Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #21078 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta: Hát én benyalok bárkinek, ha a nejemmel ma ne tudnék megfelelően keresni most is Mo.-on!

Persze, hogy tudnál mert nem tárnád szét a kezed, hogy "nincs más, mit tegyek?" az örök életre szóló pl. eladó vagy ügyintéző szakmáddal esetleg egy szál érettségiddel és a mai világban gyakorlatilag ingyen megszerezhető nyelvtudás nélkül.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21079 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Megy ám az önfényezés, Te meg még dörzsölsz is egyet rajta :laugh:

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21080 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Miért mit kéne fényezni? Szakmám nincs, nyelvet nem beszélem-et talán? Vagy a jég hátán is megélek, nyelvi környezetben pikk-pakk belejövök, odaállok én bárki mellé, a kisujjamban van a szakma vagy a bármilyen munkát elvállalok-at? Ezeket én ráadásul már ismerem is! Jellemzően csak duma! ;)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21081 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

zigeuner írta: Megy ám az önfényezés, Te meg még dörzsölsz is egyet rajta :laugh:

Szerintem semmi önfényezés nincs. Két nagy csoport van! Az egyik vesztes! Az egyik el akar valamit érni, elindul, céltudatosan és kitartóan célba is ér! A mások csoport, is szertene odaérni ahol a másikak vannak, de állandóan kibuvókat keres a saját (!) kudarcára! Most ez nem megy, most az nem megy. Itt nincs lehetöség, ott nincs lehetöség! Igy a politika, úgy a gazdasági válság! Már leirtam töbször. Én is a "vesztesek" között álltam sorban, amig az 1970-es vége felé, s a nejem beintett, hogy vagy lépek ,vagy vége! Mivel nem akartam elveszteni még öt is, elindultunk együtt..... ma a nyertesek között állok a sorba, és itt leirom, hogy hogyan ment a dolog! Ezt mindenki megcsinálhatja. 1978-ben egy szakmám sem volt és alig törtem a németet. Ma több mint 3 szakmam van, egy negyedikben dolgozom, s jól beszélek németül. Ennyi! Nekem qrva nehéz volt, mert lusta dög voltam és rádásul egy porckoronsérv is betett. Ha nincs a nejem, akkor nem tudom, hogy ma hol lennék, de a lényeg: EL KELL INDULNI. Nem könnyü, de meg lehet csinálni.

Semmi önfényezés nincs! Inkább minta, amit lehet követni!

Persze nem muszáj. Lehet sirni is, és várni, hogy valaki csináljon helyettünk valamit!
Addig mi jólélünk....., de azt ne várja senki, hogy megértsük a tétlenségüket! Sem az
állam, sem a gazdaság, nem fog hozzánk mekopogni, hogy jobban élhessünk!
A szerencsének is elébe kell menni! "Aki nem lottózik, az soha nem fog nyerni!"
Én mindig egy lövedékhez hasonlitottam a helyzetet. Amig a fegyverek nem voltak
"huzagolva" addig a kilött golyó, csak kovájgott a levegöben és szinte soha nem ért
célt. Aztán huzagolták, s igy felpörgették. Ezután már mindegyik cálbatalált! Ideje
hogy aki célba akar érni, az pörgesse fel magát.......

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21087 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergö, Decotext!
En ugye jol tudom, hogy Decotext nem vegzett grafikus?
De akar vegzett, akar nem, mostanaban otthon eleg nehezen kapni munkat, föleg alkalmazottkent. Az en ismerösöm grafikus, es szamitogep nelkül is tud dolgozni, de az uj programokkal is - tehat igazi jo szakember. Megis mondja, hogy mostanaban nehezebb munkat talalni, föleg alkalmazottkent, jo fizetessel.
Tehat en mindent elhiszek - de igazabol ez nem hit kerdese. Ha valaki azt mondja -barki, hogy ezt megcsinalna - csinalja, akkor elhiszem! Ha mondjuk valaki most jön el otthonrol, akkor jobban ismeri a szakmai környezetet belülröl, de aki mar evtizedek ota nem dolgozik otthon.....hat ez kerdes.
Nem ketlem, hogy talalna munkat, de hogy megfelelöt-e, a szakmajaban-e, es megfelelö fizetessel? Es ez meg is marad-e tartosan? Ha megcsinalja, elhiszem!
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja #21091 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kedves Éva !
A helyzet az, hogy fényezés ida vagy oda, ugyanazok a magas kvalitású szakmák keresettek itthon, mint odakint. Lásd IT szakemberek, orvosok, mérnökök, stb. Más tészta, hogy hol és mennyire fizetik meg őket. Frissen diplomázott informatikus ismerősöm két hét alatt 8 állásajánlatot kapott az elküldött pályázataira válaszolva, Györtől-Pestig. A leggyengébb is 200 nettó + az egyéb juttatások.
Stimmt, nem keres annyit, mintha kimenne, de arra pont eleget, hogy gondolkozzon az itthonmaradáson.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT