeresen nem megy, mert utana az ember faradt, a munka nem 100%-os, es akkor megint keves a penz....A munkarol annyit, hogy az adminisztraciot hetvegen es szabadsagom alatt is csinalom, hogy meglegyen, mert munka közben nem tudom mindig befejezni.
Szo ami szo, itt kell elni, amint van biztos jövedelem es lakas. Ha valaki akar es tud dolgozni, akkor szerintem talal munkat. De valamennyi nyelvtudas kell mindenkeppen.
Es igen, ha lehet ismeröst talalni, ahonnan indulni lehet, az nagyon jo. Hozzam is jön egy isemrösön juni elejen. De ismeretlent nem engedek be a lakasomba, es senkinek sem keresek allast, lakast, de segitek, ha tudok. De a munka mellett nincs is idöm idegenek segitesevel tölteni az idömet. Ennek az ismerösömnek is lesz szallasa - nalam, enni is lesz mit, mert egy emberrel több vagy kevesebb....kibirjuk. Lesz internet, hozza a laptopjat, es keres.... termeszetesen segitek a tapasztalataimmal, de nem vegzem el senki helyett a munkat. Ahogy a forumon ia megirom, hogy mindenki olvasson vissza. Amikor olyanokat olvasok, hogy nincs idöm elolvasni, de segitsetek....vagy hogy vegigolvastam, es nem talalom a valaszt, es eppen parral visszafele van a valasz.....a sajat boldogulasaert mindenki dolgozzon maga. Ha nincs erre ideje, vajon hogy lesz ideje a munkara?
Az angol tudasrol volt mar szo a forumban, en ugy gondolom, bizonyos szakmaknal lehet, de nagyon limitalt, hol lehet elhelyezkedni csak angol tudassal.
szia:
Eva

Több
12 éve 5 hónapja #19422 Írta: TidujV

Kedves Éva,
Én csak kíváncsiságból kapcsolódtam be a főrumba, való igaz nem olvastam el teljesen az elejéig, szóval elnézést, ha olyat ismételgetek amiről már volt szó. Bár azt hiszem nagyon nem is várok itt tanácsot, csak a véleményem mondtam el és más véleményére vagyok kiváncsi.
Igazad van abban, hogy aki viszont segítséget vár és arra sincs ideje, hogy végigolvassa a főrumot, miért mástól várja el, hogy rászánja az idejét. Mondjuk erre csak azt tudom mondani, hogy mindig vannak olyanok akik a könnyebb utat választják és mások jóindulatára alapoznak.
És rendes tőleg ha befogadod az ismerőst, szerintem egy idegen nem is várhatja el, hogy bárki befogadja, csak azért mert ő ki szeretne költözni. Még egy ismerős sem igazán. Azért mert másnak valami bejön, még nem jogosít fel senkit arra, hogy elvárásokkal legyen felé.
Szia