Internet elérés Németországban

Több
11 éve 11 hónapja #26756 Írta: Juditka
Juditka válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Sziasztok! :)

Köszönöm Neked Decotext, hogy válaszoltál. Igen, épp tőled olvastam a 8. oldalon a Kábel Deutschland-ról. Meg is néztem az általad bemásolt linken az oldalukat.
www.kabeldeutschland.de/internet-telefon...telefon-32-flex.html
Nekem azzal csak egyetlen egy gondom van, mégpedig az, hogy az első 6 hónapban tényleg 14.90 Euro/hó, azonban a 7. hónaptól már 24.90 Euro/hó. :( Még nem is egy év után, vagy mint általában a legtöbbnél, hogy a 2. év után emelkedik a havi díj, hanem a 7. hónaptól. Azt már nem is tudom, hogy ez a díj (24.90 E) változatlan marad-e? Persze még ez az összeg ilyen erősségű és gyors szolgáltatás esetén nem egy durva összeg. Ez még belefér. B)
Még esetleg annyit kérdeznék tőletek, hogy egyik-másik szolgáltatónál milyen egyéb költségek várhatók? Bekötési díj? Router? stb.

Köszönöm, hogy időt szántok a kérdések megválaszolására, illetve még utána is néztek dolgok után. Igen nagy segítség, és ezer hála. :kiss:
Judit

Judit :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 11 hónapja #26767 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Juditka írta: Nekem azzal csak egyetlen egy gondom van, mégpedig az, hogy az első 6 hónapban tényleg 14.90 Euro/hó, azonban a 7. hónaptól már 24.90 Euro/hó. Még nem is egy év után, vagy mint általában a legtöbbnél, hogy a 2. év után emelkedik a havi díj, hanem a 7. hónaptól. Azt már nem is tudom, hogy ez a díj (24.90 E) változatlan marad-e? Persze még ez az összeg ilyen erősségű és gyors szolgáltatás esetén nem egy durva összeg. Ez még belefér. Még esetleg annyit kérdeznék tőletek, hogy egyik-másik szolgáltatónál milyen egyéb költségek várhatók? Bekötési díj? Router? stb.

Hát a 32 ezres ennyiért szerintem nem rossz. Pláne, hgy tényleg stabil (nálam!). Ha emelik a dijat azonnal felmondhatsz felmondási idö nélkül. A routert és a modemet adták (nem az enyém, s ha tönkremegy azonnal cserélik. Szerzödés megszünés eetén vissza kell adni!) A bekötés ingyes volt, de ezt kérdezd meg ott helyben, mert nálam a telefon és a TV (digitális) is náluk van s lehet, hogy ezért nem került semmibe! 10 perc alatt megvolt amikor kijöttek! (S akkor jöttek -percre pontosan- amikorra igérték.)

UI.: Nem kapok semmilyen jutalékot, hogy reklámozom öket, de ha valami jó akkor jó! Nem csak a roszz dolgokról kell irogatni! (Volt valamilyen beázási zavar valahol az utcában... 2x is telefonáltak és szabadkoztak, hogy igyekeznek, pedig nem is reklamáltuk!) Azért ez sem semmi, s technikai zavar lehet akárhol. 3 óra alatt müködött ismét minden!

DCT
Mellékletek:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Juditka

Több
11 éve 11 hónapja #26792 Írta: Juditka
Juditka válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Sziasztok! :)

A mi címünkön a Kabel Deutschland sajnos még nem elérhető. :( Internet + telefon szolgáltatás.
www.telecolumbus.de/kombipakete/2er-kombi-32/
Megérdeklődtem a Telecolumbus-t, és azt tudtam, hogy 2 éves szerződést kell aláírni ( 32.000 kByt/sec) és ez került volna 19.99 euróba havonta, és két év után 29.99 Euróra emelkedett volna a havidíj, Kiderült, hogy 1 évig kerül ennyibe (19.99), aztán 10 euróval többe. Azt mondta a srác, hogy 1 év után automatikusan emelkedik a díj, de ha ezt nem szeretném, akkor telefonon vagy személyesen módosíthatom a 16.000 kbyt/sec. csomagra, ami úgyszintén ennyibe kerül. (19.99 E/hó) Most azt nem tudom, hogy akkor ez szerződésszegésnek minősül-e vagy van-e buktatója, mivel 2 éven belül módosítok? Egyébként az első havi díj 19.99 + 32 Euró bekötés a költség. Valószínüleg a neten valamit nem értettem, vagy nem olvastam el mindent. ;)
Judit

Judit :)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 11 hónapja #26796 Írta: DECOTEXT

Juditka írta: .... Azt mondta a srác, hogy 1 év után automatikusan emelkedik a díj, de ha ezt nem szeretném, akkor telefonon vagy személyesen módosíthatom a 16.000 kbyt/sec. csomagra, ami úgyszintén ennyibe kerül. (19.99 E/hó) Most azt nem tudom, hogy akkor ez szerződésszegésnek minősül-e vagy van-e buktatója, mivel 2 éven belül módosítok? Judit

Szerintem ha az alkalmazott ajánlotta, akkor nem szerződésszegé, de feltétlenül kérj egy ajánlatot írásban!! Azt meg számold ki, hogy melyik drágább egy egységre számolva! Közben megnéztem az általad említett "Telecolumbus" céget is. Ugyan olyan a kinálatuk mint a Kabel Deutschland-nak. Kédés, hogy mi kell neked. Mivel mi gyakran 3 computerrel is online vagyunk, ha a lányomék itt vannak, nekünk a 16 ezres gyenge lenne, mert a sáv osztódik! Mo.-i kérónkban 16 ezres van, (ez elég a szabin) de ott is egy magyar kábeles cégnél van minden. (NET, telefon, TV)

19,99 / 16000 = 0,001249375 € >> 1000 egységnyi internet.
32000 X 0,001249375 = 39,98 € lenne, de csak 29,99 €.

Így olcsóbb lenne neked a 32 ezres, mint a 16 ezres!
Ezek a "super billigen" ajánlatok mindig becsapósak!
A szerződésekben foglaltaknak mindig utána kell számolni mert a végösszeg az csalóka!

DCT
Mellékletek:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Juditka

Több
11 éve 11 hónapja #26801 Írta: mitosz
mitosz válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Sziasztok.Ha esetleg valakinek segítség most a tchibo 19.50-ért adja a mobilnettet 1 hónap ajándék "L" csomaggal. :cheer:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 11 hónapja #26802 Írta: DECOTEXT

mitosz írta: Sziasztok.Ha esetleg valakinek segítség most a tchibo 19.50-ért adja a mobilnettet 1 hónap ajándék "L" csomaggal. :cheer:

Hát ennél azért valamit félreolvastál szerintem. Az "L" csomag az 9,95€/hónap de, 500 MB után lefékezi 64 kBit -re.. Az XL csomag 19,95€/hó, de azt is fékezi 5 GB adat után. A gond tehát előre látható!. Ehez jön a probléma, ha nincs az adott helyen térerő! Ekkor kezdődik a futkosás, hogy hol van vétel. A pontos információt itt megnétheted: TSCHIBO Az adott mennyiségű adat után a sebesség hirtelen a régi ISDN-re áll vissza. Hát ilyen 10 éve volt vagy régebben! !

Természetesen ez így a sebesség és a korlátozás viszonyához,
irgalmatlan drága, de ha nincs más jobb a semminél ez kétségtelen!

DCT
Mellékletek: