Menni vagy maradni?

Több
12 éve 5 hónapja #19638 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta: Lehet ellenérvelni. Kezdj ki legutóbbi állításával. Cáfold meg:
"Otthon Mo.-on fiatal, munkaképes, rokkant nyugdijasok kapnak nyugdijat! Mellette meg dolgozik, sok feketén!"

Gergő ez igaz, így van sajnos! És főleg vidéken lehetett ezekkel játszani, én is ismerek gyásszindrómás leszázalékoltat.... és több ötvenes mindenféle indokkal leszázalékoltatta magát, mert nem tudott elhelyezkedni miután megszűnt a munkahelye. És arról hallani, hogy próbálnak ez ellen küzdeni, hogy tényleg csak az kapjon járandóságot aki valóban munkaképtelen, vagy valós munkaképesség csökkenése van, de valamiért eddig még nem sikerült. Ez számomra is felháborító, de ez van! Ez annak esetleg jó akit leszázalékoltak és igaziból komoly baja sincs, de nem biztos, hogy azt igazolja jó a rendszer és az átlag ezt szeretné, hogy így működjön. Van ilyen eset és olyan eset is. Lehetne sorolni azokat is akiket nem százalékoltak le, holott le lehetene, vagy leszázalékoltak, de esélyük sincs munkát találni.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 5 hónapja #19641 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Fórumozótársunk szerint jót nem mondhatsz, maximum azt hogy ha szegény vagy a te hibád, ha meg jól élsz akkor az az államnak köszönhető. Plusz azt is mondhatod, hogy nyugaton sem a jól műkődő rendszer miatt lehet nyugisabban élni, hanem azért, mert az emberek megvesznek a munkától és támogatják az államot.

TidujV,

ez nem rám vonatkozik, hanem az otthon maradottakra. :woohoo:
7 éve elhagytam M.o.-ot, már rég megváltoztattam életemet. A többiek is megtennék, ha fiatalabbak lennének. :angry:
Dehát higgy, amit akarsz! Szabad jogod van a vélemény nyilvánításhoz! :sick:

Több
12 éve 5 hónapja #19643 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

TidujV írta: Kedves Maya,
Fórumozótársunk szerint jót nem mondhatsz, maximum azt hogy ha szegény vagy a te hibád, ha meg jól élsz akkor az az államnak köszönhető. Plusz azt is mondhatod, hogy nyugaton sem a jól műkődő rendszer miatt lehet nyugisabban élni, hanem azért, mert az emberek megvesznek a munkától és támogatják az államot.

Ritkán szólok hozzá a témákhoz,de most ismét muszáj.
Ha hiszed, ha nem ebben Deconak teljesen igaza van. Én csak a saját példámat emlÍteném meg, aztán aki hiszi hiszi, aki meg nem az nem.
Ápolóként dolgozok egy ambuláns ápolószolgálatnál, ami annyit tesz, hogy egy listán megkapom emberek nevét, cimét, ahova ki kell mennem a céges autóval és az ápolási feladatokat ellátni.
Ez úgy történik, hogy előre megirt terv szerint megyek, tehát megadva az utazási és az ápolási idő is. kezemben egy úgy nevezett scennerrel, ami totál úgy néz ki, mint a boltokban az a kis árleolvasó pisztoly. Minden betegnél vonalkód van az érkezési és a távozási időre és magára az adott munkafolyamatokra. Ergo, belépek emberemhez lescenelem az érkezési időmet, majd a munkát, amit csináltam vele (minden munkának másik vonalkódja van), majd a távozási időmet.
Amennyiben a betegnél 20 perc ápolási idő volt és én 23 percet voltam ott, akkor másnap az irodában meg kell indokolnom, hogy miért, majd alá kell iratnom a főnökömmel..ha mindezt nem teszem meg, leveszik a 3 percet.
Következő emberhez adott 5 perc utazási idő, ha 8-at használok fel, akkor a 3 percet többletet vagy a gyorsaságommal lespórolom a következő betegnél az ápolási időből, vagy leveszik szintén a végén az elszámolásnál.
Ha megállok valahol egy cigire vagy kávéra, akkor a sceneremmel pause időt kell lecsipogtatnom. Ilyet persze ritkán tudok csinálni, hisz oda kell érnem a következőhöz.
Teljesen percpontosan dolgozunk, tehát ha 14:33 kor kezdek és 22:17-kor vagyok kész akkor ezt szépen kiszámolják, megnézik a sceneremet, hogy valóban igy van-e, majd a scennerbe betáplált pauset lehúzzák.
Tulajdonképpen estére konkrétan a nyelvem a bokámig lóg, viszont annyi pénzt keresek,amennyit nem szégyellek, és agyon támogatom a német államot, hisz 5-ös adókategóriába tartozom, ami azt jelenti a fizetésem fele ágyőő:)
Ennek ellenére mentem, dolgoztam, csináltam és nem azon hisztiztem, hogy bezzeg az állam elveszi a felét, hanem azt néztem, hogy a másik fele az enyém.

Miután itt lehúztam 1évet, most találtam másik munkahelyet, ahol tulajdonképpen ugyanezt csinálom csak scenner nélkül, bizalmi alapon kell az időt felirnom. Viszont itt 60%ban dolgozom, ami havi átlag 96 órát jelentene, tehát kb 15 munkanapot. Viszont nekem ebben a hónapban ha jól számolom 150 órám lesz, tehát kb összesen 3!! nap szabad. Tehát ha felhivnak, hogy be kell ugrani, bizony nem mondhatsz nemet.
Szóval elhihetitek van itt pénz, van munka van jólét, de igenis megveszünk a munkától! De én nem panaszkodok, örülök, hogy itt élhetek és örülök, hogy annak idején kikapcsoltam a laptopomat 2 hosszú hónapra, nem TVztem, nem interneteztem, csak keményen tanultam autodidakta módon a német nyelvet ;)
Bocs nincs hosszú i-m :silly:

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Kanga

Több
12 éve 5 hónapja #19647 Írta: dingice
dingice válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Sziasztok!
Már rég szóltam hozzá a dolgokhoz- lévén mindig leoltottak egyesek-, de most miután folyamatában elolvasom miket írtok , azért mégis veszem a bátorságom-koszos kis érettségimmel- és írok néhány észrevétel. Előre félek mit kapok majd...

Vettem a fáradságot és végigolvastam mindent az elejétől. Gondoltam megnézem mi nem érthető abból, ami a döntésünkben motivált, és mit értettetek félre. Én egyszer sem írtam, hogy atomfizikus vagyok, és hatalmas összegeket akarunk kint keresni. Sőt, ha valaki szintúgy visszaolvas, akkor az ellenkezőjéről van szó....
Érdemes lenne azért elismerni a magyar országon élők érveléseit elfogadni, ráadásul egyik- másikat nem sima érettségivel rendelkezők írják , ahogy olvasom, nagyon nagy rálátással, és realitással fogalmazzák meg amit nektek szánnak.
Kimásoltam néhány nekem szóló sort, azzal kapcsolatban, hogy kiköltözünk(ami már tény)
Ha valakit a véleményemmel esetleg személyeskedésemmel megbántottam elnézést kérek, bár keményebb válaszokkal is találkoztam.
Szóval szerintetek:(akik már kint vagytok):

"Sajnos én rövid leszek akkor mert csak a támogató ötletekre vagy kiványcsi!
Csak annyit, hogy maradjatok otthon."

"..ne pakoljatok! Rendőrként itt nem kap munkát, s mivel más szakmában nincs gyakorlata, még ha több szakmája van, akkor is nehéz valamit kapnia ha 5 nyelven beszél.!"

"Sajnos neked, mint postai alkalmazottnak (csak érettségi?), még kevesebb az esélyed!"

"Amit nem értek, hogy ha ilyen aktivak vagytok, miért nem tudtok Mo.-on dűlőre jutni?"

"A gyereknevelés nem különleges tevékenység! Hiába ragozzuk, egy érettségi az semmit nem ér, s így csak segédmunka az amit ezzel végezni lehet!!"

"a nagy magyar anya szerepeben van, Ehhez csak azt tudom mondani, hogy tisztelem, aki a gyerekeinek szenteli az eletet, de ezt a vilagon seholsem veszik tekintetbe - egyedül talan Magyarorszagon.
Azt kell mondjam, ha ilyen igenyekkel jön valaki, akar el se induljon. "

". Esetükben is egy teljesen légből kapott ötletnek tartom a németorszégi munkavállalást. 3 gyerek, rendőr apuka, anyuka érettségivel, ebből kizárt dolog, hogy kihozható valami működő Németországban. Kizárt."

És köszönöm annak aki megértette:
"Nem azt mondta, hogy vezér igazgató akar lenni, hanem, hogy bármit...ismétlem: bármit elvállalnak.
Bármiből sok van, abból akármi is lehet....
Ne leszóld, segítsd mi az ami elég lehet a gyökeresedéshez!
Fogadjunk, hogy Dingicének meg a férjének van annyi gógyija mint jó testőrünknek....akkor meg még munkaadók is lehetnek...egyszer....".

Még zárásképpen elmesélem, hogy sosem voltunk azok a meggondolatlanul bármibe belevágó emberek. Mi mindent-még a bevásárlást is megtervezzük, és egy iylen fontos dolgot, természetesen szintén nagyon alaposan megterveztünk. Mindig több lábon élltunk, : ha az adott terv mégsem jön be, akkor legyen másik út.
Ezért is néztünk többféle munkát.És találtunk is
Gondolom tudjátok, hogy a német ember sok mindent nem szívesen csinál meg, és van, hogy az nekünk igenis jó és megfizetett lehetőség.a német fiataloknak nem az álmaik netovábbja, hogy gyors éteremben dolgozzanak, sok magyar egyetemistának pedig nem is olyan rossz az 1200 eurós fizu, egy közös albérletben.
ezenkívül: pl. egy buszvezetői engedély megszerzése mindennel egytt 5 millió ft .nyi euróba kerül német országban , idehaza 220 ezer körül mozog, Ezért hiányszakma ott ez is. És ezért jár a rendőr férjem most vizsgázni, hogy ez is legyen egy lehetőség.
És arról, hogy kizárt, hogy sikerüljön nekünk...köszönöm.
Nem a 28. ismerős nagyannyától hallottam, hanem a férjem kollégája ment ki, innen tudom.: -munkát keresett, megkérdezték , ha rendőr magyarországon ott miért nem dolgozik rendőrként. Felvették, elküldték egy sok órás intenzív nyelvtanfolyamra, és most 3000 euró a fizuja.
Szóval mi AKARUNK boldogulni, nem a szociális támogatásokból szándékozunk megélni, és igen ott is a gyerekeimnek szeretnék élni, csak ezerszer nyugodtabban.
Minden jót mindenkinek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kfz

Több
12 éve 5 hónapja #19648 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

zigeuner írta: Dehogy csinálja direkt. Csak Nála kialakult egyfajta "csőlátás". Csak azt látja, (hallja) és adja vissza ami Neki tettsző.

Ezt én pont a kifelé készülőkről és itt kérdezőkről mondanám inkább. DCT válaszai azért ismétlődőek és ezért több esetben már nagyon unalmasak mert többnyire egyedül Ő veszi a fáradtságot és reagál az amúgy néhány másodperces kereséssel már tucatnyi alkalommal megválaszolt kérdésekre.

zigeuner írta: Csak azt lát- hall amit szeretne és csak az Ő igazsága létezik.

Lehet ellenérvelni. Kezdj ki legutóbbi állításával. Cáfold meg:
"Otthon Mo.-on fiatal, munkaképes, rokkant nyugdijasok kapnak nyugdijat! Mellette meg dolgozik, sok feketén!"

Azt ha elmondja ezerszer, hogy tanulj nyelvet, anelkul ne gyere ki az hasznos. Ha elmondja, hogy itt nincs kolbaszbol a kerites, az hasznos es ertelmes. Ha tanacsokat ad, mint ahogy szokott teljesen ok es hasznos. Respect ezert ha ideirja. Emellett barkinek szabad velemenynyilvanitasi jog avan az eletrol, vilagkeperol. HA ez viszont a mindenki hulye, csak en vagyok gyorsvonat velemeny, az azt a hatast valtja ki amit lathatunk..
Mindemellett ertelmes vitat folytatni, ervelni teljesen felesleges. Ha valaki sokadszorra es ismetlodoen tolja a targyi tevedeseit es szelektiv, hibas erveleseit akkor minek? HA leirjak neki, hogy nincs igaza, akkor nem reagal vagy a te nem jol latod, a media atmosta agyad es egyeb marhasagok a reakcio. Par kommenttel kesobb ugyis bevagja ujra a marhasagokat. Termeszetesen vannak reszigazsagai, mint ez a rokkant nyugdijjas tema. De erdekes modon 2-3 hozzaszolasa alatt az egyeb hibas es teves erveles mar elkopott kozben. A magyar ovodak ingyenessegerol, a nemet utazasi kedvezmenyek hianyarol etc. Majd elokerul par nap mulva ujra.. Olyan ervrendsszel meg aki bevandorlokent vissza akarna allitani a falat, mert minden kelet nemet hulye, aki szerint Mo. Nincs semmi baj, mert terepjarok allnak a Tesco parkoloban, aki szerint minden nyikhaj smart phone-al rohangal ezert mindenki megerdemelne min. 10Ft/perces matelcsyt stb.. Ezzel max a sarki kocsmaban vitatkozuk 5 kommersz feles utan.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: ZsanPi

Több
12 éve 5 hónapja #19649 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Roxa írta:

TidujV írta: Kedves Maya,

Ritkán szólok hozzá a témákhoz,de most ismét muszáj.
Ha hiszed, ha nem ebben Deconak teljesen igaza van. Én csak a saját példámat emlÍteném meg, aztán aki hiszi hiszi, aki meg nem az nem.
Ápolóként dolgozok egy ambuláns ápolószolgálatnál, ami annyit tesz, hogy egy listán megkapom emberek nevét, cimét, ahova ki kell mennem a céges autóval és az ápolási feladatokat ellátni.
Ez úgy történik, hogy előre megirt terv szerint megyek, tehát megadva az utazási és az ápolási idő is. kezemben egy úgy nevezett scennerrel, ami totál úgy néz ki, mint a boltokban az a kis árleolvasó pisztoly. Minden betegnél vonalkód van az érkezési és a távozási időre és magára az adott munkafolyamatokra. Ergo, belépek emberemhez lescenelem az érkezési időmet, majd a munkát, amit csináltam vele (minden munkának másik vonalkódja van), majd a távozási időmet.
Amennyiben a betegnél 20 perc ápolási idő volt és én 23 percet voltam ott, akkor másnap az irodában meg kell indokolnom, hogy miért, majd alá kell iratnom a főnökömmel..ha mindezt nem teszem meg, leveszik a 3 percet.
Következő emberhez adott 5 perc utazási idő, ha 8-at használok fel, akkor a 3 percet többletet vagy a gyorsaságommal lespórolom a következő betegnél az ápolási időből, vagy leveszik szintén a végén az elszámolásnál.
Ha megállok valahol egy cigire vagy kávéra, akkor a sceneremmel pause időt kell lecsipogtatnom. Ilyet persze ritkán tudok csinálni, hisz oda kell érnem a következőhöz.
Teljesen percpontosan dolgozunk, tehát ha 14:33 kor kezdek és 22:17-kor vagyok kész akkor ezt szépen kiszámolják, megnézik a sceneremet, hogy valóban igy van-e, majd a scennerbe betáplált pauset lehúzzák.
Tulajdonképpen estére konkrétan a nyelvem a bokámig lóg, viszont annyi pénzt keresek,amennyit nem szégyellek, és agyon támogatom a német államot, hisz 5-ös adókategóriába tartozom, ami azt jelenti a fizetésem fele ágyőő:)
Ennek ellenére mentem, dolgoztam, csináltam és nem azon hisztiztem, hogy bezzeg az állam elveszi a felét, hanem azt néztem, hogy a másik fele az enyém.

Miután itt lehúztam 1évet, most találtam másik munkahelyet, ahol tulajdonképpen ugyanezt csinálom csak scenner nélkül, bizalmi alapon kell az időt felirnom. Viszont itt 60%ban dolgozom, ami havi átlag 96 órát jelentene, tehát kb 15 munkanapot. Viszont nekem ebben a hónapban ha jól számolom 150 órám lesz, tehát kb összesen 3!! nap szabad. Tehát ha felhivnak, hogy be kell ugrani, bizony nem mondhatsz nemet.
Szóval elhihetitek van itt pénz, van munka van jólét, de igenis megveszünk a munkától! De én nem panaszkodok, örülök, hogy itt élhetek és örülök, hogy annak idején kikapcsoltam a laptopomat 2 hosszú hónapra, nem TVztem, nem interneteztem, csak keményen tanultam autodidakta módon a német nyelvet ;)
Bocs nincs hosszú i-m :silly:

Azt, hogy miert lehet jol elni egy adott orszagban, az az fogja meghatarozni, hogy mennyi az 1 fore juto GDP. Azaz ossztarsadalmi szinten mennyit tudnak "letermelni" az emberek. Ha nincs asvanykincs, olaj, vaserc, akkor maradt a magas hozzaadott erteku munkak piaca mint premium szegmens. Minel tobbet tud szakitani az orszag ebbol a tortabol annal konnyebb emelni az 1 fore juto GDP-t:) Ha az orszag gazdasaga a bermunkakra van raallba, akkor azon nem lehet tul nagyot szakitani. HA a gazdasagot a premium termekek es munkak porgetik, akkor ez magas lesz. Tehat ha egy orszagban van BMW, Bosch, Mercedes stb. akkor nagy marzsal jon a penz (Nemetorszag) emelkedik az 1 fore juto GDP, ha csak bermnunkat adunk a flextronics-nak, mint Mo. akkor ott kevesebb az egy fore juto "penz". Mivel Nemetorszag eleg nagyot kaszal ezekbol a premium bevetelekbol ezert nagyobb penz csapodik le a nemzetgazdasag minden szintjere. Nem azert elsz jol mert ezerrel dolgozol, hanem azert mert a gazdasag kitermeli ezt a penzt amibol jut minden szintre!! Az, hogy ezert kemenyen kell dolgozni, na ez a kapitalizmus amikor ha van bevetel akkor is maximumra optimalizaljak a kiadasokat a profitmaximalizalas miatt!! A kemeny munka itt is es Mo.-on is feltetel. A penz meg azert tobb, mert itt a gazdasag a premium szegmensbol tobbet tud kitermelni!
Nem mellesleg en pl. kevesebb stresszel es kevesebbet dolgozom itt, tobb penzert mint Mo.-on. Ellenben itt ha csinalunk egy projektet azert csilliardokat fizetnek kulonbozo orszagokban.
Az 5.-os kategoriat meg felesleges allandoan mint negativumot megemliteni. Ehhez tartozik egy 3.-as kategoria a parod oldalan, ami megemeli a csalad beveteleit!!
Amugy minden elismeresem!! Nem kotekedesnek irtam..