Menni vagy maradni?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nekem Mo.-on. 7szamjegyu a fizetesem. Ha kirugnanak es Mo.-on akarok maradni az min. fel-1 ev helybe topit jelent. Van par ismerosom, diplomasok kepzettek, nyelveket beszelnek. Budapesten. Aki most az utcara kerul az akar evekre kikerulhet a munkaeropiacrol. Es nem bolcseszkarosokrol beszelunk. Igaz, hogy Mo.-on is lehet boldogulni, fel lehet epiteni egy karriert. Csak nem most van ennek az ideje.Gergoo írta: de itt arról beszélünk, hogy az országon belüli is lehet boldogulni
Persze lehet peldalozni felszines dolgokkal, de nem lesz altalanos igazsag belole..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
A gyerekneveles nem egyeni szoc problema, hanem ossznepi tarsadalmi kerdes!! Szet kell nezni a vilagban. Kik a legstabilabb, legvalsagallobb, legnagyobb joletet biztosito (atlagnak) orszagok? Azok akik a tarsadalomba es az emberbe fektetnek. A nevelesbe, oktatasba, a szulok idejebe! Skandinavia! Nezz meg egy angolszasz orszagot. Ott akinek van penze az kitermeli a sajat tarsadalmi osztalyat, a "munkasosztaly" meg annyira sotet, hogy az mar fajdalom. Nemetorszag valahol a 2 kozott. Itt sima ugy, hogy papa dolgozik es mama 4 oraban dolgozik. Mo.-on ha szeretned se nagyon lehetseges..Eva10 írta: De csak a munkat, a gyerekneveles - Decotext szavaival elve - mindenkinek a sajat dolga. Ami nem azt jelenti, hogy lenezem a gyereknevelest, nekem is 3 gyerekem van, es ugy erzem, kielegitöen neveltem öket. De bizony nem tudtam mindig ott lenni, amikor hazajöttek az iskolabol....
Ugyanakkor itt ha a ferj jol keres, akkor a feleseg eleg gyakran lehet haziasszony.
szia:
Eva
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Persze, hogy nem. Ki és milyen órabér mellett venné a fáradtságot egy 4 órás állásra amikor a legkülönbözőbb juttatásokat és segélyeket felvéve gyakorlatilag évtizedeket otthon anyáskodtak már?mahlzeit írta: Itt sima ugy, hogy papa dolgozik es mama 4 oraban dolgozik. Mo.-on ha szeretned se nagyon lehetseges..
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Is!mahlzeit írta: A gyerekneveles nem egyeni szoc problema, hanem ossznepi tarsadalmi kerdes!
De elsősorban tök magánügy ha pedig beüt valami akkor elsősorban egyéni szoc. probléma.
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: ................Nem igy van! ..............
DE!
Viszont már lekopik a körmöm, meg unom is ezt a vitát, mert pusztába kiáltott szó az egész.....
Én a kiskereskedelmi üzletekről beszélek.....azokat verték taccsra....többek közt.
Arról, hogy a hatóságok hogy szívatták őket már nem is beszélek, de a 90-es elején volt kisker üzletem....oda jött a környékre a nagy TESÓ és láss csodát másnap a beszállítóim 80% felmondott (voltak haverok is köztük) Kérdésemre, hogy..... de miért? a válasz annyi volt a multi lekötött nálunk ennyit-meg ennyit és jelezte ha szállítunk a magyar kiskernek, vége a kapcsolatnak Volt ital nagykeres barátom is 6 teherautóval,milliárdos bevétellel...jött a multi és a multi italgyártó haverok 1 perc alatt megszüntették a kapcsolatot...ez meg próbálkozott még nem reklámozott termékeket forgalmazni...tönkre is ment.
Érted? Remélem! Olvass, értelmezz!
A Varga borászatról meg annyit, hogy aki 10%-os fehérbort meg 10,5%-os vörösbort kienged a pincéjéből......(nagyapám borász volt!) Ez tényleg nem jó Európába!
A szőlőket meg a kárpótlási jegyen a már a felvásárlási árakkal tönkretett gazdáktól megvásárló spekulánsok vágatták ki Sőt a szabolcsi alma is így járt....sőt a parlagfű sem véletlenül annyira népszerű "vetemény" Magyarországon
Nem tudom hallottál e már a föld alapú támogatásról? Az se rossz business...
részemről elég volt a morgásból
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Ne komolytalankodj már! Komolyan az a felszínes példálózás, hogy ha tanulsz, átképzed magad és alkalmazkodsz a munkaerőpiaci kereslethez? Akkor mi a szegény mérnökök szituációs villantása, amikor elveszítenék a 7 számjegyű fizetéssel honorált munkájukat?mahlzeit írta: Persze lehet peldalozni felszines dolgokkal, de nem lesz altalanos igazsag belole..