Szabadságmegváltás
- zolmoz
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
- Köszönetek: 0
Igen 7 nap volt..... Dec 14.-én baleset ért a munkahelyen és táppénzre mentem, most Április 22.-én járt le... április végével felmondtam...kértem a bent maradt szabadság kifizetését ,azt mondta ,hogy a szabadság kasszánál van kérjem onnét... Vagy akár át is vihetem máshová (pl: Ausztriába is)... Na ezt nem tudom, hogy így lenne -e? És hogy kérhető-e a szabadság kasszátólDECOTEXT írta: Ha neked 23 napod maradt múltévről, akkor max 7 napot voltál szabin? (Vagy csak 2 napot?)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
zolmoz írta:
Igen 7 nap volt..... Dec 14.-én baleset ért a munkahelyen és táppénzre mentem, most Április 22.-én járt le... április végével felmondtam...kértem a bent maradt szabadság kifizetését ,azt mondta ,hogy a szabadság kasszánál van kérjem onnét... Vagy akár át is vihetem máshová (pl: Ausztriába is)... Na ezt nem tudom, hogy így lenne -e? És hogy kérhető-e a szabadság kasszátólDECOTEXT írta: Ha neked 23 napod maradt múltévről, akkor max 7 napot voltál szabin? (Vagy csak 2 napot?)
Sehogy! Viccelt! S egyben valószinű a jog az ő oldalán áll, hiszen nem dolgoztál! Az igaz hogy a táppénzre nem számithatja fel a szabidat de csak a ledolgozott munkanapok után járnak a szabadságok. Pl részmunkaidősnek is (ha négy órás) akkor csak a fele jár, s hiába van "állományban" csak 4 óra után jár a szabi. A szabadságod EU-n belül sem vihető át. Ez azért sem megy mert országonként változnak az előírások s ezen kivül, hogyan adna egy osztrák cég szebit ha ott még nem dolgoztál? Miből fizesse ezt?
DCT
- attmát
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
Érdeklődnék,hogy jelenlegi munkahelyemen fél éves szerződéssel dolgozom.Ebből 4 hónapot ledolgoztam majd felmondtam.Kérdésem az lenne,hogy a munkáltatónak ki kell e valami féle szabadságot fizetnie..ha egyáltalán jár.Köszönöm előre is!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Ha van jogképviseleti biztosításod akkor fogadhatsz ügyvédet, de szerintem itt a "Streitwert" az az, az összeg amiről szó van olyan alacsony, hogy ezzel az ügyvéded sem fog foglakozni! (Pláne ha van önrész a biztosításban!)
DCT
- landlord
- Nem elérhető
- New Member
A próbaidő 6 hónap is lehet, mi az, hogy nem jár?, - ekkora sületlenséget.
A jogszabály úgy szól, hogy a próbaidő alatt nem kötelező a szabadság kiadása, de ha nem adnak ki szabadságot, akkor a próbaidő végén ki kell fizetni!
És nem elcsalni!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
landlord írta: Németországban minimum 20 nap/ év az alapszabadság.
A próbaidő 6 hónap is lehet, mi az, hogy nem jár?, - ekkora sületlenséget.
A jogszabály úgy szól, hogy a próbaidő alatt nem kötelező a szabadság kiadása, de ha nem adnak ki szabadságot, akkor a próbaidő végén ki kell fizetni!És nem elcsalni!
Ez igy nem stimmel!
A törvényes szabadsag 24 Tage. A probaidö alatti idöszakra járó szabadságot nem köteles a munkaadó kifizetni. Ki is adhatja!
A próbaidö alatt nem sok jogi segitség van!
DCT