Menni vagy maradni?

Több
12 éve 5 hónapja #19461 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

miller84 írta: csak felídegesítem magam feleslegesen!

Nem igazán értem a feleslegesent. DCT-nek tök igaza van az okokat illetően, min idegeskedsz?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #19462 Írta: miller84
miller84 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo.

Min? Hogy lassan úgy jön le, hogy én csinálok valamit rosszul ebben az országban !
Miből fizetnénk többet a nyugdíj kasszába? (Hogy nyugodt öreg korunk legyen és ne azért dolgozzunk egy életen át hogy aztán éhezzünk vagy hajléktalanok legyünk)

Tegyük tisztába: melyik országban a legnehezebb szinte a helyzet az EU-ban?
Ha a válasz megvan, akkor kár tovább folytatni szerintem!

Több
12 éve 5 hónapja #19463 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

miller84 írta: Min? Hogy lassan úgy jön le, hogy én csinálok valamit rosszul ebben az országban !
Miből fizetnénk többet a nyugdíj kasszába? (Hogy nyugodt öreg korunk legyen és ne azért dolgozzunk egy életen át hogy aztán éhezzünk vagy hajléktalanok legyünk)

Rosszul bizony. Folyik egy vita, valaki értelmesen leírja mitől lehet az annyi-amennyi és máris magadra veszed. Erre írtam már korábban és többször is, gyökeresen meg kell, hogy változzon az emberek hozzáállása dolgokhoz különben garantált a nyomor. Nem csak Magyarországon!

miller84 írta: Tegyük tisztába: melyik országban a legnehezebb szinte a helyzet az EU-ban? Ha a válasz megvan, akkor kár tovább folytatni szerintem!

Igen, tisztázzuk. Arról beszélünk ebben a társalgó topikban, hogy mi szól a menni illetve a maradni mellett vagy a leg-ekről? A válasz egyértelmű és valóban kár folytatni ezt az leg, leg, leg-ezést ami inkább csak sírás, semmi más.

Több
12 éve 5 hónapja #19464 Írta: miller84

Tényeket kell tisztán látni és pont.
Ha valamit rosszul csinálok az az hogy még itt vagyok!
Mondom, nem tudom ki honnan jött és miből. Szivesen leírnám hogy én mit miből hogyan...a számok nem hazudnak! Persze akinek van segítség...nem irigykedem, de probálja meg nullából és aztán magyarázás! A 0 az konkrétan nulla és nem ahogy sokan értelmezik. Számolj utána, egyszerű matek és máris kijön hogy nem lehet megélni belőle. De másképp hogyan lenne ilyen kapós ez az oldal? Azért irány németország mert itt olyan jó? Magaddal vitatkozol egy kicsit!
Az én hozzáállásom mindig is optimista. De egy idő után kiég az ember ha nem csinál mást csak non-stop rabszolga és nincs pénze semmire!

A legezés nem sírás, csak tények! Amit a LEGszegényebbek éreznek a LEGinkább!
DE elnézést kérem ha nem szabad legezni :D Én nem sírok, teszek ellene hogy ne legyek rabszolga. Sírás helyett röhögök már kínomban :D

ÉS ha vannak ilyen okos emberek...mit tegyek hogy jobb legyen itthon? Várom a megoldásokat!

Köszönöm

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19465 Írta: miller84

Kedves Gergoo, Decotext és mindenki!

Itt egy link tessék megnézni. Ugyan nem Németország, de állítólag Németbe még jobb az életszinvonal!
http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/167121

De biztos ők is tévednek! És én kérek elnézést!

Több
12 éve 5 hónapja #19466 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

juhéééé....jól belehúztatok. Lemaradtam vagy három oldallal :laugh:

Témák:
Nyelvtanulás: Párszor már más topicban (ami a nyelvtanulásról szól) kifejtettem Én is meg mások is, hogy gyakorlatilag a magyar nyelvoktatás az pont az ellenkezőjét teszi mint ami a feladata lenne. Nem nyelvet tanít, hanem a Rigó utcai nyelvvizsgára készít fel, hogy valahogy át tudj vergődni rajta. De van nyelvvizsgád! :P Kitörölni túl kemény a papír az első "tanult nyelveden" érdeklődőnek meg azt sem tudod elmondani merre van a Gellért Hegy ;)
DECO tengerbiológus ismerőse: De tényleg meg ne sértődj! Csak nem bírtam kihagyni......Miért nem mondod az ismerős hölgyikének, hogy kicsit menedzselje már magát. Valamit csak kéne tennie hogy a tudását kihasználja. Vegyen egy ásót és vezesse a tengert a városa mellé. Az ezért még is csak túlzás, hogy ül a fenekén és várja hátha újra elönti Európát a tenger :P Ki kell mozdulnia a nyugvó pontjából valahogy és nem sírni, hogy ott nincs tenger ;)
Kanga londoni rémtörténete:
Tipikus messziről jött ember szindróma......van egy(kb nyolcvan)pár ismerősöm a ködös albionban. Ne tessék már a bérleti díjakat meg a "borzasztó"környékeket sorolni....van olyan is....meg az ellenkezője is. A fizetés pont olyan változó mint németben és ha menőjenősködsz az Isten pénze se elég a megélhetéshez. Ha családod van és dolgoztok, valamint normál polgárként éltek....akkor bizony marad a takarékban lé ;)
Persze a pub tündérek, meg a disco macsók ott is szűkölködnek....meg tönkre is mennek.

Összességében:
a menni vagy maradni kérdésre a válaszom, akinek itt nem jó az csomagol, elindul, megpróbálja aztán eldönti marad és küzd, vagy visszajön és szenved. Ennyire egyszerű a képlet. De valamennyi nyelv meg alaptőke nélkül sehová se! Már nem számítunk politikai menekültnek, hanem inkább munkahelyet elvevőnek. Sehol sem fognak inkubátort tenni senki alá (fölé).

Kellene egy "sérelmeink" topicot csinálni ahol mindenki jól kipanaszkodhatja magát :woohoo:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "