Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #20082 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kedves Kanga,

tudod, én is el tudnék költeni akár 5000 eurót, vagy többet is havonta. Eszembe nem jutna azt mondani, hogy az említett összegből rendszeresen étterembe lehetne járni, vagy egzotikus nyaralásokra futná.
DE a hozzászólásomat próbáld teljes egészében átgondolni. Szerinted, aki itt nem tud kijönni 2400-2700 euróból, az hogyan jön ki otthon 140-160 000 Ft-ból?
Abból futná arra, amit te hiányoltál?
Próbáljátok megérteni, hogy azoknak, akik végső elkeseredásükben próbálják elhagyni azt az országot, ahol felnőttek, otthon érzik magukat, sokszor igen gyenge nyelvtudással, ami előre vetíti, hogy soha, vagy csak nagyon sokára fogják itt kint jól érezni magukat, azoknak nem ilyen problémákkal kell megküzdeni, mint amit írsz (étterem, nyaralás stb), hanem mindennapi megélhetés, legalapvetőbb szükségletek kielégítése is siker már.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga, ZsanPi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #20085 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Tudod, Kanga, soka elnek itt csaladdal kevesebböl 2200-nal. Nem tud mindenki rendszeresen etterembe jarni, külföldre utazni.
De ha neked ez az eletszinvonalod, es most is igy elsz, akkor nyilvan ezt keresed itt is. A diplomas fizetesekböl, ez lehetseges is, csak a vegzettsegnek megfelelöen kell elhelyezkedni.
szia:
Eva

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #20087 Írta: Eva10

Peteratde havi 5000 eurobol szerintem futja etteremre, vagy nyaralasra - hogy egzotikus-e? sokszor a Thaiföld olcsobb, mint a közelebbi - bar en meg nem voltam ott.
Es szerintem bar nem erzi az ember teljesen jol magat, de az elejetöl azt is kell latni,mi a jo. Ha rosszul erezzük magunkat, ugy nem lehet elni tartosan. ERs mar az is jo, ha itt van munka, es van miböl sporolni, es van jövö. De lehet meg talalni pozitivumokat. Nem azt mondom, hogy el kell felejteni a rosszat, csak lati kell a jot - legalabbis en azt javaslom.
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja #20117 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

peteratde írta: Kedves Kanga,

tudod, én is el tudnék költeni akár 5000 eurót, vagy többet is havonta. Eszembe nem jutna azt mondani, hogy az említett összegből rendszeresen étterembe lehetne járni, vagy egzotikus nyaralásokra futná.
DE a hozzászólásomat próbáld teljes egészében átgondolni. Szerinted, aki itt nem tud kijönni 2400-2700 euróból, az hogyan jön ki otthon 140-160 000 Ft-ból?
Abból futná arra, amit te hiányoltál?
Próbáljátok megérteni, hogy azoknak, akik végső elkeseredásükben próbálják elhagyni azt az országot, ahol felnőttek, otthon érzik magukat, sokszor igen gyenge nyelvtudással, ami előre vetíti, hogy soha, vagy csak nagyon sokára fogják itt kint jól érezni magukat, azoknak nem ilyen problémákkal kell megküzdeni, mint amit írsz (étterem, nyaralás stb), hanem mindennapi megélhetés, legalapvetőbb szükségletek kielégítése is siker már.

Ok, en konkretan azert szoltam hozza a temahoz, mert elkepzeltem hogy egy csomoan olvassak az oldalt es elkepzelik hogy havi 900 eurobol majd milyen jol elnek Nemetorszagban... Persze hogy megelni lehet 900 eurobol, meg egy csaladnak 2000 eurobol stb., olyan ertelemben, hogy van hol laknod meg van penz alapveto elelmiszerekre. Akinek ez siker, annak nyilvan erdemes ezert Nemetorszagba koltozni. Szerintem nem en vagyok az egyetlen aki azt gondolja hogy etterembe meg nyaralni jarni nem luxus hanem normalis, es ezt ennyi penzbol nem lehet megtenni, csak ennyit akartam mondani.

Fogalmam sincs hogy jon ki valaki 140 000 Ft-bol, gondolom meg nehezebben mint 900 eurobol. De szerintem ha valaki atszamolja a 900 eurot forintra es beleeli magat hogy milyen sok mindent fog tudni venni azert a penzert Nemetorszagban, az nagyot csalodik, mert ez tenyleg csak alapveto dolgokra eleg.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #20122 Írta: Eva10

Szia Kanga!
Szerintem nagyon fontos dolgot irtal: igen, a 900 euro csak szükösen eleg a legfontosabb dolgokra.
Ha valakinek otthon nincs allasa, es nincs miböl megelni, akkor szuper! DE ebböl nem lehet utazgatni - hazajarogatni sem - es otthoni hitelt fizetgetni sem. Szükösen megelni igen, es ezt a szüköset ugy ertem, ahogy peteratde irta, beosztva,megnezve mit vesz,de minösegi dolgokat tud enni, nem szemetet,mint otthon esetleg, ha az olcsot veszi.
Ha mar ketten keresnek, akkor többre eleg, de akkor sem lehet belöle dözsölni.
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #20124 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kanga írta: Ok, en konkretan azert szoltam hozza a temahoz, mert elkepzeltem hogy egy csomoan olvassak az oldalt es elkepzelik hogy havi 900 eurobol majd milyen jol elnek Nemetorszagban... Persze hogy megelni lehet 900 eurobol, meg egy csaladnak 2000 eurobol stb., olyan ertelemben, hogy van hol laknod meg van penz alapveto elelmiszerekre. Akinek ez siker, annak nyilvan erdemes ezert Nemetorszagba koltozni. Szerintem nem en vagyok az egyetlen aki azt gondolja hogy etterembe meg nyaralni jarni nem luxus hanem normalis, es ezt ennyi penzbol nem lehet megtenni, csak ennyit akartam mondani.

Fogalmam sincs hogy jon ki valaki 140 000 Ft-bol, gondolom meg nehezebben mint 900 eurobol. De szerintem ha valaki atszamolja a 900 eurot forintra es beleeli magat hogy milyen sok mindent fog tudni venni azert a penzert Nemetorszagban, az nagyot csalodik, mert ez tenyleg csak alapveto dolgokra eleg.

Kanga, aki csak ennyire alapoz, hogy valaki szerint 900 euróból ki lehet jönni BRD-ben az meg is érdemli, nem gondolod? :)
Nekem tetszett egy másik témakörben indult fórumban ahol valaki felvette nagy büszkén 3000euros ajánlatot kapott Münchenben és viszi a feleségét aki ott nem fog tudni dolgozni, és erre jól lehurrogták jól gondolja meg mit csinál, mert Münchenben az nem nagy fizetés. Tehát aki nem néz körül, hogy hol mennyiből lehet kijönni az majd arra a sorsra jut amit Gergő emleget előszeretettel: kudarc.
És igazad van nem kéne, hogy ma luxus legyen a nyaralás és az étterem, de sokaknak az. Persze kérdés kinek mit jelent a nyaralás :) És sokan valóban nem azért költöznek ki, mert étterembe akarnak járni, hanem egyszerűen szeretnének megélni a fizetésükből- ne legyen gond lakni valahol és az alapvető élelmiszer. Ha még többre is jut az külön jó. (Ne értsd félre, tényleg csak Évához tudok ebben csatlakozni, hogy mindenki maga tudja mire van szüksége).

Jó, hogy említed, hogy nem tudod hogy jön ki valaki 140ezer forintból, mert más szerint meg a fórumon abból jól ki lehet jönni Magyaroszágon :) Igaz nem tudom hogy számolnak, mert lehet, hogy a rezsi valamivel olcsóbb otthon, de ha szétnézünk azon kívül már nem sok minden, lassan az élelmiszer is csak hajszálnyival...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga