Autóvásárlás Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17578 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

keeek írta: uhh.. :S A TUV-ot most vettuk eszre, 2 eve majusban inteztuk, azt hittuk addig jo, de kiderult, h februarig volt ervenyben, ugyh mar a 4 het is lejart. most mar nincs mas hatra, mindenkeppen menni kell majd vele, nem is keveset :( mindenesetre nem autokazunk feleslegesen. Ennek a biztositasi feltetelnek meg majd utanakerdezek, mert en nagyon nem vagyok kepben, ezekszerint attol fugg, h eppen a mi biztositasunk milyen kikotesekkel bir. Allianz egyebkent, rosszul emlekeztem. Koszonom a figyelmeztetest! annyi mindenre kell gondolni, ezekrol is eshetne szo az iskolaban.. honnan kellene mindezt tudni, van valami haztartasi szakkonyv amit nem olvastam? koltoi kerdes...

Nem, az iskolában ezt itt sem tanitják, hanem ezzel nönek fel a fiatalok! Önállóak s MAGUIK gondolkoznak s gondoskodnak magukról ha felnöttek!
A Te estedeben amikor megvetted az autót, azonnal neked kellett volna a müszaki és a biztositás után utána nézned mivel tudod hogy ez nem Mo. s itt szinte biztsora veheted hogy teljesen mások az elöirások! Ehez nem kell iskolai oktatás! Mindennel ugyan ez van: bérlakás, ingatlan vásárlás, vagy pl munkaszerzödés! Sajnos pontosan ezért szivja meg sok sok kijövö, mert elhisznek mindent és semit nem ellenöriznek csak habokra elhiszik, hogy majd kapnak fizetést.....! Itt még a számlát is meg kell nézned, ha egy REAL-ból kijössz. Egy példa:
Most amikor jöttünk Húsvétra haza, Passaunál az osztrák kétszer (2x!!) is ROSSZUL LYUKASZTOTTA az autópálya matricámat! (A visszafele szólót!!) Ha nem nézem meg, érvénytelent ad, s az isten sem mossa le rólam, hogy bliccelni akartam...... Ha beleszaladok egy ellenörzésbe, ártatlanul fizetek büntetés, s nem is keveset, egy hülye benzinkutas miatt!!
MINDENT MINDENHOL ELLENÖRIZNI! M I N D I G !!!
Aztán kezd elöröl, és ellenörizd az ellenörzést!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 7 hónapja #17586 Írta: DECOTEXT

keeek írta: uhh.. :S A TUV-ot most vettuk eszre, 2 eve majusban inteztuk, azt hittuk addig jo, de kiderult, h februarig volt ervenyben, ugyh mar a 4 het is lejart. most mar nincs mas hatra, mindenkeppen menni kell majd vele, nem is keveset :( mindenesetre nem autokazunk feleslegesen. Ennek a biztositasi feltetelnek meg majd utanakerdezek, mert en nagyon nem vagyok kepben, ezekszerint attol fugg, h eppen a mi biztositasunk milyen kikotesekkel bir. Allianz egyebkent, rosszul emlekeztem. Koszonom a figyelmeztetest! annyi mindenre kell gondolni, ezekrol is eshetne szo az iskolaban.. honnan kellene mindezt tudni, van valami haztartasi szakkonyv amit nem olvastam? koltoi kerdes...

Info: ha lejart a müsszaki és már az 1 hónap is letelt akkor valószinü, hogy drágább lesz a müszaki, mint ahogy szokványos. Rádásul jobban filcelik rendszerint, mert arra gondolnak, hogy valamilyen "nyomós" ok miatt késtél!

DCT

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 7 hónapja #17587 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser :laugh:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 7 hónapja #17590 Írta: DECOTEXT

Maya írta:

Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser . :laugh:

Sokan nem tudják, csak idézik, hogy az adott szólás
Vladimir Lilics Uljanovtól volt elöször hallható! (Lenin)

;)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya

Több
12 éve 7 hónapja #17591 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Koszi a valaszokat, de meg egy kerdesem lenne: a biztositast megkottem online, kaptam egy biztositasi szamot, de biztositasi szelvenyt nem. Azt majd postan kuldik el?

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

Több
12 éve 7 hónapja #17592 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

DECOTEXT írta: Info: ha lejart a müsszaki és már az 1 hónap is letelt akkor valószinü, hogy drágább lesz a müszaki, mint ahogy szokványos. Rádásul jobban filcelik rendszerint, mert arra gondolnak, hogy valamilyen "nyomós" ok miatt késtél!

remelem nem sokkal dragabb. de mindegy is mennyi, nem sokat tehetunk ezugyben :)
mit jelent az, h filcelik?
eleg nyomos az ok egyebkent, az h nagy marhak vagyunk, es azt hittuk, majusig jo, ahelyett h megneztuk volna. sajat hiba es meg is fizetjuk az arat ha jol latom. csak ne tortenjen majd semmi baj az uton vissza nemetorszagba. Remelem 2-3 honapon belul meg tudjuk ejteni az utat, mert en addig csak itt parazom amig epsegben meg nem erkezunk a szervizbe. :S