Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #20506 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

TidujV írta: Sziasztok!

Nem emlékszem arról volt-e már szó (szerintem nem), hogy mennyire találjátok a németeket befogadónak, hogy mennyire segítőkészek egy külföldivel? Ha van kedvetek elmesélhetnétek ezen a téren mit tapasztaltatok,, hisz ezek is nagyban befolyásolják mennyire tudja valaki jól érezni magát egy helyen.
A magyarok elég nyitottak, könnyen szóba állnak egymással, viszont azt hallottam, hogy a legtöbben Németországban megtartják a 2 lépés távolságot, legalábbis munkahelyen nem igazán születnek új barátságok, nehezebben barátkoznak úgy általában. De ez csak egy vélemény volt, kíváncsi lennék a tiétekére is.

Ezt terulet is valogatja. Az en tapasztalatom az volt, hogy baratsagosak ugy altalaban a nemetek. Segitokeszek is voltak, de tavolsagtartassal az elejen. Le kellett tenni az asztalra valamit a bizalomert a munkahelyen:)
Amikor a tapasztalataimrol beszelgettem egy nemet kollegaval, akkor o annyit tett hozza, hogy azert pozitiv a kepem, mert en elsosorban angolul kommunikalok. Ha valaki nekiall nemetul nyokogni, az egybol bekerul egyfajta "tanulatlan bevandorlo" kategoriaba es hatranybol indul. (Es ezt nem en mondtam, hanem a nemet kollegam!) Ettol meg lehetnek kedvesek..
Mi magyarok, Magyarorszagon csak kepzeljuk, hogy nyitottak vagyunk:) Nem, nem vagyunk azok. Nem mellesleg a baratsaghoz az nem eleg, ha valaki magyar es kulfoldon magyarokkal talalkozik. A baratsaghoz tobb kell ennel.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #20516 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta:

DECOTEXT írta:

zigeuner írta: Nos, megint nem olvastad végig a linket, de nem is értelmezted, így most sem érted. Csak fújod a magadét.

Ismét tévedtél! Nem "nem olvastam végig" hanem meg sem néztem!
Nem a magamét fújom, van elég példa otthon arra, amit leírtam! Ennyi![/b]
Ha viszont az a véleményed, hogy Mo.-on minden sz@r, itt meg minden csodálatos,
Hát legyen! Jogod van a véleményedhez!

Ez elegge ugy hangzik, mint egy beismerese annak, hogy nem veszed figyelembe az ellenerveket es csak sajat peldaiddal ervelsz.

Nem csak úgy hangzik, az is. Más példája nincs, csak az a kóser ahogy Ő csinálja. Mindenki más rosszul csinálja.
Nem állítom, hogy itthon minden sz@r, de azt sem, hogy fenékig tejföl lenne. Kinek vérmérséklete szerint. De mikor valaki kintről, a "viszonylagos jóléti" világából ossza az észt az otthoniaknak, hogy itthon mily szép és jó az élet, akkor kérdem én, mit keres még mindíg kinnt? Lehet hazajönni és "jól" megélni. :laugh:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mahlzeit

Több
12 éve 4 hónapja #20520 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: Mi magyarok, Magyarorszagon csak kepzeljuk, hogy nyitottak vagyunk:) Nem, nem vagyunk azok.

Nem bizony. Egyetértek. Azt sem tudom, hogy mi alapján merül fel ez bárkiben is? :unsure:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: htimea, Kanga

Több
12 éve 4 hónapja #20551 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Mi magyarok, Magyarorszagon csak kepzeljuk, hogy nyitottak vagyunk:) Nem, nem vagyunk azok.

Nem bizony. Egyetértek. Azt sem tudom, hogy mi alapján merül fel ez bárkiben is? :unsure:

A masik sztereotipia magunkrol, hogy a magyar vendeglatas es vendegszeretet vilagszinvonalu es a magyar konyha vilaghiru! Sajnos ez sem igaz :(
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Több
12 éve 4 hónapja #20559 Írta: TidujV
TidujV válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Jaj ne már! Ennyi negativitás ragadt rátok Németországban?? :)
És egy újabb általánosítás, ha esetleg még nem volt, a magyar nem szereti a magyarokat? Vagy csak rossz véleménnyel lehet róluk? :)

Nem én mondtam, hogy nyitottak lennénk, hanem külföldiek. De lehet, hogy velük kedvesebbek lennénk ezért látják máshogy? Meg persze lehetne itt akkor definiálni a nyitottságot.

A konyha szerintem sem világhírű (sajnos a bor sem ahogy sokan hiszik), de azért a németnél tuti jobb.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20562 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

zigeuner írta: De mikor valaki kintről, a "viszonylagos jóléti" világából ossza az észt az otthoniaknak, hogy itthon mily szép és jó az élet, akkor kérdem én, mit keres még mindíg kinnt? Lehet hazajönni és "jól" megélni.

Ez végtelenül egyszerű! Először is rengeteg más minta van, nem csak az amit én itt leírok! Jobban csinálja a szlovén, az osztrák, a lett, a cseh, stb. Jobbak a finnek, a hollandok, a belgák. Ahogy látod direkt kerültem a nagy ipari országokat! Ezeket csak le kéne koppintani! Tehát itt senki nem osztja az észt ( tipikus hülye védekezés, ha valakinek az igazat vágják a szemébe) hanem részeletezem, hogy mi mért rossz és jó otthon! Ugyan ezt itt is! A jólétetet MI MAGUNK CSINÁLTUK, senki nem segített és senki nem adta ajándékba!!!! Itt is vannak olyanok akik, nyomorognak és azok pont olyanok mint otthon a siránkozók! Mindenki hibás, csak ők maguk nem!

S végül: azért nem megyünk haza, mert otthon semmink nincs csak egy kérónk. Ezenkivül nem tudunk már otthon az emberekkel kommunikálni! Ök nem értik a mi racionális és céltudatos életmódunkat, mi meg nem értjük, a pazarló, lezser, fellengzős és önfényező GŐGÖS életvitelüket, amit erőn felül, hitelekből finansziroznak! Aztán ha otthon adsz ötleteket, akkor azonal kapsz egy listát, hogy mi miért nem megy, és nem arról, hogy mit hogyan lehetne? Ennyi!

Na, ezért nem megyünk haza, a "saját jóléti társadalunkból"
amit mi ketten a nejemmel értünk el, a 23 év alatt!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Kanga