Népszámlálás
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Nekem ugyan nem németországi tapasztalataim vannak erről illetve hasonlóról de ez szerintem jó dolog csak a gondolkodáson kéne változtatni. Mi ebben a visszataszító? Szerintem tök jó, hogy születik egy gyermekem és már tolonganak, hogy náluk kössek rá biztosítást. Ez az amit, említettem már, egyszerűen felfoghatatlan számomra amit művelnek Magyarországon az emberek és ahogy reagálnak ilyen dolgokra csak azt látják, hogy ez mennyire magánügy meg szenzitív és zaklató, eszükbe sem jut olyan szemszögből akár csak egy pillanatra megvizsgálni a dolgot, hogybtgyrgytms írta: Én azért is vagyok ilyen nézetű ebben a kérdésben mert számomra elég visszataszító, hogy az állam az én adataimmal kereskedik. Ha van egy cég akinek van elég pénze hozzá akkor bemegy egy illetékes magyar hivatalba és megrendeli. Az adott város, megye vagy régió női , férfi 14-62 év közötti lakosának a nevét és címét tartalmazó listát. S a magyar hivatal fillérekért megadja-fő a bevétel. Én nem tudom, hogy ezek miként működnek Németországban, talán ti erről többet tudtok. TOM
1. a gyermek nem igazán csak magánügy
2. az ilyen kiadott listákból származó bevétel, még ha fillérek is de bevétel
3. ha esetleg gyermek biztosításokkal foglalkozna az illető, fillérekért juthat potenciális ügyfélhez
Tényleg nem értem mi ezzel a probléma.
Én pl. jogosítványomat bővítettem egy-két kategóriával néhány évvel ezelőtt, online regisztráltam és book-oltam a vizsgára, a következő hetekben pedig kaptam e-mailben, telefonon és postán az ajánlatokat bőségesen vezetési gyakorlatra, oktatókönyvre, dvd-re, autóbiztosításra, már nem is emlékszem még mire. Még csak zavaró sem volt, 99,99%-a ment a kukába.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- btgyrgytms
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 4
Adatokhoz hozzájutni nem nagy ördöngösség. Én amikor példának hoztam fel a szülő nőket akkor arra gondoltam, hogy ez jogosulatlan adat felhasználás. Mivel nem adtam senkinek meghatalmazást arra, hogy az adataimmal bár mit is kezdjen.
egyébként hasonló ha valakinek a mobilszámával élnek vissza.TOM
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Bocsi de kizárt, hogy ne reagáljak rá. Amit Te jogosulatlan adatfelhasználásnak, visszaélésnek nevezel nem lehet, hogy badarság? Nem lehet, hogy magyar állampolgárként neked nem lehet minden egyes esetben a meghatalmazásodhoz kötnöd adataid kezelését? Az adatkezelés egyértelmű szerinted, hogy pl. egy gyermek születése esetén csak arra való. hogy jöjjön a GYED utána??????????btgyrgytms írta: Szia Éva!
Adatokhoz hozzájutni nem nagy ördöngösség. Én amikor példának hoztam fel a szülő nőket akkor arra gondoltam, hogy ez jogosulatlan adat felhasználás. Mivel nem adtam senkinek meghatalmazást arra, hogy az adataimmal bár mit is kezdjen.
egyébként hasonló ha valakinek a mobilszámával élnek vissza.TOM
Mert szerintem valószínű, hogy magyar állampolgárként kötelezettségeid is vannak.
Ha valóban visszaélt valaki a telefonszámoddal, gondolom csalást követtek el vele, miért nem teszel feljelentést?
- btgyrgytms
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Nos akkor másképp fogalmazok az, hogy egy nő szül és annak mi az elérhetősége mi a gyermek neve. Az szerintem az orvosi titok tartás téma körébe tartozik. Ha a szülő nőhöz oda megy a bába , az orvos vagy a biztosító képviselője s ő bólint akkor jó.
Németországban egyébként mi az általános a személyi adatokkal kapcsolatban? TOM
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
A jövőben valóban fogalmazz másként (egyértelműen) mert így összekeverve két abszolút különböző dolgot nem lehet beszélgetni, vitatkozni.
- btgyrgytms
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Ajánlott levélnél is jártam már úgy , hogy a szomszéd ládájában landolt. egyébként is az ajánlott levélnél a postai kárpótlás a feladási díj háromszorosa.
Szoktam mondani: nem biztos, hogy igaza van annak aki a leghangosabb/ most éppen magamra gondolok/. DE én kíváncsi lennék mások véleményére is.Tom