Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #21121 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Hat a 4 vagy annal tobb het az inkabb mar honap, szoval ha nem 1-2 het akkor 3-4 het, de ez is meg eleg valoszinutlen.
Az egesz eszmefuttatas onnan indult hogy Decotext irta:"Ha meg nem megy grafikusként képezze át magát IT szakinak" vagy te mast olvastal? (mert en erre reagaltam amire aztan te is reagaltal, )
Mo-rol ugy 15 IT-s emberrel tartjuk a kapcsolatot (volt kollegak) akik alkalmazotti viszonyban vannak.
Mo-n is a tapasztalt szakemberbol van hiany (akik 10-15 eve a szakmaban vannak), es ezek az emberek pedig "konvergalnak" kifele az orszagbol egyre tobben.
De azzal egyet ertunk, hogy akinek van ilyen jellegu "beutese" az vagjon bele, mert a hosszu, es kemeny, kitarto munka igen szepen meghozza gyumolcset.
A 200 HUF netto az siman elerheto (Budapesten meg tobb) de aztan nagyon hamar kiderul hogy van e tudas az "illeto" mogott, vagy csak "papirja" van rola, mert ez az a szakma, ahol a tudas es tapasztalat szamit, es azt magadnak kell megszerezned, nem tanitjak sehol (csak nemi alapot). IT-n belul is van kismillio nyelvezet meg kornyezet meg felulet stb....
Es ha erez az ember "nemi vonzalmat" kulfold irant, kint megjobban boldogul mint anyagilag mint szakmailag.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21123 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

magyaranyuka írta: IT szakikrol beszeltunk ("Ha meg nem megy grafikusként képezze át magát IT szakinak"), azert a "szakik" "komoly" cegnel dolgoznak ...

Nézd, én teljesen tisztában vagyok azzal, hogy nem lesz tehénlepényből habostorta! Egy grafikusból sem lesz IT szakember, legfeljebb el tud babrállni a wondooffal, vagy a linuxal! A lényeg azonban nem a szószerinti festőből-admin, hanem az, hogy ha egy adott szakmában nem megy valami, akkor képezzük magunkat, lépjünk tovább, keressünk olyat ami kell és amit tudunk csinálni! Én 57 vagyok és még ma is tanulok dolgokat! Pl. igyekszem előnyben lenni a munkahelyemen, és az adott rendszer és verzió előt járok mindig jó fél-egy évvel, így teszem magam "szükségessé"....
:woohoo:

(Sajnos mindenki pótolható, de azért van egy két dolog, amit csak
én tudok a munkahelyen csinálni és úgy néz ki hogy kellek nekik!)
;)

Pl: a fiam jól keres, van munkája, meg is becsülik. Mégis van egy olyan jogsija, amivel akár kamionokat is veztehet veszélyes anyagokkal! Vagy pl az összes tűzoltógépet hosszú létrával, stb (Benne van az önkéntes tűzoltóságban is) Ha tehát nem lenne muka, elbocsájtanák, vagy nyolcat kölykezett a fönöke kutyája, akkor már másnap el tudna helyezkedni (vészesetben) kamionosnak! Tudom, hogy ez nem nagy durranás, de még mindig jobb, mintha valaki otthon ücsörög Hartz 4-en és nyalogatja a képzelt sebeit....
Ezt akartam mondani az IT megoldással!

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #21127 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

mahlzeit írta: A valodi grafikusok kreativok, terveznek. Az keszsegfuggo.

Kb. 100000000000000000x több alkotás készül már manapság szoftverrel de amit megrajzolnak is tuti digitalizálnak, na most akkor tényleg a művész a "valódi" grafikus? Ne viccelődjünk már!
Ha nem guru minimum egy vektoros, egy bitmap és egy tördelő programban felőlem bármilyen nagy ötlete lehet és bármilyen jót rajzolhat vagy festhet. Az művész. Aki a szoftverekben király és kreatív pedig a "valódi" grafikus. Jahh és szoftverekben is terveznek de ezt biztos tudod. ;) :)

Nem erted a lenyeget! Teljesen mindegy, hogy kezzel, labbal, sw-el rajzol.. Az a lenyeg, hogy ki tud e talalni kreativ dolgokat vagy csak eletesznek egy koncepciot, amit renderel es konvertal x fele szinterbe, nyomdagepre.. 2 szintu a melo. Az egyik sw betanitott melo, a masikhoz meg kell az adottsag, a kreativitas. Az aki tud logot renderelni, azt en nem hivom grafikusnak. Kereslet se sok van ilyenekre mar. BAr weblapepitesekbol meg megelnek. Meg is lehet nezni a weblapnivot grafikailag. Igenytelen gany munkak..

Több
12 éve 4 hónapja #21129 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta:

Gergoo írta:

Kb. 100000000000000000x több alkotás készül már manapság szoftverrel de amit megrajzolnak is tuti digitalizálnak, na most akkor tényleg a művész a "valódi" grafikus? Ne viccelődjünk már!
Ha nem guru minimum egy vektoros, egy bitmap és egy tördelő programban felőlem bármilyen nagy ötlete lehet és bármilyen jót rajzolhat vagy festhet. Az művész. Aki a szoftverekben király és kreatív pedig a "valódi" grafikus. Jahh és szoftverekben is terveznek de ezt biztos tudod. ;) :)

Nem erted a lenyeget! Teljesen mindegy, hogy kezzel, labbal, sw-el rajzol.. Az a lenyeg, hogy ki tud e talalni kreativ dolgokat vagy csak eletesznek egy koncepciot, amit renderel es konvertal x fele szinterbe, nyomdagepre.. 2 szintu a melo. Az egyik sw betanitott melo, a masikhoz meg kell az adottsag, a kreativitas. Az aki tud logot renderelni, azt en nem hivom grafikusnak. Kereslet se sok van ilyenekre mar. BAr weblapepitesekbol meg megelnek. Meg is lehet nezni a weblapnivot grafikailag. Igenytelen gany munkak..

Eredetileg én arra reagáltam, hogy egy 3D logo renderelés lenne a grafikus. Egyértelmű, hogy kreatívitás nélkül nem grafikusról beszélek de ugyanez igaz a Te általad felhozott művész urakra is. Hiába rajzolgat szépen, azt megbízási alapon zsebből ki lehet fizetni, aki viszont a kreatívitása mellett, rengeteg software-t ismerve a vállán elvisz egy céget minden területen, az jó grafikus és bizony nem contract-al hanem magas fizetéssel kötik a céghez.
Ilyen melóra művészeknek esélyük nincs, ha nincs otthon minden területen a szoftverekben a térdére szögelheti a végzettségét és képzeletben még a készségét is. ;)

Több
12 éve 4 hónapja #21131 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

mahlzeit írta:

Gergoo írta:

Eredetileg én arra reagáltam, hogy egy 3D logo renderelés lenne a grafikus. Egyértelmű, hogy kreatívitás nélkül nem grafikusról beszélek de ugyanez igaz a Te általad felhozott művész urakra is. Hiába rajzolgat szépen, azt megbízási alapon zsebből ki lehet fizetni, aki viszont a kreatívitása mellett, rengeteg software-t ismerve a vállán elvisz egy céget minden területen, az jó grafikus és bizony nem contract-al hanem magas fizetéssel kötik a céghez.
Ilyen melóra művészeknek esélyük nincs, ha nincs otthon minden területen a szoftverekben a térdére szögelheti a végzettségét és képzeletben még a készségét is. ;)

En nem beszeltem muveszekrol:) Arrol beszeltem, hogy sok a "betanitott" sw melos, aki sw-eket kivaloan elkezel, de nincs koncepcioja. Ele kell tenni a koncepciot. Nagyon sok ilyen mebre dolgozik weblaptervezeseken, kiadvanyszerkeszteseken is.. Es nem hiszem, hogy ilyenek kapnanak 300e nettot. Van ilyen ismerosom, nem is tul boldog..

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21132 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta:

Gergoo írta:

mahlzeit írta:

Gergoo írta:

En nem beszeltem muveszekrol:) Arrol beszeltem, hogy sok a "betanitott" sw melos, aki sw-eket kivaloan elkezel, de nincs koncepcioja. Ele kell tenni a koncepciot. Nagyon sok ilyen mebre dolgozik weblaptervezeseken, kiadvanyszerkeszteseken is.. Es nem hiszem, hogy ilyenek kapnanak 300e nettot. Van ilyen ismerosom, nem is tul boldog..

Nem óhajtom megvitatni veled kik az "ilyenek" Csak fújod a végzett grafikus hülyeségedet. Nekem meg az a tapasztalatom, hogy azok a legnagyobb seggek és töketlenek. Kizárt, hogy az ilyen csak a szép diplomájára kapna 300 nettót, hogy is képzelted? Leírtam de még egyszer utoljára: Akit Te vázolsz itt fel az művész, akit én az pedig a Te művészed olyan mély és szerteágazó valamint karbantartott programismerettel amit egy művész 5 életében nem szed össze. :P