Autóvásárlás Németországban

• minerva
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #16948 Írta: minerva
minerva válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy nézegetem a neten a kocsikat. Pár kocsinál az van hogy Tageszulassung. Ez mit jelent?(vmi olyat olvastam hogy 1napot volt forgalomba helyezve és vmi kiskapu a kereskedőknek :-S ) Árban kedvezőbb, és csak pár hónapos, érdemes ilyen kocsit venni? Bár a Neufahrzeug se sokkal drágább. Biztosítás, adó meg úgy minden szempontból, melyiket érdemesebb? Gebrauchtfahrzeug, Tageszulassung, Neufahrzeug? Árban nem olyan nagyok a különbségek, de hosszútávon mi éri meg? (hyundai i10: 7300€ tageszulassungnál és neufahrzeugnál 8000€)
Még annyi kocsimárkákban nem vagyok jártas, Hyundai jó márka mert még a Ford Fiestán vacilálok. (kis női autó kellene :-D ) Melyik a megbízhatóbb márka?
Válaszokat előre is köszönöm!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #16951 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Tageszulassung csak egy formája az áralkunak. Elvileg használt kocsit veszel és igy az ajánlott ár már nem érvényes. Az autoházaknak minden évben kell venni egy kontingens standard autót, amitöl igyekeznek aztán megszabadulni.
Ha olyan a felszereltsége hogy megfelel, akkor jó üzlet.
Nézd meg a motort és felszereltséget. Erösebb motor és jobb rádio hosszutávon jobb.
A fogyasztás a nagyobb motornál kisebb. A kopás is. (Nem fut sokat magas fordulatszámon)
Fontos a légkondi, kis autóban kevés a levegö, nyáron szauna légkondi nélkül..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: minerva

Több
12 éve 7 hónapja #16953 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

minerva írta: Még annyi kocsimárkákban nem vagyok jártas, Hyundai jó márka mert még a Ford Fiestán vacilálok. (kis női autó kellene :-D ) Melyik a megbízhatóbb márka?

Szia Minerva!

Ha elfogadod amit mondok: egyrészt a csont új autó az ugye egy élmény az embernek, hogy "Én ültem benne először". Ez nem igaz, mert a gyárban, a szállítás közben valamint a szalonban legalább 4-5 ember ült már benne, sőt vezette is.
Ha teljesen újonnan veszed a szalon ajtóban máris buksz pár száz esetleg ezer eurót, amikor kiállsz. (mivel akkor már használtnak számít)
Egy pár ezer km-t futott új autó szerintem jobb választás anyagilag...igaz így nincs válogatás, hogy ezt, meg ezt, meg ezt kérem bele.

A Hyundai az utóbbi években annyit fejlődött, hogy lassan ott lesz a nagyok közt. A ford viszont.....újrahasznosított tejfölös dobozból készül (szörnyű :sick: ) A ford motorok meg...
Pedig ford párti voltam. Persze az is igaz, hogy a leges legújabb modelleket nem ismerem.

A két gyártmány szinte egy és ugyan az a minőség, ha van garancia rá akkor a hosszabb terminust válaszd.
Klíma nélkül ne vedd meg, eladásnál nélküle hatalmas a bukó. Nehéz huzatérzékeny vevőt találni :lol:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• minerva
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #16979 Írta: minerva

Először is szeretném megköszönni a válaszokat. :-) Most egy picit okosabbnak érzem magam :-) Bár még lenne kérdésem, hogy miért van az hogy az újnak írt kocsi olcsóbb mint a januárban forgalomba helyezett 10km-es használtnak nevezett kocsi. Az újnak írt az úgy van hogy van vmi nagy parkoló/telephely- lagernek írják és ott van rengeteg kocsi és abból tudunk választani. Vagy az lényegtelen valószínű felszereltség miatt az új olcsóbb,tehát kevesebb az extra,vagy Sonderaktion (mert az van a neve mögé írva),tehát egy átmeneti akció? Tudom hogy veszít az értékéből az új,de akkor van rá garancia, meg tényleg jó árban van, így arra fele hajlok. De akkor hogy új, nincs rá több költség mint ha használtat vennénk(tehát forgalomba helyezés vagy nem tudom valami nem jár több költséggel, illetve a biztosítónál is nem fogok többet fizetni mint ha használt lenne) Tehát hosszútávon akkor az új nem érné meg jobban?
Válaszokat előre is köszönöm!

Több
12 éve 7 hónapja #16986 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Minden kocsi ami 6 honapnál fiatalabb és a kereskedön kivül senkire nem volt átírva valamint 10000 km alatt futott, ujnak számit.
A költségek és garancia nagyjábol ugyanazok. A "Tageszulassung"-nál a garancia a forgalombahelyezés napjátol ketyeg, tehát lemaradsz pár naprol. Na bumm.

A helyedben nem pici uj kocsit vennék, hanem egy kényelmes nagyobb használtat <50.000 km alatt, de 4 évnél nem öregebbet.(nem franciát és nem olaszt)
De ha mindenáron ujnak kell lenni lényegtelen mivel csalogatnak. csak objektiv kritériumok alapján válassz. Motor, felszereltség, ár. (mint nönek megjegyzem a szine nem feltétlen objektiv kritérium.)

>"miért van az hogy az újnak írt kocsi olcsóbb mint a januárban forgalomba helyezett 10km-es használtnak nevezett kocsi."
Mert objektiv alapon a tageszulassungos kocsi valamivel jobb, több, stb.

Ja és egy jótanács. Sose az alapmotort wedd hanem a lehetö legnagyobbat amit még nem "sport" jelzéssel adnak. Tehát ha van 1,0 literes meg 1,2 , 1,4 1,6 sport racing bruuuh.
akkor az 1,2 vagy 1,4 -es a jobb választás.

• minerva
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17015 Írta: minerva

Köszönöm a választ. Hát igen, most így ezek után jól át kell gondoljam. Hétvégén megyünk körbenézni. Meg személyesen utána érdeklődni,mert ugye a kép csalós tud lenni.
Még egyszer köszönöm a gyors és hasznos választ! :-)