Népszámlálás

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hónapja #7752 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Szia Tom,

Hat ha a szemüveg fogyatekossagnak szamit,akkor en nem töltöm ki. 6 eves korom ota szemüvegem van, de nem erzem magam ezert fogyatekosnak. Es akinek a szeme a korral - normalisan - öregszik, es ezert van olvasoszemüvege, akkor az is fogyatekos?
Majd megnezem, de ha nem tetszik, nem töltöm ki.
Egyebkent kötelezö lenne?
Mert ha igen, akkor küldjek ki ide, majd akkor meggondolom. Be van jelentve az ideiglenes külföldön tartozkodas.

szia:Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #7754 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Ha Ön 2011. október 1. és 31. között – tehát a NÉPSZÁMLÁLÁS időpontjában
– 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön tartózkodik, és nem biztos abban,
hogy magyarországi lakóhelyén van olyan személy, aki kitöltené Önről a
népszámlálási kérdőívet, kérjük, ne maradjon ki az összeírásból, hiszen
mindannyiunk közös érdeke a valóságot hűen tükröző, eredményes
népszámlálás, ugyanakkor a részvétel állampolgári kötelezettség is.
A kérdőívet úgy töltheti ki, hogy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail
címre elküldi magyarországi lakóhelyének címét, és a Központi Statisztikai
Hivatal válaszlevélben megküldi Önnek azt a kódot, amellyel beléphet az
internetes kitöltési felületre.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hónapja #7759 Írta: Eva10

Szia,
Ugy tünik, en meglehetösen ertetlen vagyok, mert ebböl nekem nem tiszta, hogy meg lehet csinalni,vagy kötelezö?
Mert ha igen, akkor honnan kellene tudnom - ugye nem kötelezö ezen az oldalon megnezni a szavazast.Mert en egyebkent tenyleg nem tudtam rola,hogy nepszavazas lesz.
Meg egy kerdes: mi van akkor, ha ideiglenesen tartozkodom külföldön, de3 nincs magyarorszagi lakohelyem?

szia:
Eva

Több
13 éve 1 hónapja #7762 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Szia Éva!

Pontosítanék nem népszavazás, hanem népszámlálás lesz. Ami kötelező aki ezt megtagadja és idehaza él azt szabálysértési bírsággal lehet sújtani. Ilyen esetekben a maximumot szokták kiszabni.Ha itthon be van jelentve, hogy ideiglenesen külföldön tartózkodol akkor ezt hivatalból tudják. Csak éppen annak a hozzátartozódnak majd ezt a tényt meg kell említenie a számláló biztosnak vagy jeleznie kell az interneten.
Gergoo azon gondolkozott hangosan, hogy ide haza milyen jogok vannak, na igen ez érdekes eszme futtatás.Sok ember gondol majd a mostani számlálásnál arra, hogy lenyúlta az állam a magánnyugdíját.Ha bele gondoltok ott mennyi adat volt van és az hová került?Gondoljatok bele abba ha idehaza elmegy egy nő szülni kórházba mert ez kötelező. S megszületik a baba egy hónapon belül megjelenik személyesen valaki vagy valami postai értesítést kap, hogy minden jót a babának és a mamának de a baba számára ajánlanak , hogy a szülők kössenek életbiztosítást. Annak ellenére , hogy a mama nem adta ki senkinek az adatait.
Én azért is vagyok ilyen nézetű ebben a kérdésben mert számomra elég visszataszító, hogy az állam az én adataimmal kereskedik. Ha van egy cég akinek van elég pénze hozzá akkor bemegy egy illetékes magyar hivatalba és megrendeli. Az adott város, megye vagy régió női , férfi 14-62 év közötti lakosának a nevét és címét tartalmazó listát. S a magyar hivatal fillérekért megadja-fő a bevétel. Én nem tudom, hogy ezek miként működnek Németországban, talán ti erről többet tudtok. TOM

Több
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #7763 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Népszámlálás

Azt írtam valamelyik hozzászólásomban , hogy akinek szemüvege van az fogyatékos. Ez nem saját kútfőből jött hanem az egyik fogyatékos szervezetnél hallattam az egyik tisztség viselőnél.Én most nem azokra akik pénzzé válnak rokkanttá, hanem akik valóban azok.Idehaza ha rokkantkocsival közlekedsz akkor felkötheted azt a bizonyos alsóneműt.Ha a közlekedést busszal akarod megoldani akkor esélyed csak a nagyobb városokban van. Vonaton elég reménytelen. Ha hivatalba akarsz menni akkor ez hivatal függő. Tekintettel arra, hogy az akadálymentesítést mint kötelezően megoldandó feladatot ezt előbb 2009-re majd 2013 tolták ki. Szerintem akkor is kifogják újabb határidővel tolni. Sok olyan pesti iskola van ami kerekesszékkel nem megközelíthető. TOM

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hónapja #7769 Írta: Eva10

Szia Tom,
En azon gondolkozom hangosan, hogy jo, hogy Gergö kitette ezt a lapra. De ha nem teszi, en sehonnan sem tudok rola.
Milyen hozzatartozomra gondolsz? Kinek kellene megemliteni, hogy nem tartozkodom otthon? A lakasomban most nem lakik senki, söt valoszinüleg oktoberre el is adom - a foglalot mar kifizettek, de nem akarom elkiabalni....
Tehat ha valami kötelezö, akkor az allam tajekoztasson engem erröl...
Egyebkent sajnos itt is megtalalnak minden miatt, telefonalnak, stb, hasonloan, mint otthon.
Nalam pl. valaki feltett a netre egy masik keresztnevvel, es most annak a nönek is jönnek levelek. Pl tv-radio szamla - na ezt nem fizettük be, mar felszolitas is jött. A sajatom persze be van fizetve. Probaltuk kitöröltetni a masikat, de nem ment...
Hogy honnan tudjak az adataimat, nem tudom...gondolom, hasonloan, mint otthon.
szia:
Eva