Menni vagy maradni?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
A te hozzaallasoddal en mennek:) A nyelvvel ne legyel tul maximalista, kell, fontos, legfontosabb, de nekem a nagy tanulsag az volt, hogy vastagon kevesebb eleg, mint amit gondoltam:) Bar az angol es nem nemet.. En ugy gondoltam, amig nem tudok egy prezentaciot igenyesen lezavarni angolul, addig nem mozdulok. Na ebbol lett par ev keses.. Nem ez a szempont:)kfz írta: Ha akarnék holnap költözhetnék, volna hová és lenne mit...jaaa és főleg miből!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Potosan ez van nálunk is! Nekem a munkahelyemen lehet nagy szám mert jól csinálom amit kell, és sokat hozok a cégnek! Ennyi! Akkor jövök és akkor megyek amikor akarok. Nincs pecsételő kártya nincs munkaidő ellenörzés, de biztosan valahol valaki figyeli, hogy mit és hogyan csinálom. Amig azonban a számok azt mutatják, hogy minden jól megy, már 13. éve, akkor miért cseszegetnének? Tény azonban, hogy engem nem kell megkérni, hogy egy sűrgősebb munka miatt bemennék e szombaton dolgozni, mert én ajánlom fel! (Vagy 2x 3x évente!)mahlzeit írta: De nem! Azert a plusz tudasert fizetnek, ami majd a masik felnek nagyon sok penzt hoz. Tehat a munka egy kicsit mas fogalom ebben az aspektusban. Es addig mig ennyi penz jon, senki nem piszkalodik. Senki nem nezi a munkaidot, bar ez azt is jelenti, hogy ha kell akkor dolgozni kell normal m.idon kivul is. Otthon lehet maradni es otthonrol dolgozni pl. stb...
Ez az a munkamorál, ami rengeteg helyen még hiányzik Mo.-on s ami még nagyon kritikus: tapasztalatom szerint otthon ellenségnek tekintik a munkaadót! Nulla lojalitás, nulla érdek, pedig mi vagyunk a munkaadóért és nem ők értünk, hiszen MI AKARUNK pénzt keresni!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Mondom en, hogy nem erted! EN vegig az egy fore juto GDP-rol beszeltem:) ami k. fontos, csak a faradsagot nem veszed, hogy utana nezz. Ezert felesleges vitatkozni veled, mert alap tudas hianyzik az ervrendszeredbol.DECOTEXT írta:
Egy elfogadható érvet mondj arra, hogy a Józsibácsit Karaszörcsögön vagy az Alsócsíkpépen élő fejkendős Mariskanéni a falú végén, miből érzékeli, hogy a GDP rossz vagy jó! Csak 1-et! mennyivel lesz neki több vagy kevesebb?!mahlzeit írta: Az atlagember nem tudja ertelmezni mi az a GDP Mo.-n. Tobbek kozott te sem.
Nézz már körül a világon, hogy mi minden van! Van kiváló GDP's ország nyomorgó néppel (Kína), s van rossz GDP's, jól élő lakossággal. A két érték között minden megtalálható! Sőt, nézd meg Hellaszt! Pont azért sírak, mert ugyan a GDP ramaty volt már évek óta, de éltek mint Marci hevesen. Most az EU fel akarja javitani a gazdaságukat, (adók, terhek, elvonások) de ennek ismét drachma lesz a vége, mert nem tetszik nekik! Hidd csak el, hogy ez a GDP mánia Mo.-on, csak egy nagy semmi, amivel lehet a tömeget riogatni, mert ahogy Te is írod, senki nem érti miről van szó, de szerencsére nem is annyira lényeges!
Karakoszorcsogon MAri neni ugy veszi eszre, hogy alacsony a GDP per capita, hogy napkozben mindneki a kocsmaban ul es hirtelen draga lesz a kenyer vagy elfogy a boltban. A postast meg leutik a segelyert..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Szerencsére akkor ugyan arról beszéltünk! Hiába fog emelkedni a GDP, akkor sem lesz jobb élete Józsibátyádnak, mert az előállító nem termelékeny és azért drága a portékája!mahlzeit írta: Mondom en, hogy nem erted! EN vegig az egy fore juto GDP-rol beszeltem:) ami k. fontos, csak a faradsagot nem veszed, hogy utana nezz. .
INFO
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Meg csak veletlenul sem! Szeretned esetleg ezt is szamokkal megbeszelni?DECOTEXT írta:
Szerencsére akkor ugyan arról beszéltünk! Hiába fog emelkedni a GDP, akkor sem lesz jobb élete Józsibátyádnak, mert az előállító nem termelékeny és azért drága a portékája!mahlzeit írta: Mondom en, hogy nem erted! EN vegig az egy fore juto GDP-rol beszeltem:) ami k. fontos, csak a faradsagot nem veszed, hogy utana nezz. .
INFO
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
A számokkat satisztikát csinálhatsz. Ez azonban soha nem türkrözi a gyakorlatot s a valószágot! Mo. az átlagkereset << valahol a 216.100Ft bruttónál van. Akkor mit nyikorog a nép állandóan? Na, látod? Ha ezzel érvelsz otthon akkor meglincselnek! Ezért nekem hiába próbálod a GDP hatását a lakosságra bizonygatni, mert hogy van hatása az kétségtelen de egyáltalán nem drasztikus és veszélyes mértékű!!! Kis mértékben és nagyon közvetve! Az állami pazarlásnak és a krónikus lakossági energiapazarlásnak és a mértéktelen hitelfelvételeknek viszont sokkal nagyobb a káros hatása Mo.-on! Mindig tovább akarunk nyújtózkodni, mint a takarónk hossza.....mahlzeit írta:
Meg csak veletlenul sem! Szeretned esetleg ezt is szamokkal megbeszelni?DECOTEXT írta:
INFO
Tessék a számaid:
Mit sivalkodik akkor a magyar nép? VagyA pályakezdőket is magába foglaló 17 és 24 év közötti korcsoport bruttó országos átlagbére 157.800 forint. (A több mint egy éve folyamatosan állást-kereső friss diplomások többsége persze ezzel az összeggel is kibékülne, amennyiben sikerülne elhelyezkednie). Az evidenciáknál azonban lényegesen érdekesebb a Merces kutatóinak az a kimutatása, hogy a 24 és 34 év közötti generációk tagjai átlagosan lényegesen jobban keresnek (229.700 forint), mint a 35 és 45 év közötti korosztály (216.000), nem is beszélve a nyugdíjas életkorhoz egyre jobban közelítőkről (211.700 forint). >> FORRÁS
ennek még sincs sok köze a valósághoz?
DCT