Háziorvorvos, táppénz Németországban
- btgyrgytms
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 2 hónapja #7743
Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Magyar valóságot említek: elmegyek a körzeti orvoshoz, gyerek orvoshoz 1 vagy 2 két begsibe szeretnék menni és megkapom általában egy hétre. Kint is megy ez a magyar mentalítás?Tom
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
13 éve 2 hónapja #7751
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Szia Tom,
A haziorvost, gyerekorvost nem tudom.
Nalam ahhoz, hogy betegallomanyt kapjal, ahhoz betegnek kell lenned.
szia:
Eva
A haziorvost, gyerekorvost nem tudom.
Nalam ahhoz, hogy betegallomanyt kapjal, ahhoz betegnek kell lenned.
szia:
Eva
- btgyrgytms
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 2 hónapja #7761
Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Szia Éva!
Magyar valóság szerint időnként el kell mennem a körzeti orvosomhoz/ 2 év alatt legalább egyszer/. Különben töröl az OEP a doki beteg listájáról. Ha a dokinál vagyok akkor oda adom neki a listát , hogy milyen gyógyszereket írjon fel. A német doki meg is vizsgál, az is elfogadja az általad elé tett gyógyszer listát és kiírja? TOM
Magyar valóság szerint időnként el kell mennem a körzeti orvosomhoz/ 2 év alatt legalább egyszer/. Különben töröl az OEP a doki beteg listájáról. Ha a dokinál vagyok akkor oda adom neki a listát , hogy milyen gyógyszereket írjon fel. A német doki meg is vizsgál, az is elfogadja az általad elé tett gyógyszer listát és kiírja? TOM
- Eva10
- Látogató
13 éve 2 hónapja #7768
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Szia Tom,
Nem vagyok haziorvos, nem tudom. Gondolom, ha nincs semmi ujabb bajod, az elsö alkalommal megvizsgal, egyeztetitek a gyogyszereidet, es ha nincs uj bajod, gondolom, felirja.
Nekünk meg keves ilyen van, de ha csak a szokott dolog kell, es nincs semmi ami ellene szolna, megkerdezzük, jol van-e es felirjuk. De ha pl a negyedevben mar harmadszor jön kenöcsert, es arra a testtajra ez nagyon sok, akkor nincs automatikus feliras....Mert ugye, lehet, hogy valtozott az allapot, de az is lehet, hogy mas oka van...
szia:
Eva
Nem vagyok haziorvos, nem tudom. Gondolom, ha nincs semmi ujabb bajod, az elsö alkalommal megvizsgal, egyeztetitek a gyogyszereidet, es ha nincs uj bajod, gondolom, felirja.
Nekünk meg keves ilyen van, de ha csak a szokott dolog kell, es nincs semmi ami ellene szolna, megkerdezzük, jol van-e es felirjuk. De ha pl a negyedevben mar harmadszor jön kenöcsert, es arra a testtajra ez nagyon sok, akkor nincs automatikus feliras....Mert ugye, lehet, hogy valtozott az allapot, de az is lehet, hogy mas oka van...
szia:
Eva
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
13 éve 2 hónapja #7773
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Sziasztok!
Valóban úgy van, ahgy Éva írta.
Első alkalommal, mikor háziorvost választ az ember, érdemes előtte felhívni, és telefonon egyeztetni, hogy fogad-e (nyilván nem sürgősségi esetről beszélek).
Júnisuban költöztünk új városba, és mivel eddig nem volt szükség rá, nem kerestünk háziorvost.
Most viszont a férjem összeszedett valami vírust, nem ment dolgozni (illetve a főnöke küldte haza a munkahelyéről), és kellett volna neki egy orvos, illetve természetesen táppénzes papír.
Kerestem a neten a közelben egy orvost, a férjem felhívta. Az asszinsztensnő első körben azt mondta, hogy 10 perc múlva telefonáljo vissza, mert egyeztetnie kell az orvossal új beteg esetén, hogy tudják-e fogadni.
Visszatelefonált, mehetett.
Üdv., Anita
Valóban úgy van, ahgy Éva írta.
Első alkalommal, mikor háziorvost választ az ember, érdemes előtte felhívni, és telefonon egyeztetni, hogy fogad-e (nyilván nem sürgősségi esetről beszélek).
Júnisuban költöztünk új városba, és mivel eddig nem volt szükség rá, nem kerestünk háziorvost.
Most viszont a férjem összeszedett valami vírust, nem ment dolgozni (illetve a főnöke küldte haza a munkahelyéről), és kellett volna neki egy orvos, illetve természetesen táppénzes papír.
Kerestem a neten a közelben egy orvost, a férjem felhívta. Az asszinsztensnő első körben azt mondta, hogy 10 perc múlva telefonáljo vissza, mert egyeztetnie kell az orvossal új beteg esetén, hogy tudják-e fogadni.
Visszatelefonált, mehetett.
Üdv., Anita
- wtibi
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
13 éve 1 hónapja #7816
Írta: wtibi
wtibi válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm aki segíteni akart vagy tippet adott,a probléma megoldódott. Nürnbergben találtam egy MAGYAR háziorvost,így az esetleges nyelvi nehézségek is át lettek hidalva. Nem tudom mennyire reklám az adatainak közzététele,de ha valakinek szüksége van rá szívesen megadom.
Üdv Tibi
Mindenkinek köszönöm aki segíteni akart vagy tippet adott,a probléma megoldódott. Nürnbergben találtam egy MAGYAR háziorvost,így az esetleges nyelvi nehézségek is át lettek hidalva. Nem tudom mennyire reklám az adatainak közzététele,de ha valakinek szüksége van rá szívesen megadom.
Üdv Tibi