Háziorvorvos, táppénz Németországban
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
13 éve 2 hónapja #7625
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Szia WTibi.
Először is gute Besserung.
Az nem számít, hogy előtte még nem voltál háziorvosnál. Attól még elmehetsz a tőled legközelebb esőhöz a kártyáddal, meg biztos ami biztos, a 10euróddal. A fogadó (biztosan) hölgy személyzetnek elmeséled, hogy mi járatban vagy, aztán a doki szépen megmondja, hogy mi a teendő.
Üdv. Maya
Először is gute Besserung.
Az nem számít, hogy előtte még nem voltál háziorvosnál. Attól még elmehetsz a tőled legközelebb esőhöz a kártyáddal, meg biztos ami biztos, a 10euróddal. A fogadó (biztosan) hölgy személyzetnek elmeséled, hogy mi járatban vagy, aztán a doki szépen megmondja, hogy mi a teendő.
Üdv. Maya
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 143
13 éve 2 hónapja #7636
Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Szio WTibi.
Nem rád értettem, a felmondást hanem az ismerősőmre aki most megint betegállományban van
Felmondtak neki két hete, mig betegállományba volt egy hét alatt találtunk neki uj munkahelyet egy hétig dolgozott most a "bokája " ment ki épp megint betegállomány .
Ja a cég felmondott kapott egy papirt amivel el kellett mennie a munkanélküli hivatalba, egy hét alatt kb. 10 munkahelyi ajánlatott kapott a kőrnyékből
pedig németül alig beszél
Párom szerint ennél a munkahelynél sem marad sokáig
Na azért vannak ilyen esetek is itt kint
Üdv.Terézia
Nem rád értettem, a felmondást hanem az ismerősőmre aki most megint betegállományban van
Felmondtak neki két hete, mig betegállományba volt egy hét alatt találtunk neki uj munkahelyet egy hétig dolgozott most a "bokája " ment ki épp megint betegállomány .
Ja a cég felmondott kapott egy papirt amivel el kellett mennie a munkanélküli hivatalba, egy hét alatt kb. 10 munkahelyi ajánlatott kapott a kőrnyékből
pedig németül alig beszél
Párom szerint ennél a munkahelynél sem marad sokáig
Na azért vannak ilyen esetek is itt kint
Üdv.Terézia
- wtibi
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7637
Írta: wtibi
wtibi válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Szia Terézia
Nálam a helyzetet bonyolítja,hogy kamionosként állandóan úton vagyok (belföld). Így nehéz orvost találni és hozzá szaladgálni. Ja,és szerencsére engem nem akarnak elküldeni a munkahelyemről
Szép napot Neked
Nálam a helyzetet bonyolítja,hogy kamionosként állandóan úton vagyok (belföld). Így nehéz orvost találni és hozzá szaladgálni. Ja,és szerencsére engem nem akarnak elküldeni a munkahelyemről
Szép napot Neked
- wtibi
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
13 éve 2 hónapja #7639
Írta: wtibi
wtibi válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Szia Maya
Köszi a tippet,ez fog történni.Az is igaz viszont,mivel februárban jöttem, a németem nagyon messze van a jótól.Gondolom a papírokból megérti mit szeretnék:)) A többit meg ahogy mondani szoktuk "eltáncolom" neki:).
Üdv:Tibi
Köszi a tippet,ez fog történni.Az is igaz viszont,mivel februárban jöttem, a németem nagyon messze van a jótól.Gondolom a papírokból megérti mit szeretnék:)) A többit meg ahogy mondani szoktuk "eltáncolom" neki:).
Üdv:Tibi
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
13 éve 2 hónapja #7640
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Szia Tibi
Röviden amit mondanod kellene:
"Guten Tag". Ich hätte gern ein Krankenschein nach meinem Krankenhaus Aufenhalt. Ezt mondhatod az "Arzthelferin-nek"(az orvos kisegítő személyzete)
Szeretnék egy táppénzespapírt a kórházi tartózkodásom után.
Aztán biztos rá fog kérdezni, mért voltál kórházban (worum mussten Sie ins Krankenhaus gehen?) Akkor megmutatod a papírjaidat.
Megkellene nézned a szótárban a hiányzó szavakat a látogatás előtt.
Egyébként megnézném hogy táncolsz )
Jó szórakozást hozzá.
Röviden amit mondanod kellene:
"Guten Tag". Ich hätte gern ein Krankenschein nach meinem Krankenhaus Aufenhalt. Ezt mondhatod az "Arzthelferin-nek"(az orvos kisegítő személyzete)
Szeretnék egy táppénzespapírt a kórházi tartózkodásom után.
Aztán biztos rá fog kérdezni, mért voltál kórházban (worum mussten Sie ins Krankenhaus gehen?) Akkor megmutatod a papírjaidat.
Megkellene nézned a szótárban a hiányzó szavakat a látogatás előtt.
Egyébként megnézném hogy táncolsz )
Jó szórakozást hozzá.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
13 éve 2 hónapja #7641
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Háziorvorvos, táppénz Németországban
Azt én is megnézném amikor a beteg eltáncolja, hogy táppénzes papírt szeretne.Maya írta: Egyébként megnézném hogy táncolsz )
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső