Autóvásárlás Németországban
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Nekem pont az az erzesem egyebkent, h a nemetek sokkal kevesbe korultekintoek, sokkal kevesbe neznek utana a dolgoknak mint a magyarok. Vagy legalabbis akiket en ismerek a ket nemzetbol azokra ez igaz. Mi a legkisebb vasarlasnal, szerzodesnel is hetekig utanjarunk, velemenyeket olvasunk, stb.. ok meg bemennek a boltba, meglatjak, megtetszik, megveszik. aztan otthon derul ki, h a kanape nem fer be a nappaliba, vagy a TV nem fer be a butorba..
Sokkal konnyebben hisznek abban, h biztosan minden rendben megy, es biztosan nem azert nem kapta meg a "tb" kartyat, mert nem fizet a ceg utana, hanem csak elkallodott a postan.. aztan h nehany ev kiesik igy a ledolgozott evekbol, azon majd aggodunk akkor mikor odaertunk.. Hat nekem ilyen tapasztalataim vannak, ezek mind valos peldak, es meg lenne mit sorolni )) v inkabb ((
Az, h ott nem ugy megy a biztositas mint Mo-on az lehet, de bevallom, en azt sem tudom, hogy otthon milyen feltetelek vannak, meg sose vettem kocsit, sose kotottem biztositast, ergo sose neztem utana.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Bocs' ez egy jó régi kifejezés. Ehez tudni kell, hogy a filcet (pl. kalapokhoz) hogyan készitik. Nagyon munkaigényes többszörösen ismételt munkafolyamatok végén vattából alaktitják ki. (A filctollakban is hasonló anyag van) A lényege a reciz módzseresség, sok munkát igénylö folyamat. Innen ered a "filcelés", az az a módszeres átnézés, a szörözés, a többszörösen megnézett, s átnézett müszaki állapot. Ide tartozik ha közuti ellenörzésnél a rendör "filceli" a kocsidat: lámpák, 3szög, mellény, izzókeszlet, (anyós?), stb. A dobozos sör ebben az esetben hatrányos lehet.....keeek írta: remelem nem sokkal dragabb. de mindegy is mennyi, nem sokat tehetunk ezugyben mit jelent az, h filcelik?
DCT
- troszi
- Látogató
Nemrég óta vagyok a BRD ben és szembetünt hogy szinte minden autót hitelre árulnak a kérdésem csak az lenne hogy kaphat e hitelt autóra külföldi állampolgár s mennyi munkaviszony után élhet a lehetőségel ha igen
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kaphat, úgy tudom 1 év, de banktól is függ! Tálalás és fellépés kérdése. Egyébként ha egy autókereskedőhöz mész és ott veszed hitelben, nem nézik, hogy hány éve dolgozol ott ahol vagy (semmi köze hozzá). Egy számlaszám elég rendszerint! Más ha pénzt vagy hitelt akarsz először, egy bankban és abból! Ez utóbbi drágább is, mert pl. a toyotának most is van 0% kamattal hitele! Nem mindegy!! S ilyet bankban nem kapsz! Az autócégeknek más kondicióju hiteleik vannak!!! Sokkal ocslóbbak mint a bankok!troszi írta: SziasztokNemrég óta vagyok a BRD ben és szembetünt hogy szinte minden autót hitelre árulnak a kérdésem csak az lenne hogy kaphat e hitelt autóra külföldi állampolgár s mennyi munkaviszony után élhet a lehetőségel ha igen
DCT
- Eva10
- Látogató
Csak az a feltetel, hogy 23 evnel fiatalabb nem vezetheti.
szia:
Eva
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Azert ezek a 0% hitelkamatos dolgok nekem mindig buzlenek. Ha szerencseje van az embernek akkor beleszalad egy promoba, akkor jo, de altalaban arrol szol, hogy ilyenkor a kereskedo nem adja oda azt a kedvezmeny marzsot, ami minden uj auto araba benne van mint mozgaster.DECOTEXT írta:
Kaphat, úgy tudom 1 év, de banktól is függ! Tálalás és fellépés kérdése. Egyébként ha egy autókereskedőhöz mész és ott veszed hitelben, nem nézik, hogy hány éve dolgozol ott ahol vagy (semmi köze hozzá). Egy számlaszám elég rendszerint! Más ha pénzt vagy hitelt akarsz először, egy bankban és abból! Ez utóbbi drágább is, mert pl. a toyotának most is van 0% kamattal hitele! Nem mindegy!! S ilyet bankban nem kapsz! Az autócégeknek más kondicióju hiteleik vannak!!! Sokkal ocslóbbak mint a bankok!troszi írta: SziasztokNemrég óta vagyok a BRD ben és szembetünt hogy szinte minden autót hitelre árulnak a kérdésem csak az lenne hogy kaphat e hitelt autóra külföldi állampolgár s mennyi munkaviszony után élhet a lehetőségel ha igen