Vállalkozás Németországban

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 5 hónapja #714 Írta: yvett
yvett válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Szia,
most elolvastam az elözö irasaidat, ha mernökkent akarsz vallalkozni, akkor le kell majd fordittatnod a papirjaidat. Mindenkepp erdemes felkeresni a helyi IHK-t, ott pontosan tudjak, milyen papirral mit vegezhetsz.
Igen, többfele tevekenysegre is megkapod az engedelyt. Keresd fel a helyi Gewerbeamt-ot, vigyel utlevelet, lakcimbejelentöt a jelenlegi tartozkodasi helyedröl es kb. 20-25 €-t. Par perc alatt elkeszül.
Az biztos, hogy epitesi munkaban kötelezö lesz egy allami balesetbiztositast fizetni, de csak jövöre, majd a Berufsgenossenschaft megkeres irasban.

Üdv yvett

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• popi
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 5 hónapja #717 Írta: popi
popi válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Kedves yvett!

Köszönöm a válaszodat, még lenne egy utolsó kérdésem, szükséges-e erkölcsi bizonyítvány és igazolás az adóhivataltól.

Üdv: p

• simottie
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 5 hónapja #719 Írta: simottie
simottie válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Sziasztok!

Érdeklődnék, mit gondoltok az alábbi dologról. 2 hónapja vagyunk kint Németországban. Van egy kétfős GBR-ünk. A bevétele havi 7000-8000 € + ÁFA. Megéri-e nekem ÁFÁ-snak lennem, vagy jobban járnék ha ÁFA mentes lennék? A költségeim kb. havi 1600 €. Válaszotokat előre is köszönöm.
Atti

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #732 Írta: yvett

Szia popi,

erkölcsi bizonyitvanyt eddig csak olyan körben hallottam, ha valaki alkalmazott lesz, vallalkozasnal meg nem.
Milyen igazolasra gondolsz az adohivataltol?
Üdv. yvett

• popi
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #734 Írta: popi
popi válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Kedves yvett!

Látom, te aztán minden témánál ott vagy, nem cikizni akartalak, igazán jó, hogy vannak ilyen segítőkész emberek, egyébként köszi az adminoknak és mindenkinek, mert szerintem a fórum nagyon jó és hasznos.

A témáról meg csak annyit, hogy köszönöm a válaszodat, a dolog már letisztázódott, mivel kiderült, hogy itt lehetsz vállalkozó bűntetett előélettel is és nincs szükség az adóhivataltól igazolásra a Selbstandigkeit-hoz. (egyébként APEH igazolásra gondoltam, hogy otthon nincs tartozásod).

• yvett
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #736 Írta: yvett

Szia,

az otthoni adohatosagtol nem kernek le adatokat. Az egyetlen, ami keszülöben van, illetve mar e ho 11-töl bevezetesre került, az az Eu-ban egy altalanos banki adatszolgaltatas,"a több hataron atnyulo vallalkozasok esteben segitsegnyujtas a vallalkozoknak", magyaran annak ellenörzese, ha valaki több orszagban megprobal hiteleket felvenni.
Egyebkent nem vagyok minden temaban otthon, de mar többeves ittartozkodas utan olyan helyzetekben talaltam magam, hogy szabadidömben ado- es egyeb jogszabalyokat olvasgatok.
Erre a forumra is ugy bukkantam ra, hogy en akartam kerdezni, de aztan rajöttem, hogy itt inkabb valaszolgatni kell.

Üdv. yvett