Menni vagy maradni?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
1., Az ha valaki tud renderelni egy 3D VW logot meg nem lesz olyan grafikus akinek 350e Ftot netto lecsengetnek. Sot. Vallalkozokent trukkokkel, nemi visszaosztassal lehet munkat szerezni es ennyit keresni. Alkalmazottkent kell nemi muveszeti tudas is ehhez.Gergoo írta: Értem.
1. DCT-ről volt szó és Ő jelenleg grafikus.
2. Eladó az nem szakma 2012-ben és bárki átképezhet(né)i magát keresett szakmákra.
Nem mellesleg DCT nem azt allitja, hogy o tud ennyit keresni, hanem azt, hogy ez az osszeg KENYELMESen megkeresheto Mo.-n.
Kell ezt tovabb magyarazni, hogy mekkora hulyeseg?
Lehet ezt fokozni ki mennyit keres es mi az a hatar amit itt ott meg lehet keresni, de felesleges.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Ez is csak talalgatas, lehet, hogy keresne ennyit, lehet, hogy nem. Van a barati körömben grafikus, aki Budapesten el es dolgozik, tehat tudom,milyen nehez most. Ez a grafikus nagyon jo szakember, es vegzettsege is van.
Ne felejtsük el, hogy Decotextnek -ha jol tudom -nincs grafikus vegzettsege.
En meg mindig csak akkor tudom elhinni amit ir, hogy ezt ma is megcsinalna otthon -gha valoban megcsinalja.
Gergö ne feledd el, hogy se te, se ö nem eltetek otthon eletvitelszerüen mar regen.
szia:
Eva
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
En ugy fogalmaznek, hogy az Elado, Pincer stb.. azok szakmak! Csak sajnos Mo.-on kihalt es nehezen ter magahoz a szakma. Eleg itt bemenni egy Kaufhof-ba, latszik a kulonbseg..Gergoo írta: Nem azt mondtam, hogy nincs rá szükség, természetesen van. Ugyanakkor állítottam, hogy ez manapság nem szakma. 10 éve sem volt már az. Egész véletlenül dolgoztam eladókkal már és bizony a legjobbak életükben nem tanulták, egyszerűen jók voltak. Ha pedig arra gondolok, hogy milyen nyelvtudás illik egy eladóhoz akkor megkockáztatom, hogy két kezemen meg tudnám számolni hány eladó jut ki évente Németországba.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Valóban. Ám 3 (Magyarországon élő) grafikus van a skype-omon online szinte egész álló nap. Néhány hónapja kérdeztem őket, hogy néznek ki az alkalmazotti bérek manapság. Mindegyik 3 kilót mondott és nem hiszem, hogy óriás változás lenne. Nekik sem könnyű, na de kinek az aki bérből/fizetésből él?Eva10 írta: Gergö ne feledd el, hogy se te, se ö nem eltetek otthon eletvitelszerüen mar regen.
szia:
Eva
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Valodi grafikusok vagy sw magusok? Brutto, netto? Fele zsebbe? Csak kerdezem:) Nekem mas tapasztalataim vannak. Igaz ismerosom kezdo grafikuskent akart elhelyezkedni. Nem az lett, de vallalkozokent, hebe hoba akad munkaja. 300 netto az egy alom neki.Gergoo írta:
Valóban. Ám 3 (Magyarországon élő) grafikus van a skype-omon online szinte egész álló nap. Néhány hónapja kérdeztem őket, hogy néznek ki az alkalmazotti bérek manapság. Mindegyik 3 kilót mondott és nem hiszem, hogy óriás változás lenne. Nekik sem könnyű, na de kinek az aki bérből/fizetésből él?Eva10 írta: Gergö ne feledd el, hogy se te, se ö nem eltetek otthon eletvitelszerüen mar regen.
szia:
Eva
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ahamm. Hát maradjunk annyiban, hogy azt már talán lehet grafikusnak hívni aki minimum 5 programból, akár 30 formátumba, ugyanazokkal a szinekkel varázsol neked 2D VW logot.mahlzeit írta:
1., Az ha valaki tud renderelni egy 3D VW logot meg nem lesz olyan grafikus akinek 350e Ftot netto lecsengetnek. Sot. Vallalkozokent trukkokkel, nemi visszaosztassal lehet munkat szerezni es ennyit keresni. Alkalmazottkent kell nemi muveszeti tudas is ehhez.Gergoo írta: Értem.
1. DCT-ről volt szó és Ő jelenleg grafikus.
2. Eladó az nem szakma 2012-ben és bárki átképezhet(né)i magát keresett szakmákra.
Nem mellesleg DCT nem azt allitja, hogy o tud ennyit keresni, hanem azt, hogy ez az osszeg KENYELMESen megkeresheto Mo.-n.
Kell ezt tovabb magyarazni, hogy mekkora hulyeseg?
Lehet ezt fokozni ki mennyit keres es mi az a hatar amit itt ott meg lehet keresni, de felesleges.
Ellenkező esetben lehet havonta ujra kéne nyomdázni néhány millió kiadványt olcsó pénzért.
Nekem amúgy az rémlik, hogy azt írta, hogy ezt otthon is meglehet csinálni.
Egyetértek vele, bizony meg. Tanulni kéne, vállalkozni kéne, dolgozni kéne.