Menni vagy maradni?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19619 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Decotext, nem tudom, miert mondod mindig, hogy otthon ingyenes az ovoda? En ugy emlekszem, mindig fizettünk.
Es igaz, en biztosan nem dijaznam, ha valaki folyton beteg lenne.
A multkor, amikor az egyik növer folyton beteg volt, le is csökkentettem az oraszamat. Most mar megnezi, mikor beteg.
Azert csinaltam ezt, mert egyebkent meg vagyok vele elegedve.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 5 hónapja #19621 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

"Mo.-nak valóban nem megy túl jól, de mégis a világ egyik leggazdagabb országa..."

Szeretném én is, hogy az én családomnak olyan jól menjen anyagilag, mint ahogy ezt kedves fórumozótársunk a társadalomról ezt leírja!
Sajnos nem gördölünk be a Tesco ( :laugh: :sick: ) parkolóba a borzasztó méretű terepjáróval, nem birtokoljuk a legújabb mobiltelefont, és nem töltjük nyaralásunkat Thaiföldön. :sick:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: miller84

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19634 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

miller84 írta: Még egyszer jön a kérdés bár sztem felesleges: miből fizetne adót, utazást,...? Azért nem fizet mert nincs miből

Ez magánügy! Akinek kevés a nyugdija az keveset is fizetett be a nagylábosba! Itt a BRD-ben is vannak kisnyugdijasok, akik szociális támogatásra szorulnak, mégsem utazhatnak ingyen! (Lehet otthon maradni!) Pláne nem a külföldi nyugdijas! A megoldás: adjanak a 65 év felettinek egy igazolványt és kedvezményt, de ne általánosan legyen ingyen!
Más: a rokkant nyugdijasok is kapnak pénzt, akkor is ha 35 vagy 40 éves! Itt a BRD-ben nem, csak ha vak vagy olyan rokkant, hogy alig mozog de akkor is csak segélyt! Otthon Mo.-on fiatal, munkaképes, rokkant nyugdijasok kapnak nyugdijat! Mellette meg dolgozik, sok feketén! (Féltestvérem Békécsabán él, s a szivével rokkant nyugdijas, már 13 éve. Most 60 éves. Irodai munkát vagy bármilyen szellemi munkát csinálhatna.... !)
Magyarország = Kánaán!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #19635 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

miller84 írta: Decotext!

"Mo.-nak valóban nem megy túl jól, de mégis a világ egyik leggazdagabb országa..."

Ezzel borzolod a kedélyeket! De kezdem azt hinni hogy direkt csinálod.
Ahogy Gergoo írta, hangulatkeltés!!!

Persze hogy pörög a fórum :D

Még egyszer jön a kérdés bár sztem felesleges: miből fizetne adót, utazást,...? :)
Azért nem fizet mert nincs miből :D

Dehogy csinálja direkt. Csak Nála kialakult egyfajta "csőlátás". Csak azt látja, (hallja) és adja vissza ami Neki tettsző. Annakidején a keletnémeteket neveztük hasonló okok miatt tokosoknak.Csak azt lát- hall amit szeretne és csak az Ő igazsága létezik. :laugh:
Mondjuk ez itt nem csak Rá jellemző. :laugh:

Több
12 éve 5 hónapja #19636 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kedves Maya,
Fórumozótársunk szerint jót nem mondhatsz, maximum azt hogy ha szegény vagy a te hibád, ha meg jól élsz akkor az az államnak köszönhető. Plusz azt is mondhatod, hogy nyugaton sem a jól műkődő rendszer miatt lehet nyugisabban élni, hanem azért, mert az emberek megvesznek a munkától és támogatják az államot.
Azt mondják ahol van két magyar ott három pártra szakadnak :)
Mindesetre számomra pont Decotex billenti a mérleget a menni felé. Azzal ahogy felvázolja mennyivel jobban műkdök a rendszer BRD-ben és azzal ,hogy ilyen mentalitással is lehet boldogulni.
Monjduk nem miatta fogok dönteni, ha döntök az biztos, csak ha már a fórum eredeti kérdését nézzük szerintem pont az ellenkezőjét éri el annak amit látszólag akar.

Több
12 éve 5 hónapja #19637 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

zigeuner írta: Dehogy csinálja direkt. Csak Nála kialakult egyfajta "csőlátás". Csak azt látja, (hallja) és adja vissza ami Neki tettsző.

Ezt én pont a kifelé készülőkről és itt kérdezőkről mondanám inkább. DCT válaszai azért ismétlődőek és ezért több esetben már nagyon unalmasak mert többnyire egyedül Ő veszi a fáradtságot és reagál az amúgy néhány másodperces kereséssel már tucatnyi alkalommal megválaszolt kérdésekre.

zigeuner írta: Csak azt lát- hall amit szeretne és csak az Ő igazsága létezik.

Lehet ellenérvelni. Kezdj ki legutóbbi állításával. Cáfold meg:
"Otthon Mo.-on fiatal, munkaképes, rokkant nyugdijasok kapnak nyugdijat! Mellette meg dolgozik, sok feketén!"