Menni vagy maradni?
- TidujV
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
12 éve 5 hónapja #19513
Írta: TidujV
Dehogynem! Viszont nem fejteném ki mire gondoltam, egyrészt nem témába vág, másrészt így is járatom a szám eleget
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?
Miklós írta: Kedves TidujV !
Mert ez a panelban nem lehetséges ????Jó lenne ha az érzéseket, betegségeket, váratlan rossz szomszédokat is le lehetne tudni matematikával!
Dehogynem! Viszont nem fejteném ki mire gondoltam, egyrészt nem témába vág, másrészt így is járatom a szám eleget
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 172
12 éve 5 hónapja #19514
Írta: Miklós
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Miklós válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?
Kedves TidujV !
Amiket leírtál, azok szubjektív dolgok. Én például láttam már kutyapiszkot felszedő nénit, megbírságolt biciklist, tisztességes céget.
Eü doboz: a jogszabály szerint, ha lejár a dobozod / vagy annak tartalmából bármi /, bírságolnak. Most akkor már az is baj, ha betartják a jogszabályt???
Kint is fogsz találkozni bírságoló rendőrrel, közterületfelügyelővel ( más néven ), kutyapiszokkal.
Amiket leírtál, azok szubjektív dolgok. Én például láttam már kutyapiszkot felszedő nénit, megbírságolt biciklist, tisztességes céget.
Eü doboz: a jogszabály szerint, ha lejár a dobozod / vagy annak tartalmából bármi /, bírságolnak. Most akkor már az is baj, ha betartják a jogszabályt???
Kint is fogsz találkozni bírságoló rendőrrel, közterületfelügyelővel ( más néven ), kutyapiszokkal.
- Babeszanyu
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 5 hónapja #19516
Írta: Babeszanyu
Babeszanyu válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?
Mi is gondolkodtunk,majd döntöttünk.
A pangó lakáspiac ellenére 3 hét alatt eladtuk a pesti panel lakásunk,alig az ár alatt.
Úgy volt,hogy augusztusban megyünk a férjem után,de lehetőségünk van már júliusban utána menni
Így aztán a heti 2x2 nyelvórámat 3x2-re változtatom, a fogaimat addig megcsináltatom és igyekszem minél több szóra megtanítani az 5 éves kisfiunkat.
Amint kiérünk,beíratom az oviba - gondolom- a nyári szünet után el is kezd járni.Addigra ragad rá egy kis nyelvismeret kint Frankfurtban is
Mivel az iskoláim kint semmit nem érnek ( gimnáziumi érettségi,PSZÁF pénzügyi és biztosításközvetítői vizsga),ha kell,mosogatok,takarítok kezdetben,aztán majd meglátjuk.
A lényeg: 1 év után újra együtt fogunk lakni a férjemmel, a gyermekem 6 éves korára 2 nyelvű lesz,nyugodtabban fogunk élni és EGYÜTT
Tudom,hogy Frankfurtban sincs kolbászból a kerítés,de nagyon akarjuk és sikerülni fog!!!
Van valaki aki frankfurti? Jól esne kint egy - két magyar szó
Addig is irány a német tankönyvem
A pangó lakáspiac ellenére 3 hét alatt eladtuk a pesti panel lakásunk,alig az ár alatt.
Úgy volt,hogy augusztusban megyünk a férjem után,de lehetőségünk van már júliusban utána menni
Így aztán a heti 2x2 nyelvórámat 3x2-re változtatom, a fogaimat addig megcsináltatom és igyekszem minél több szóra megtanítani az 5 éves kisfiunkat.
Amint kiérünk,beíratom az oviba - gondolom- a nyári szünet után el is kezd járni.Addigra ragad rá egy kis nyelvismeret kint Frankfurtban is
Mivel az iskoláim kint semmit nem érnek ( gimnáziumi érettségi,PSZÁF pénzügyi és biztosításközvetítői vizsga),ha kell,mosogatok,takarítok kezdetben,aztán majd meglátjuk.
A lényeg: 1 év után újra együtt fogunk lakni a férjemmel, a gyermekem 6 éves korára 2 nyelvű lesz,nyugodtabban fogunk élni és EGYÜTT
Tudom,hogy Frankfurtban sincs kolbászból a kerítés,de nagyon akarjuk és sikerülni fog!!!
Van valaki aki frankfurti? Jól esne kint egy - két magyar szó
Addig is irány a német tankönyvem
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 172
12 éve 5 hónapja #19517
Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?
Bocs, a vége valamiért lemaradt
Na szóval. Amiket leírtál ( és itt most a politikai részét nem kommentálom ), az is lehet egy érv a menni mellett, de tulnyomórészt a " tisztességes munkáért tisztességes bért " elv alapján szeretne menni. Ha dolgozol, meg tudsz élni. Igen, végül is erős kompromisszumok árán ez itthon is lehetséges, és innentől lépnek be az egyéni megítélések. Kit mi zavar, mit szeretne elérni, mennyire tervez előre és mennyire csak a túlélés mozgatja. Az olyannyira összetett kérdés, hogy nyilvánvalóan mindenki csak a saját szemszögéből tudja megítélni a dolgokat és azt írja le.
Lehet a végtelenségig ragozni, lehet hivatkozni az ismerősöm barátjának a nagyon távoli rokonára, aki nyelvtudás nélkül gyárigazgató lett kint, és az első hónap után már luxusautóval jött haza. Van aki hisz az ilyenekben, valaki elolvassa a hiteles forrásokat is, stb. Ez mind-mind egyénfüggő.
Na szóval. Amiket leírtál ( és itt most a politikai részét nem kommentálom ), az is lehet egy érv a menni mellett, de tulnyomórészt a " tisztességes munkáért tisztességes bért " elv alapján szeretne menni. Ha dolgozol, meg tudsz élni. Igen, végül is erős kompromisszumok árán ez itthon is lehetséges, és innentől lépnek be az egyéni megítélések. Kit mi zavar, mit szeretne elérni, mennyire tervez előre és mennyire csak a túlélés mozgatja. Az olyannyira összetett kérdés, hogy nyilvánvalóan mindenki csak a saját szemszögéből tudja megítélni a dolgokat és azt írja le.
Lehet a végtelenségig ragozni, lehet hivatkozni az ismerősöm barátjának a nagyon távoli rokonára, aki nyelvtudás nélkül gyárigazgató lett kint, és az első hónap után már luxusautóval jött haza. Van aki hisz az ilyenekben, valaki elolvassa a hiteles forrásokat is, stb. Ez mind-mind egyénfüggő.
- TidujV
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
12 éve 5 hónapja #19521
Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?
Igazad van, valóban szubjektív. És a törvényeket mind be kellene tartatni, nem csak egy részét. Azt sem mondtam, hogy nincs tisztességes cég (szerintem, de lehet, hogy rosszul fogalmaztam). Azt is világosan látom, hogy összetett kérdés, erre már én is hivatkoztam. És Gergő, meg mások is már néhányszor összefoglalták az egész főrum lényegét, választ adva a menni vagy maradni kérdésre, amikor azt hittem nem is fog tovább pörögni, aztán valamiért mégis ment tovább.
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 5 hónapja #19522
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?
Van ilyen. Stimmel is. Még mindig rajta van az "FBI most wanted" oldalon.Miklós írta: Lehet a végtelenségig ragozni, lehet hivatkozni az ismerősöm barátjának a nagyon távoli rokonára, aki nyelvtudás nélkül gyárigazgató lett kint, és az első hónap után már luxusautóval jött haza.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga