Menni vagy maradni?

Több
12 éve 5 hónapja #19767 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

kfz írta: Ha akarnék holnap költözhetnék, volna hová és lenne mit...jaaa és főleg miből!

A te hozzaallasoddal en mennek:) A nyelvvel ne legyel tul maximalista, kell, fontos, legfontosabb, de nekem a nagy tanulsag az volt, hogy vastagon kevesebb eleg, mint amit gondoltam:) Bar az angol es nem nemet.. En ugy gondoltam, amig nem tudok egy prezentaciot igenyesen lezavarni angolul, addig nem mozdulok. Na ebbol lett par ev keses.. Nem ez a szempont:)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kfz

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19774 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: De nem! Azert a plusz tudasert fizetnek, ami majd a masik felnek nagyon sok penzt hoz. Tehat a munka egy kicsit mas fogalom ebben az aspektusban. Es addig mig ennyi penz jon, senki nem piszkalodik. Senki nem nezi a munkaidot, bar ez azt is jelenti, hogy ha kell akkor dolgozni kell normal m.idon kivul is. Otthon lehet maradni es otthonrol dolgozni pl. stb...

Potosan ez van nálunk is! Nekem a munkahelyemen lehet nagy szám mert jól csinálom amit kell, és sokat hozok a cégnek! Ennyi! Akkor jövök és akkor megyek amikor akarok. Nincs pecsételő kártya nincs munkaidő ellenörzés, de biztosan valahol valaki figyeli, hogy mit és hogyan csinálom. Amig azonban a számok azt mutatják, hogy minden jól megy, már 13. éve, akkor miért cseszegetnének? Tény azonban, hogy engem nem kell megkérni, hogy egy sűrgősebb munka miatt bemennék e szombaton dolgozni, mert én ajánlom fel! (Vagy 2x 3x évente!)
;)
Ez az a munkamorál, ami rengeteg helyen még hiányzik Mo.-on s ami még nagyon kritikus: tapasztalatom szerint otthon ellenségnek tekintik a munkaadót! Nulla lojalitás, nulla érdek, pedig mi vagyunk a munkaadóért és nem ők értünk, hiszen MI AKARUNK pénzt keresni!

DCT
Mellékletek:

Több
12 éve 5 hónapja #19777 Írta: mahlzeit

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Az atlagember nem tudja ertelmezni mi az a GDP Mo.-n. Tobbek kozott te sem.

Egy elfogadható érvet mondj arra, hogy a Józsibácsit Karaszörcsögön vagy az Alsócsíkpépen élő fejkendős Mariskanéni a falú végén, miből érzékeli, hogy a GDP rossz vagy jó! Csak 1-et! mennyivel lesz neki több vagy kevesebb?!
Nézz már körül a világon, hogy mi minden van! Van kiváló GDP's ország nyomorgó néppel (Kína), s van rossz GDP's, jól élő lakossággal. A két érték között minden megtalálható! Sőt, nézd meg Hellaszt! Pont azért sírak, mert ugyan a GDP ramaty volt már évek óta, de éltek mint Marci hevesen. Most az EU fel akarja javitani a gazdaságukat, (adók, terhek, elvonások) de ennek ismét drachma lesz a vége, mert nem tetszik nekik! Hidd csak el, hogy ez a GDP mánia Mo.-on, csak egy nagy semmi, amivel lehet a tömeget riogatni, mert ahogy Te is írod, senki nem érti miről van szó, de szerencsére nem is annyira lényeges!

Mondom en, hogy nem erted! EN vegig az egy fore juto GDP-rol beszeltem:) ami k. fontos, csak a faradsagot nem veszed, hogy utana nezz. Ezert felesleges vitatkozni veled, mert alap tudas hianyzik az ervrendszeredbol.
Karakoszorcsogon MAri neni ugy veszi eszre, hogy alacsony a GDP per capita, hogy napkozben mindneki a kocsmaban ul es hirtelen draga lesz a kenyer vagy elfogy a boltban. A postast meg leutik a segelyert..

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 5 hónapja #19778 Írta: DECOTEXT

mahlzeit írta: Mondom en, hogy nem erted! EN vegig az egy fore juto GDP-rol beszeltem:) ami k. fontos, csak a faradsagot nem veszed, hogy utana nezz. .

Szerencsére akkor ugyan arról beszéltünk! Hiába fog emelkedni a GDP, akkor sem lesz jobb élete Józsibátyádnak, mert az előállító nem termelékeny és azért drága a portékája!

INFO

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #19884 Írta: mahlzeit

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Mondom en, hogy nem erted! EN vegig az egy fore juto GDP-rol beszeltem:) ami k. fontos, csak a faradsagot nem veszed, hogy utana nezz. .

Szerencsére akkor ugyan arról beszéltünk! Hiába fog emelkedni a GDP, akkor sem lesz jobb élete Józsibátyádnak, mert az előállító nem termelékeny és azért drága a portékája!

INFO

Meg csak veletlenul sem! Szeretned esetleg ezt is szamokkal megbeszelni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 5 hónapja #19904 Írta: DECOTEXT

mahlzeit írta:

DECOTEXT írta:

INFO

Meg csak veletlenul sem! Szeretned esetleg ezt is szamokkal megbeszelni?

A számokkat satisztikát csinálhatsz. Ez azonban soha nem türkrözi a gyakorlatot s a valószágot! Mo. az átlagkereset << valahol a 216.100Ft bruttónál van. Akkor mit nyikorog a nép állandóan? Na, látod? Ha ezzel érvelsz otthon akkor meglincselnek! Ezért nekem hiába próbálod a GDP hatását a lakosságra bizonygatni, mert hogy van hatása az kétségtelen de egyáltalán nem drasztikus és veszélyes mértékű!!! Kis mértékben és nagyon közvetve! Az állami pazarlásnak és a krónikus lakossági energiapazarlásnak és a mértéktelen hitelfelvételeknek viszont sokkal nagyobb a káros hatása Mo.-on! Mindig tovább akarunk nyújtózkodni, mint a takarónk hossza.....

Tessék a számaid:

A pályakezdőket is magába foglaló 17 és 24 év közötti korcsoport bruttó országos átlagbére 157.800 forint. (A több mint egy éve folyamatosan állást-kereső friss diplomások többsége persze ezzel az összeggel is kibékülne, amennyiben sikerülne elhelyezkednie). Az evidenciáknál azonban lényegesen érdekesebb a Merces kutatóinak az a kimutatása, hogy a 24 és 34 év közötti generációk tagjai átlagosan lényegesen jobban keresnek (229.700 forint), mint a 35 és 45 év közötti korosztály (216.000), nem is beszélve a nyugdíjas életkorhoz egyre jobban közelítőkről (211.700 forint). >> FORRÁS

Mit sivalkodik akkor a magyar nép? Vagy
ennek még sincs sok köze a valósághoz?

:P

DCT