Menni vagy maradni?

Több
12 éve 1 hónapja #24002 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: Az angoloknal meg 1 dolgot ki nem allhatok, az eroltetett tulzott udvariassagot. Thank you es appreciate es welcome hegyek, de ha valoban kerzs valamit elhajtanak a busba :)

Ezeket néhány hónap után ezredmásodpercek alatt a megfelelő helyre lehet rakni ;) és annak megfelelően kezelni.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #24003 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

még egyszer Luckynho töprengésére Anglia vagy Németorszag:

Kedves Luckynho!Én azért érveltem neked Németország mellett, mert szerintem a Frankfurt am Main-i repülötéren a biztonsági ör végzettségeddel igenis boldogulnál az angol nyelvtudásoddal is, s miután állandóan kommunikálnod kellene, fokozatosan erösödnél a német nyelvböl is.
Ez a szakma - szerintem - még nagyon sokáig kelendö lesz! Frankfurt am Main pedig nagyon jó vidék!
Ne sokáig töprengj, vigyázz, kész, rajt! :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: avaya

Több
12 éve 1 hónapja #24004 Írta: avaya
avaya válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kedves pingpong53!
Nagyon örülök, hogy ezt írtad Frankfurt am Main-ről, mert én is a közelében fogok lakni és jó tudni, hogy pozitívak a tapasztalataid.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #24005 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kanga írta: Mahlzeit: igen, nekem meg a nemetek nagyon udvariatlannak, 'direktnek' tunnek, ami engem nagyon zavar. Nekem (es gondolom masoknak is akik Angliaban 'szocializalodtak') az angol udvariassag nem eroltetettnek tunik, hanem normalisnak. Mindegy, nem hasonlitgatom ossze tovabb a ket orszagot, ez is csak egy pelda arra hogy ha jol erzed magad Angliaban, nem biztos hogy Nemetorszag be fog jonni, illetve forditva.
Tudom hogy a nemet gazdasag jobban mukodik mint a brit, de gondolom senki nem azert szeret vagy nem szeret egy orszagban elni mert jobb vagy rosszabb a gazdasagi modell. Kozhely, de valoban igaz, hogy a penz nem minden.

Aki direkt az őszinte, mert nem gondolkozik a megfogalmazáson....
A simulékony, udvarias, mosolygó brittektől kiráz
a hideg, és a scientology-a jut róluk eszembe......

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 1 hónapja #24006 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Mindenesetre, lehet, hogy en nagyon direkt vagyok, de nem szeretem, ha azon kell gondolkodni, az igen mikor jelent igent es mikor nemet.
Arrol nem is beszelve, hogy a nem tökeletes nylevtudassal egyszerübb megerteni - de ez az en velemenyem, mindenkinek megvan a magae....talan ezert is valasztunk, hogy hova menjünk....

Több
12 éve 1 hónapja #24010 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kanga írta: Mahlzeit: igen, nekem meg a nemetek nagyon udvariatlannak, 'direktnek' tunnek, ami engem nagyon zavar. Nekem (es gondolom masoknak is akik Angliaban 'szocializalodtak') az angol udvariassag nem eroltetettnek tunik, hanem normalisnak. Mindegy, nem hasonlitgatom ossze tovabb a ket orszagot, ez is csak egy pelda arra hogy ha jol erzed magad Angliaban, nem biztos hogy Nemetorszag be fog jonni, illetve forditva.

Tudom hogy a nemet gazdasag jobban mukodik mint a brit, de gondolom senki nem azert szeret vagy nem szeret egy orszagban elni mert jobb vagy rosszabb a gazdasagi modell. Kozhely, de valoban igaz, hogy a penz nem minden.

HAt igen, ki hogy volt szocializalodva:) Vegul is a tema abbol indult, milyen UK-BRD kulonbsegek vannak:)
A gazdasagi modell szerintem szamit. A penz nyilvan nem minden, egyetertek. De hosszutavon a "jolet" alapja a gazdasagi motor. Ami akkor is szamit ha epp az embernek nincs ugy penze. Jo pelda Mo. Nezd meg ott hogy boldogul az atlag, meg itt.
Meg idosebb korban se mindegy, ha 60evesen nem azzal kell kuzdeni, hogy suhancok ellopjak a taskajat:) NU mindegy ez mar egyeni preferencia.
Egyebkent azert nem minden nemet varos ennyire "steril". Nezd meg Berlint. Nekem nagyon bejott.