Népszámlálás

Több
13 éve 1 hónapja #7795 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Ha választottad a dokit ha nem csak vele kéne megbeszélned, nem? Gondolom amúgy, hogy onnan tudod, hogy kiadta az adataidat engedélyed nélkül, hogy ezt mondta neked aki megkeresett a biztosítási ajánlattal, vagy ez csak amolyan megérzés? :laugh:
A népszámlálók is emberek, persze de kizártnak tartom, hogy azt a 2000-5000 felmérést tartalmazó adatbázist mindegyik értékesítené. Ha mégis, hát gyanítom max. 1 hét, borul a bili és felel majd azért. A kerekes, szemüveges és nemrég szülő nő után pedig miért kell most a postás is? Egyáltalán, hogy kerül egy ajánlott levél a postaládába?
Ha pedig nem vásároltam semmit, nem veszem át és nem fizetem ki, de ez szerintem magától értetődik.
Amúgy próbált már Éva is csatlakozni és véleményt nyilvánítani, éppen a szemüveges részhez de ugye annak sincs sok köze a népszámláláshoz illetve annak adatkezeléséhez.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #7858 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Interneten történő népszámlálás ideje-Október 1.-Október 16.
www.enepszamlalas.hu
szükséges a címre eljuttatott lakás kérdőív első oldalán található-azonosítóra és az internetes belépési kódra.Ha valaki ezt a formát válassza akkor minden ezen a címen lakónak ezt a kitöltési módot kell választania.
Személyesen a számlálóbiztosnak Október 1-Október 31.
Ha valaki nem vesz részt a népszámlálásban akkor az illetékes jegyző szabálysértési eljárást kezdeményez ellene. TOM

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hónapja #7863 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Szia Tom,

Bizonyara igazad van, es kötelezö a nepszamlalas. Te otthon vagy, igy tudhatod.
En viszont semmifele hivatalos forrasbol eddig erröl nem ertesültem. Ha ertesitenek, termeszetesen megteszem allampolgari kötelezettsegemet.
Viszont a lakasomban jelenleg nem lakik senki, a vetelara felig ki van fizetve - jelenleg ügyvedi letetben van - igy lehet, addigra lakascimem sem lesz. Bar a kijelentkezest nem fogom siettetni.
Mindenesetre köszönöm az infot.

szia:
Eva

Több
13 éve 1 hónapja #7867 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Kedves Eva !

En viszont semmifele hivatalos forrasbol eddig erröl nem ertesültem. Ha ertesitenek, termeszetesen megteszem allampolgari kötelezettsegemet.

Nos, én még itthon vagyok, tehát "megbízható" forrás vagyok hivatalos értesítés ügyben. Nem kaptunk semmilyen előzetes értesítést, azon kívül, amit ugye az írott és elektronikus sajtóban olvashat, vagy hallhat az emberfia.
Tehát szerintem ne várj semmilyen értesítést, megkapod a kérdőívet és nagyjából ennyi. :)
Üdv.: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Eva10

Több
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #7887 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Kedves Eva !
Friss info, megérkezett este a kérdőív, első oldalról idézet:
" Személyi kérdőívet kell kitölteni... azokról a személyekről, akik átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes időtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot "
Ami érdekes, bár nem meglepő, mert ugye .....

A nepszamlalas.hu-n folyamatosan pörög a felirat, hogy „a válaszadó neve és válaszai soha nem köthetők össze.”

Ezzel szemben az első lapon kérik a pontos lakcímet, a személyi kérdőíven pedig a pontos születési dátumot, és a helyet.
Mivel a két adatlapon ugyanazt az azonosító kódot kell feltüntetni, és ezáltal összekapcsolható a cím és a születési ídő, érdekes egy anonimitás. :angry:

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hónapja #7891 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Szia Miklos!

Igen ez az anonimitas, nem anonimitas...
En azert megvarom a kerdöivet....ide meg nem jött. Bar kepesek, es elküldik.
Mindenesetre a magyarorszagi lakasomra hiaba is jön....de ez ugye logikus, hiszen ha nem tartozkodom ott, akkor nem kaphatom meg, ha oda küldik...
Bar, lehet, hogy ez nem is vonatkozik ram, mert a teljes idötartam el fogja eri a 12 honapot - legalabbis remelem. Persze nem egyvegteben, közben azert hazamegyek neha. Nem tudom, az össz idöre gondolnak, vagy az egyvegteben külföldön tölött idöre.

szie:
Eva