Autóvásárlás Németországban
- nagyberci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ha nincs a neveden és valami gond lesz, akkor érvénytelenné válhat a biztsoitásod! Nejem kis kocsiját a lányom csak úgy használhatja, ha elötte (!!) szólunk a biztsoitónak, hogy az adott hétvégére jegyezzék be a lányomat "használóként". Telefon elég.nagyberci írta: Volna egy kerdesem: vasaroltam egy autot a heten, de az unnepek miatt nem tudtam atiratni, pedig a biztositast is megcsinaltam a nevemre. Szerintetek jarhatok-e az autoval?
UI: nekem a nagyobb kocsira egy másik biztsoitónál ilyen opcióm nincs.Ök nem jegyzik be igy senki nem használhatja a kocsit csak a nejem és én! (Mi vagyunk az eredeti biztositásban felsorolva!) Ha kölcsön adnám az az én rizikóm lenne, mert a biztositás érvényét vesztheti! Németországban van lehetöség arra, hogy ne az üzembetartó biztositson egy kocsit! Az én kocsim tuljadonosa is a nejem, de én biztositom, mert én 35%-on vagyok!
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
az tenyleg igaz, h ha a TUV lejart, akkor nem csak emaitt buntethetnek meg, hanem a biztositas se ervenyes?
Koszi!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Keeek! Valóban nagyon vigyázz! Persze addig nincs semmi baj, amig nincs egy koccanásod sem!! Ha a kocsin nincs TÜV akkor minden érvényét veszti, mert hivatalosan a kocsi nem használható a forgalomban! Erre azonban, vagy úgy tudom 1 hónap türelmi idö, az az, ha csak max 4 hete (vagy kevesebb) járt le a müszakija akkor még van érvényes biztsoitásod! -Ennek az 1 hónapnak nézz utána, mert nem vagyok benne biztos!-keeek írta: huuuhh, no ez most jol megijesztett, mi ezt eddig nem tudtuk, es en rengeteget vezetem a kocsinkat, ami a baratom neven van (gondolom a biztositas is, sose neztem), azt hiszem AXA-nal van biztositva, ha ez szamit. mit lehet tenni, h mindketten hasznalhassuk a kocsit?az tenyleg igaz, h ha a TUV lejart, akkor nem csak emaitt buntethetnek meg, hanem a biztositas se ervenyes?Koszi!
Semmi gond nincs a biztositóval, ha ott bejegyezteted, hogy kik a használók! Akkor teljesen mindegy ki használja azok közül akik a listán vannak és mindegy az is, hogy kié a kocsi vagy ki biztositja! Itt a lényeg az, ha idegen jár a kocsial, akkor kimagyarázhatja magát a biztsoitó és rendszerint még a biróság elött is igazat kapnak, mert bárki bejegyezhetö elöre!
Szerintem Te illegálisan használod. Jegyeztessd be magad minél elöbb! Gondolj arra is, hogy nem mindegyik biztsoitó teszi ezt igy meg! A lényege ennek az, hogy ha csak a kijelölt személyek járnak a kocsival, akkor olcsóbb a biztsoitás. A "bárki" van bejegyezve, akkor drágább! A HDI biztositónál ilyen pl. nincs. (Itt van az én kocsim.) Igy olcsóbb, de csak ketten vezethetjük a nejemmel. A kocsit még a lányom vagy a fiam sem vezetheti legálisan!
DCT
- Eva10
- Látogató
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Koszonom a figyelmeztetest!
annyi mindenre kell gondolni, ezekrol is eshetne szo az iskolaban.. honnan kellene mindezt tudni, van valami haztartasi szakkonyv amit nem olvastam? koltoi kerdes...