Internet elérés Németországban
- sleepygti
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 38
11 éve 6 hónapja #30661
Írta: sleepygti
sleepygti válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban
Én mielőtt bekötöttem a TV-net-telefon kombót a szomszédoktól és a tulajtól informálódtam, kinek a szolgáltatásai elérhetőek. A nekem tetszőt kiválasztva interneten (mobilnettel) megrendeltem, az elektromos hozzávalókat postázták a szerződéssel egyetemben. Semmi további teendőm nem volt.
Persze van olyan lehetőség is, hogy a hálózat még nincs kiépítve, az más tészta. Ismerősömék megrendelték a netet, szóltak nekik, hogy mikor jönnének elvégezni a szükséges munkálatokat. Volt meglepetés, mikor beállítottak szerszámmal-géppel, hogy akkor felásnák az udvart a földkábel bevezetése miatt (ne is mondjam, hogy a sekélyes nyelvtudás is segített az ügy elfajulásához vezető úton)
Persze van olyan lehetőség is, hogy a hálózat még nincs kiépítve, az más tészta. Ismerősömék megrendelték a netet, szóltak nekik, hogy mikor jönnének elvégezni a szükséges munkálatokat. Volt meglepetés, mikor beállítottak szerszámmal-géppel, hogy akkor felásnák az udvart a földkábel bevezetése miatt (ne is mondjam, hogy a sekélyes nyelvtudás is segített az ügy elfajulásához vezető úton)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Joey01
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 21
11 éve 5 hónapja #31769
Írta: Joey01
Joey01 válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban
Nekem is elég rossz tapasztalataim vannak az itteni internet bekötéssel kapcsolatban. Múlt hónap közepén bementem az o2-be, igényeltem is egy dsl netet. A kis csaj mondja kedvesen, hogy kb. 3 nap és megérkezik a router, modem, minden ami kell. Váó, nagyszerű. Rá két napra telefonálnak, hogy sajnálják de még 2-3 nap és itt lesz postán. Eltelt és mondanom sem kell, hogy semmi. Nem telefonáltam be, nem nagyon értem rá, szóval csak vártam. Az igénylést követően 1 héttel érkezik egy e-mail, amiben közlik hogy június 5-én kijön egy "szaki" a telekomtól, hogy aktiválja a dsl jelet, vagy mit, hogy legyen netünk, mert addig nem lesz hiába érkezik meg a modem. Szóval összesen 3 hét volt a 3 napból. A megbeszélt napon kijött az ezermesterünk és mondja, hogy le szeretne jutni a szomszéd ház pincéjébe, mondván ott van a bekötési pont. A másik házból nem tudtam levinni, mert ahhoz nincs kulcsom, ezért a mi házunk alatti pincéből mentünk át, de ahhoz hogy ott mit kell keresnie arról fogalma se volt. El sem akarta hinni hogy az a szomszéd ház pincéje... sarkon fordult és csak azt hajtogatta, hogy ez így nem megy, én kérjek kulcsot a házmestertől (mihez??) és kérjek új időpontot. Köpni, nyelni nem tudtam. Találtam a pincében egy fekete doboz féleséget a falon ami le van lakatolva, gondolom az kellene neki. Felhívtam a házmestert, hogy kellene ahhoz a kulcs, de ő szerinte az csak a tv bekötési helye (????), de azért ideadja. Most szerdán újra jön egy "technikus", kíváncsi vagyok végre bekötik e a netet így 1 hónap után... járt már más is így?? hogy néz ki egyáltalán amit keres?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #31771
Írta: DECOTEXT
Ne az árat nézd soha, hanem a technikát és a szolgáltatást!
Csak vedd alapul a mobil telefonos területi
lefedettségüket! Voltál már ezzel külföldön?
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban
Ezen nem csodálkozom! Az O2 a lehető legrosszabb amit választhattál!Joey01 írta: Nekem is elég rossz tapasztalataim vannak az itteni internet bekötéssel kapcsolatban. Múlt hónap közepén bementem az o2-be, igényeltem is egy dsl netet.?
Ne az árat nézd soha, hanem a technikát és a szolgáltatást!
Csak vedd alapul a mobil telefonos területi
lefedettségüket! Voltál már ezzel külföldön?
DCT
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 36
11 éve 5 hónapja #31773
Írta: blankuci
blankuci válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban
Az O2 valóban a legrosszabb választás. Nem tudom, hogy más ismeri-e, használja a Vodafone LTE EasyBox -ot. Ahol mi lakunk nincs lefedettsége az O2-nek, nem olyan kedvező a tartifa a többi szolgáltatónak. Wifis routert szerettem volna és vezetékes telefont. Ezt megtaláltam a Vodánál. Egy kis kütyüt küldtek postán, egyszerűen beüzemeltem és láss csodát lett internet és hozzá vezetékes szám/telefon szolgáltatás. Ami ugye nem hagyományos kábelen jön, hanem a Box veszi égi jelről Ennek havidíja 34,99 Euro/hó. dslshop.vodafone.de/eshop/consumer/97498...ht-vodafone-lte.html
- DrWatson
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 15
11 éve 5 hónapja #31778
Írta: DrWatson
DrWatson válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban
[quote="blankuci" post=31773 Egy kis kütyüt küldtek postán, egyszerűen beüzemeltem és láss csodát lett internet és hozzá vezetékes szám/telefon szolgáltatás. Ami ugye nem hagyományos kábelen jön, hanem a Box veszi égi jelről Ennek havidíja 34,99 Euro/hó. dslshop.vodafone.de/eshop/consumer/97498...ht-vodafone-lte.html[/quote]
Erről légy szíves írj egy kicsit bővebben. Én egy panzióban lakom, ahol a háziak internetje csak 2 Mb/s -os és ezt próbálja a wifi routerük elosztani a szállóvendégek között. Megoldás lehetne ez a számomra is? Ma felhívtam a Vodafont, de azt mondták, hogy ez az LTE nem működik laptoppal. Nem tudom miért, pedig van LAN csati a gépemen.
Az én paraszti elmém szerint ez egy olyan dolog lehet, amit bárhova magammal tudok vinni itt Németországon belül, ha esetleg költözöm? Vagy ennek is kell valami kiépítés? A szobámban nincs sem telefonvonal, sem Lan csatlakozás kiépítve. Viszont, ha ehhez nem kell semmi, akkor jó megoldás lehet.
Előre is köszi.
Erről légy szíves írj egy kicsit bővebben. Én egy panzióban lakom, ahol a háziak internetje csak 2 Mb/s -os és ezt próbálja a wifi routerük elosztani a szállóvendégek között. Megoldás lehetne ez a számomra is? Ma felhívtam a Vodafont, de azt mondták, hogy ez az LTE nem működik laptoppal. Nem tudom miért, pedig van LAN csati a gépemen.
Az én paraszti elmém szerint ez egy olyan dolog lehet, amit bárhova magammal tudok vinni itt Németországon belül, ha esetleg költözöm? Vagy ennek is kell valami kiépítés? A szobámban nincs sem telefonvonal, sem Lan csatlakozás kiépítve. Viszont, ha ehhez nem kell semmi, akkor jó megoldás lehet.
Előre is köszi.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #31789
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban
Már egy párszor megemlítettem, de elmondom még egyszer: NE FOGLALKOZZATOK A VODAFONNAL! Annyi a szolgáltató a piacon, mi a francnak ezzel a csotány bandával közösködni? Ezeknél még az 1und1 is jobb pedig ezeknek sem kell a szomszédba menni csibészségért!
Mi még a német mobilunkat is azonnal kikapcsoljuk (Mo.-on) ha a magyar vodafonra áll rá! Ez a banda egy maffia itt a BRD-ben is. Egyszer a fiamnak is volt gondja velük, mert annyi sms-t számláztak neki, hogy egy hónaon át éjjel nappal percenként 4 sms-t kellett volna küldenie, hogy ez kijöjjön! Természetesen elbukták a pert, de nekünk kellett utána futkosni! Azóta ha "vodafont" hallok kiütés lesz még a talpamon is.....
Mi még a német mobilunkat is azonnal kikapcsoljuk (Mo.-on) ha a magyar vodafonra áll rá! Ez a banda egy maffia itt a BRD-ben is. Egyszer a fiamnak is volt gondja velük, mert annyi sms-t számláztak neki, hogy egy hónaon át éjjel nappal percenként 4 sms-t kellett volna küldenie, hogy ez kijöjjön! Természetesen elbukták a pert, de nekünk kellett utána futkosni! Azóta ha "vodafont" hallok kiütés lesz még a talpamon is.....
DCT