Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 7 hónapja #17779
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
A törvények és előírások nagyon sokban eltérnek! Itt nem csak a szabványos anyagismeret a fontos, hanem az előírt munkafolyamatok betartása. Sőt a munkavédelmi cuccok is merőben különböznek! A jó munkát természtesen elismerik, csak hát előbb el kell jutni oda, hogy erre lehetőséged legyen! Én azért reagáltam (talán neked) szokatlanul, mert úgy értettem, hogy azonnal egy irányitói állást pályázol meg! Természetsen ez is lehet, de szerintem hamarabb lesz ötösöd a lottón.....Egyszerű melósnak szerintem felvesznek, a ha ügyesen adod el magad, még jól is kereshetsz!pepi írta: A rendszerben, a technikában nincs nagy különbség, a szabványokban semmi,hiszen mi is a kinti dolgokat használjuk(bár én a magyar szerződésekben inkább kikötöttem az MSZ használatát, mintsem az ennél gyengébb EU és DIN szabványt kelljen az ellenőrzéskor használni)
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- pepi
- Látogató
12 éve 7 hónapja #17781
Írta: pepi
pepi válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Éva, köszönöm, nekem a szakmám a rajzokból olvasásból áll, mivel nem a tervezésben dolgoztam eddig.Épp most keresek szakmai nyelvtanárt, az ÖI-ból sajna kidobtak, mondván félidőben nem tudok csatlakozni, de megoldom máshogy.
A Praktikum nagyon jó ötlet, erre nem is gondoltam.Szótárgép nélkül, komoly műszaki szókinccsel rátöltve nem is mennék,én sem
Egyébként itthon én az angollal voltam hasonlóan, vevőkkel kellett lerendeznem az ügyes bajos dolgaikat telefonon, a szerződéseket átnéznem, emailezni stb, lett elég hamar egy szakmai szókincsem, amit aztán követett a társalgás a nyelvtanárnál.Persze ez nem anyanyelvi kommunikáció volt, de ami kellett a munkámhoz, azt megtanultam, és boldogultam vele a külföldiekkel is.
A Praktikum nagyon jó ötlet, erre nem is gondoltam.Szótárgép nélkül, komoly műszaki szókinccsel rátöltve nem is mennék,én sem
Egyébként itthon én az angollal voltam hasonlóan, vevőkkel kellett lerendeznem az ügyes bajos dolgaikat telefonon, a szerződéseket átnéznem, emailezni stb, lett elég hamar egy szakmai szókincsem, amit aztán követett a társalgás a nyelvtanárnál.Persze ez nem anyanyelvi kommunikáció volt, de ami kellett a munkámhoz, azt megtanultam, és boldogultam vele a külföldiekkel is.
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
12 éve 7 hónapja #17782
Írta: prosperus
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
A törvények és előírások nagyon sokban eltérnek! Itt nem csak a szabványos anyagismeret a fontos, hanem az előírt munkafolyamatok betartása. Sőt a munkavédelmi cuccok is merőben különböznek!
Jawohl, igazsaga van Deco Uramnak!
Nem elegendö a szakmai (magyar) tudas, tudnia kell olvasni a nemet nyelvü Planokat es a Leistungsverzeichnist is. Nem elegendö a (magyar) szakmai tudas be kell tartania a Bauzeitplant es itt vannak sok esetben a problemak, mert nehany csapatban atveszik a Polen iramot, ha nincs a helyszinen a Bauleiter (tiszt.kiv,), hogy kettö dolgozik es harom nezi. Ha egyaltalan.
Ma mar rendelkezniük kell SCC Zertifikattal, es elsösegely bizonyitvannyal, valamint a szakmai bizonyitvany hitelesitett nemet nyelvü forditasaval.
Utana mar csak Arsch aufreißen es munkat keresni!
Jawohl, igazsaga van Deco Uramnak!
Nem elegendö a szakmai (magyar) tudas, tudnia kell olvasni a nemet nyelvü Planokat es a Leistungsverzeichnist is. Nem elegendö a (magyar) szakmai tudas be kell tartania a Bauzeitplant es itt vannak sok esetben a problemak, mert nehany csapatban atveszik a Polen iramot, ha nincs a helyszinen a Bauleiter (tiszt.kiv,), hogy kettö dolgozik es harom nezi. Ha egyaltalan.
Ma mar rendelkezniük kell SCC Zertifikattal, es elsösegely bizonyitvannyal, valamint a szakmai bizonyitvany hitelesitett nemet nyelvü forditasaval.
Utana mar csak Arsch aufreißen es munkat keresni!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: pepi
- stency20
- Látogató
12 éve 7 hónapja #17787
Írta: stency20
stency20 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Pont ezen az oldalon olvastam az átveréseket. Erre értettem, hogy valós munkát, nem pedig ilyen fizess be ennyit meg annyit... De szerintem értetted mire gondolok.
- Eva10
- Látogató
12 éve 7 hónapja #17798
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szia pepi!
En kertem magantanart. Pont ezert, mert nem lehet közben csatlakozni.
Meg hazhoz is jött. Igaz, igy volt a jobb,mert nem messze lakott tölem, mig az intezet mindkettönknek kiesett a közlekedesböl.
Az elsö orat fizettem szamlasan, aztan megegyeztünk.
Nagyon jo tanar volt. Felhivtam az intezetet, es amikor kiderült, hogy tanfolyam mar egy ideje megy, kertem magantanart.
Probald meg.
szia:
Eva
En kertem magantanart. Pont ezert, mert nem lehet közben csatlakozni.
Meg hazhoz is jött. Igaz, igy volt a jobb,mert nem messze lakott tölem, mig az intezet mindkettönknek kiesett a közlekedesböl.
Az elsö orat fizettem szamlasan, aztan megegyeztünk.
Nagyon jo tanar volt. Felhivtam az intezetet, es amikor kiderült, hogy tanfolyam mar egy ideje megy, kertem magantanart.
Probald meg.
szia:
Eva
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 208
12 éve 7 hónapja #17806
Írta: kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
kfz válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szia Pepi!
El ne tántorítsanak....sok a felesleges huhogás.
Nem is ismernek (gondolom) egyesek és már is tudják, hogy Te is egy alulképzett magyar melós vagy.
Amit írtál Én abból azt szűröm le, hogy dolgoztál már nagy projekteken, ismered az elvárásokat.
Gondolom nem nyugdíjasnak vagy munkanélkülinek akarsz kimenni, hanem valamit alkotni, meg hozzájárulni a helyi gazdasághoz, meg persze jobban élni.
Szeretem amikor a magyar melós le van szólva...annak van valami bukéja...neeem?
A magyar építőipar még mindig sárból meg szalmából kézzel épít és naaagyoooon naaaagyoooon laaasssaaaaan.
vagy nem? Lehet, hogy a paksi 3-as blokkot, a politika miatt lassan épülő 3-as metrót, a nemrégiben átadott Mercedes gyárat usw. magyar melósok építették, építik????
Hogy a hasznot kik tették,teszik zsebre az más kérdés de mi építettük, építjük!!!!!!
Ott gondolom nem voltak előírások, nem kellett full nyugat európai módszerekkel, tervekkel, előírásokkal dolgozni. Azokat is buta, lassú, hiányos tudással rendelkező melósok hozták létre....
Egyet mondanék és kéretik komolyan venni: a magyar aki dolgozni akar, nem hülye, nem lusta, nem képzetlen, nem életképtelen!!!!!!
A helyi előírásbeli különbség naná, hogy meg van, meg az is, hogy tudd(!!) a szakmai nyelvet.
De ez a legkönnyebb amit meg kell oldanod..menni fog
Gondolom ki tudod válogatni a "segítségnyújtások" közül ami segít meg ami nem. Kettő biztosan segített És azt vedd komolyan!
El ne tántorítsanak....sok a felesleges huhogás.
Nem is ismernek (gondolom) egyesek és már is tudják, hogy Te is egy alulképzett magyar melós vagy.
Amit írtál Én abból azt szűröm le, hogy dolgoztál már nagy projekteken, ismered az elvárásokat.
Gondolom nem nyugdíjasnak vagy munkanélkülinek akarsz kimenni, hanem valamit alkotni, meg hozzájárulni a helyi gazdasághoz, meg persze jobban élni.
Szeretem amikor a magyar melós le van szólva...annak van valami bukéja...neeem?
A magyar építőipar még mindig sárból meg szalmából kézzel épít és naaagyoooon naaaagyoooon laaasssaaaaan.
vagy nem? Lehet, hogy a paksi 3-as blokkot, a politika miatt lassan épülő 3-as metrót, a nemrégiben átadott Mercedes gyárat usw. magyar melósok építették, építik????
Hogy a hasznot kik tették,teszik zsebre az más kérdés de mi építettük, építjük!!!!!!
Ott gondolom nem voltak előírások, nem kellett full nyugat európai módszerekkel, tervekkel, előírásokkal dolgozni. Azokat is buta, lassú, hiányos tudással rendelkező melósok hozták létre....
Egyet mondanék és kéretik komolyan venni: a magyar aki dolgozni akar, nem hülye, nem lusta, nem képzetlen, nem életképtelen!!!!!!
A helyi előírásbeli különbség naná, hogy meg van, meg az is, hogy tudd(!!) a szakmai nyelvet.
De ez a legkönnyebb amit meg kell oldanod..menni fog
Gondolom ki tudod válogatni a "segítségnyújtások" közül ami segít meg ami nem. Kettő biztosan segített És azt vedd komolyan!
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
A következő felhasználók mondtak köszönetet: peteratde, pepi, mahlzeit