Menni vagy maradni?
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
Na, bedobok egy kis "zenei aláfestést ebbe a nagy "állóvízbe"TidujV írta: Hja Jó lenne ha az érzéseket, betegségeket, váratlan rossz szomszédokat is le lehetne tudni matematikával!
Olvassátok
http://www.origo.hu/itthon/20120519-magyarok-kivandorlasa-nemetorszagba-kint-dolgozok-velemenye-miert-jobb.html
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Köszi. Arra tökéletes a cikk, hogyzigeuner írta: Na, bedobok egy kis "zenei aláfestést ebbe a nagy "állóvízbe"
Olvassátok
http://www.origo.hu/itthon/20120519-magyarok-kivandorlasa-nemetorszagba-kint-dolgozok-velemenye-miert-jobb.html
1. Ma reggeltől mostanáig már annyi új regisztrációnk volt mint amúgy egy hónap alatt.
2. Az oldalon landolók máris kapják a korrekciót ebből, az oldal tetején lévő legfrisebb topikból illetve németországi hírből. Az origo ízlés szerint fűszerezett illetve tálalt cikkéből kimaradt a Destatis jelentésének egy aprócska részlete: A 40 ezerből 25 ezer ugyanis visszaköltözött.
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Kanga írta: Sokan az egyetem elvegzese utan lesznek 'pub tunderek' mivel nem talalnak mas munkahelyet.
Természetes, hogy félreértettél..... a pub tündér nem a kocsmában robotoló szerencsétlent jelenti, hanem azt aki a megkeresett pénzt szórakozásra veri el, úgy ahogyan itthon megtanulta a médiánk áldásos tevékenysége következtében. Magyarul itt is ott is alkalmatlan a körültekintő, kiszámító, alkalmazó életvitelre. Csak a "buli" a lényeg.(ugye? )
A diploma nem egy ígérvény arra, hogy illatos, jól fizetett melóhelyed lesz. Csupán egy opció arra, hogy 50% esélyed legyen rá, míg akinek nincs annak ez kb 5%
Nem megsértődni kell, hanem ha úgy kívánja a helyzet akkor hat diplomával is el kell menni wc-t pucolni. És Én nem ezt szóltam le(a pénznek nincs szaga), hanem azokat akik a léhaságuk oltárán feláldozzák a fizetésüket, aztán meg sírnak, hogy nem tudnak megélni.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: Mi a f@szon vitázunk akkor?? (Bocsánat a stilusom miatt, de a bicska kinyilt a zsebemben!) .......................
AKKOR MI AZ ATYA ÚRISTENBŐL LEGYEN JOBB ÉLET MAGYARORSZÁGON?
A termelékenységet meg sem merem említeni....! Mo. az EU össztermelésének a 0,8%-át adja. Még Hellasz is jobb, a ramaty helyetükben, mert ök legalább 1,7%-ot tesznek a közösbe, pedig Athen tényleg trágya helyzetben van!!
Kedves Miller84!
Akkor most miről megy a vita?
Miből akarsz Te Mo.-on jobban élni?
UI: én elhiszem, hogy sokan güriznek és hülyére dolgozzák magukat ma Mo.-on és mégsem tudnak jól élni, de erre mindig egy példát hozok! Az melós betegre és nyomorékra kaszálhatkja magát aratáskor, ha én kombájnnal 1 nap alatt megcsinálom azt amit ő egy hónap alatt sem, akkor bizony valamit rosszúl csinál! A jelszó: termelékenység! Nem az erő hanem az ész!!!
Ne szégyelld magad! A magyar ember ha indultba jön bizony káromkodik...erősen, hosszan.
Akinek nem tetszik bekaphatja.....
Viszont a többi:
A görögökről beszélve azért tegyük már hozzá, hogy a világ egyik legjobban látogatott idegenforgalmi országáról van szó, valamint a mezőgazdaságukat sem szanálták az elmúlt 20 évben pl mint a miénket. Hogy szétlopták a "liberálisok" (más köntösben) őket is az nem kérdés.
Miből akarnánk jobban élni?: mondjuk ez jó kérdés Most már semmiből, mert ahhoz mondjuk 180 fokos fordulatot kellene tenni a pénzügypolitikában. Ja meg a vezető elitet jó messzire elzavarni.....de mindet egytől egyig. Az összes színárnyalatra gondoltam
Kombájn:
És már bocs, de ismét hülyeségeket beszélsz....szerinted a magyar paraszt annyira kretén, hogy szereti magát kínozni?Nem szeret termelékeny lenni? Bő gatyában csak a kaszát szereti szorongatni? Ne már, DECO, ugye nem gondolod komolyan amit írsz?
Nem lehet, hogy : 1,nincs már tőkéje mert elszívták,
2, nincs lehetősége hitelre, mert nem adnak, vagy ha igen uzsora kamatra
3, ha termelékeny is nem tud értékesíteni, mert összezártak előtte a piacon
4, ha véletlen még is van neki ez is-az is, akkor meg a kombájnt ötszörös áron tudja megvenni, hússzoros árú kötelező szervire kötik a garancia megőrzése érdekében és tízszeres áron kap alkatrészt ha kell (mert a magyar garancia nem terjed ki mindenre)
Persze igazad van, legyünk eszesebbek, meg növekedjünk.
De! Más országok egyedei is eszesek. Növekedni még is hogy képzeled?
Az Ő kárukra lehet, hisz az Ő növekedésük a Mi lésülyedésünk segítségével lehetséges.
Ha mi növekednénk az nekik veszteséget okoz (Ők az erősebbek) . Ki szeret veszíteni?
Növekednünk kellene, hogy jobban éljünk, de ha növekszünk vétünk a minket finanszírozók üzleti terve ellen. Ha nem növekszünk, vétünk a saját érdekünk és jobb létünk ellen.
A Russell-paradoxon, borbélyparadoxon tétele pont ide vág (szerintem)
A javaslatod nyilvánvaló, mindenki tudja....csak kivitelezhetetlen. Közgazdasági értelemben vét a "szolgálati szabályzat ellen"
Remélem nem voltam bonyolult
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Mondandóddal való egyetértés mellett besegítenék egy picit.
http://hvg.hu/itthon/20080908_funkcionalis_analfabetizmus_steklacs_iras
Diploma: dolgozok, dolgoztam diplomásokkal. Már bocsánat ( előre tudom, hogy fogok érte kapni ), de a munkanélküli friss diplomások túlnyomó része csak és kizárólag önmagát okolhatja. Miért kezdett el egy olyan szakot, aminek már a megkezdésekor is tudott volt az elhelyezkedési lehetetlenség ??? Sorolhatnám a szakokat, de nem teszem. Fölösleges a rendszert szídni ez ügyben, meg hogy ez volt ingyenes, ide vettek fel, stb., stb. Picit magunkba fordulni, nagy levegő, végiggondolni, és ha még ezután is a bűnöst kell keresni, hajrá. Csak magunkat se hagyjuk ki a szóbajöhető személyek közül. Tudom, ez nem egy magyar stílus, viszont néha hatásos.
Csak meg kell nézni, mik a nézett műsorok.itthon megtanulta a médiánk áldásos tevékenysége következtében.
Nem nézek utána, de szerintem nem a műveltségi vetélkedők. Bár az meg már szinte nincs is.
Viszont vannak biztosan nagyon izgalmas valóságshowk, meg hasonlók. Hagy tanuljon a felnövekvő ifjúság. Aztán jön a meglepi. Jé, ...vakarásból meg ülőgumó mutogatásból nem lehet hosszútávon megélni.
Kedves TidujV !
Mert ez a panelban nem lehetséges ????Jó lenne ha az érzéseket, betegségeket, váratlan rossz szomszédokat is le lehetne tudni matematikával!
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- TidujV
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
A szürkegazdaságot nem éri meg felszámolni senkinek, hiszen valószínű azoknak a cégei is értintettek akiknek tenni kellene ellene, másrészt kapásból csődöt mondhatna egy csomó vállalkozás. De amíg csak néhányan fizetnek rendesen adót és azzal is úgy gazdálkodnak ahogy addig ugyan mire lehetne jutni? Persze mondják páran miért nem megyünk az utcára, hogy ez így nem jó, csak az a baj, hogy sokan tudják az kevés, hogy valami ellen vagyunk, ha nem tudjuk ki lenne az aki viszont tudja a megoldást... Egy ismerősöm szerint jobb lenne ha Németország megvenné Magyarországot ) Bár azt hiszem jelen helyzetben pont emiatt rohannának ki páran.......