Népszámlálás
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 172
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #7894
Írta: Miklós
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Miklós válaszolt a következő témában: Népszámlálás
Szia Eva !
Az anonimitás, mint olyan nem igazán érdekel, semmi olyan adatot nem kérdez, amit máshonnan nem tudhatna meg, ha kicsit utánanéz. Csak érdekességként említettem meg, mint ( szokás szerint ) a kommunikáció és a valóság közti különbséget.
Gergő írta néhány beírással feljebb, hogy a számlálóbiztos nem fogja értékesíteni, nálunk a számlálóbiztos a polg.hiv dolgozója, és lévén falu, szerintem kérdezés nélkül ki tudná tölteni az íveket
Ja, nem a posta hozta, hanem személyesen a kérdezőbiztos a borítékot, és közölte is egyúttal, hogy kb. mikor fog jönni. Ugyanis alapból csak egy garnitúra ívet kapsz a borítékban, a személyi adatlapból viszont fejenként ki kell tölteni egyet.
Egyvégtében kint töltött idő: ha nem jelentkezel ki a kinti lakcímedről, szerintem akárhányszor is látogatsz haza, folyamatos kint élőnek minősülsz.
A honlapjukon utánanéztem, íme:Üdv.: Miklós
Az anonimitás, mint olyan nem igazán érdekel, semmi olyan adatot nem kérdez, amit máshonnan nem tudhatna meg, ha kicsit utánanéz. Csak érdekességként említettem meg, mint ( szokás szerint ) a kommunikáció és a valóság közti különbséget.
Gergő írta néhány beírással feljebb, hogy a számlálóbiztos nem fogja értékesíteni, nálunk a számlálóbiztos a polg.hiv dolgozója, és lévén falu, szerintem kérdezés nélkül ki tudná tölteni az íveket
Ja, nem a posta hozta, hanem személyesen a kérdezőbiztos a borítékot, és közölte is egyúttal, hogy kb. mikor fog jönni. Ugyanis alapból csak egy garnitúra ívet kapsz a borítékban, a személyi adatlapból viszont fejenként ki kell tölteni egyet.
Egyvégtében kint töltött idő: ha nem jelentkezel ki a kinti lakcímedről, szerintem akárhányszor is látogatsz haza, folyamatos kint élőnek minősülsz.
A honlapjukon utánanéztem, íme:
2011. október 1. és 31. között külföldön tartózkodó magyar állampolgároknak!
Tisztelt Honfitársunk!
2011. október 1. és október 31. között a 2009. évi CXXXIX törvény értelmében Magyarországon népszámlálást tartunk. A népszámlálás a Magyar Köztársaság területén élő, vagy átmenetileg külföldön tartózkodó, de Magyarországon bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárokra terjed ki.
Ha Ön 2011. október 1. és 31. között – tehát a NÉPSZÁMLÁLÁS időpontjában – 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön tartózkodik, és nem biztos abban, hogy magyarországi lakóhelyén van olyan személy, aki kitöltené Önről a népszámlálási kérdőívet, kérjük, ne maradjon ki az összeírásból, hiszen mindannyiunk közös érdeke a valóságot hűen tükröző, eredményes népszámlálás, ugyanakkor a részvétel állampolgári kötelezettség is.
A kérdőívet úgy töltheti ki, hogy felkeresi az ekulfoldi.ksh.hu honlapot, ahol a lap alján lévő „Belépés” gombra kattintva megjelenik a „Bejelentkezés” ablak. A „Regisztráció” gombot választva az email címét és a pontos magyarországi lakcímét megadva kapja meg a belépéshez szükséges azonosítókat. Miután emailben megkapta az azonosítót és az internetes belépési kódot az ekilfoldi.ksh.hu honlapon megkezdhető a népszámlálási kérdőívek kitöltése.
Az elektronikus kérdőív kitöltése 2011. október 1. és 16. között lehetséges.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kormi33
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
13 éve 1 hónapja #7898
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Népszámlálás
Szia Miklos!
Hat akkor en folyamatosnak szamitok - bar nemreg jelentettem be az ideiglenesen külföldön tartozkodast. Mar több, mint 2 eve vagyok bejelentkezve a jelenlegi kinti lakcimemre, es majdnem 3 eve dolgozom, adozom, stb...Privat biztositott vagyok, ez talan nem jelenik meg az OEP-nel.
Ugyanakkor a magyar TAJ kartyam el, nem tudom, miert - es van eu kartyam is, siman kiadtak. Talan az özvegyi nyugdij miatt - ugyanis amikor meg otthon voltam vallalkozo, az APEH egyszer megkerdezte, hogy en a nyilvantartasuk szerint nyugdijas vagyok, akkor miert adozom maskepp. Nem tünt fel nekik, hogy meg nem vagyok nyugdijkoru. Sajnos meg kellett nekik irni, hogy vallalkozo vagyok, es a kapott nyugdij özvegyi nyugdij. Ezt jelenleg is kapom.
Mindenesetre en megvarom, hogy hivatalos ertesitest kapjak - egyreszt nem is tudom, hogy ki kell-e töltenem, masreszt minek forditsak idöt ra, ha meguszhatom.
szia:
Eva
Hat akkor en folyamatosnak szamitok - bar nemreg jelentettem be az ideiglenesen külföldön tartozkodast. Mar több, mint 2 eve vagyok bejelentkezve a jelenlegi kinti lakcimemre, es majdnem 3 eve dolgozom, adozom, stb...Privat biztositott vagyok, ez talan nem jelenik meg az OEP-nel.
Ugyanakkor a magyar TAJ kartyam el, nem tudom, miert - es van eu kartyam is, siman kiadtak. Talan az özvegyi nyugdij miatt - ugyanis amikor meg otthon voltam vallalkozo, az APEH egyszer megkerdezte, hogy en a nyilvantartasuk szerint nyugdijas vagyok, akkor miert adozom maskepp. Nem tünt fel nekik, hogy meg nem vagyok nyugdijkoru. Sajnos meg kellett nekik irni, hogy vallalkozo vagyok, es a kapott nyugdij özvegyi nyugdij. Ezt jelenleg is kapom.
Mindenesetre en megvarom, hogy hivatalos ertesitest kapjak - egyreszt nem is tudom, hogy ki kell-e töltenem, masreszt minek forditsak idöt ra, ha meguszhatom.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!