Menni vagy maradni?
- Eva10
- Látogató
Es igaz, en biztosan nem dijaznam, ha valaki folyton beteg lenne.
A multkor, amikor az egyik növer folyton beteg volt, le is csökkentettem az oraszamat. Most mar megnezi, mikor beteg.
Azert csinaltam ezt, mert egyebkent meg vagyok vele elegedve.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
"Mo.-nak valóban nem megy túl jól, de mégis a világ egyik leggazdagabb országa..."
Szeretném én is, hogy az én családomnak olyan jól menjen anyagilag, mint ahogy ezt kedves fórumozótársunk a társadalomról ezt leírja!
Sajnos nem gördölünk be a Tesco ( ) parkolóba a borzasztó méretű terepjáróval, nem birtokoljuk a legújabb mobiltelefont, és nem töltjük nyaralásunkat Thaiföldön.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez magánügy! Akinek kevés a nyugdija az keveset is fizetett be a nagylábosba! Itt a BRD-ben is vannak kisnyugdijasok, akik szociális támogatásra szorulnak, mégsem utazhatnak ingyen! (Lehet otthon maradni!) Pláne nem a külföldi nyugdijas! A megoldás: adjanak a 65 év felettinek egy igazolványt és kedvezményt, de ne általánosan legyen ingyen!miller84 írta: Még egyszer jön a kérdés bár sztem felesleges: miből fizetne adót, utazást,...? Azért nem fizet mert nincs miből
Más: a rokkant nyugdijasok is kapnak pénzt, akkor is ha 35 vagy 40 éves! Itt a BRD-ben nem, csak ha vak vagy olyan rokkant, hogy alig mozog de akkor is csak segélyt! Otthon Mo.-on fiatal, munkaképes, rokkant nyugdijasok kapnak nyugdijat! Mellette meg dolgozik, sok feketén! (Féltestvérem Békécsabán él, s a szivével rokkant nyugdijas, már 13 éve. Most 60 éves. Irodai munkát vagy bármilyen szellemi munkát csinálhatna.... !)
Magyarország = Kánaán!
DCT
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
Dehogy csinálja direkt. Csak Nála kialakult egyfajta "csőlátás". Csak azt látja, (hallja) és adja vissza ami Neki tettsző. Annakidején a keletnémeteket neveztük hasonló okok miatt tokosoknak.Csak azt lát- hall amit szeretne és csak az Ő igazsága létezik.miller84 írta: Decotext!
"Mo.-nak valóban nem megy túl jól, de mégis a világ egyik leggazdagabb országa..."
Ezzel borzolod a kedélyeket! De kezdem azt hinni hogy direkt csinálod.
Ahogy Gergoo írta, hangulatkeltés!!!
Persze hogy pörög a fórum
Még egyszer jön a kérdés bár sztem felesleges: miből fizetne adót, utazást,...?
Azért nem fizet mert nincs miből
Mondjuk ez itt nem csak Rá jellemző.
- TidujV
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
Fórumozótársunk szerint jót nem mondhatsz, maximum azt hogy ha szegény vagy a te hibád, ha meg jól élsz akkor az az államnak köszönhető. Plusz azt is mondhatod, hogy nyugaton sem a jól műkődő rendszer miatt lehet nyugisabban élni, hanem azért, mert az emberek megvesznek a munkától és támogatják az államot.
Azt mondják ahol van két magyar ott három pártra szakadnak
Mindesetre számomra pont Decotex billenti a mérleget a menni felé. Azzal ahogy felvázolja mennyivel jobban műkdök a rendszer BRD-ben és azzal ,hogy ilyen mentalitással is lehet boldogulni.
Monjduk nem miatta fogok dönteni, ha döntök az biztos, csak ha már a fórum eredeti kérdését nézzük szerintem pont az ellenkezőjét éri el annak amit látszólag akar.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ezt én pont a kifelé készülőkről és itt kérdezőkről mondanám inkább. DCT válaszai azért ismétlődőek és ezért több esetben már nagyon unalmasak mert többnyire egyedül Ő veszi a fáradtságot és reagál az amúgy néhány másodperces kereséssel már tucatnyi alkalommal megválaszolt kérdésekre.zigeuner írta: Dehogy csinálja direkt. Csak Nála kialakult egyfajta "csőlátás". Csak azt látja, (hallja) és adja vissza ami Neki tettsző.
Lehet ellenérvelni. Kezdj ki legutóbbi állításával. Cáfold meg:zigeuner írta: Csak azt lát- hall amit szeretne és csak az Ő igazsága létezik.
"Otthon Mo.-on fiatal, munkaképes, rokkant nyugdijasok kapnak nyugdijat! Mellette meg dolgozik, sok feketén!"