Németországi munkát keresek

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17819 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

peteratde írta: Nem kéne ennyire elmenni a magyarok szapulása felé.
Van valóban egy kevéssé kellemes mentalitás, ami nekem sem tetszik, de akik komolyan gondolják a kinti letelepoedést, és meg is maradnak, azok megérdemlik a buzdítást.

Ha leírnám (tapasztalataim alapján) a saját véleményem az szapulás lenne, azt elhiheted. ;)
A félelmetes sajnos az, hogy ezeket német munkaadóktól hallottam! Akik pedig komolyan gondolják a letelepedést azoknak jól jöhet valóban a buzdítás de egyvalamire biztos nincs szükségük: a már jelenleg is általánosnak mondható megítélésére a magyar munkaerőnek! Erre biztos nincs szükségük ezért semilyen formában ne is támogassa senki azt! Aki nem német munkaerőpiacképes munkavállaló az maradjon igenis otthon!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• pepi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17820 Írta: pepi
pepi válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Köszönöm a hozzászólásodat, és a többiekét is, akik nem rögtön segédmunkával kínáltak meg, feltételezve, h nem bírok egy német rajzot és költségvetést elolvasni, értelmezni, és fogalmam sincs az építési ütemtervről.Magamról ezek után csak annyit, h DE, és a SM a nemem miatt sem jöhetne szóba :)
Viszont mivel 10 éve kizárólag külföldi befektetőkkel dolgoztam, hadd védjem meg a magyar munkaerőt, akikkel együtt igenis sikeres projekteket zártunk.Mert képzeljétek el, nem csak lusta, hozzá nem értő és nagyszájú ember létezik itthon.A felhasznált anyagok és technológiák (és persze az ebből következő építési sorrend) nagy része mind-mind külföldről jön, mert háát nem csak a magyar mosóporpiacot vette már a "szárnyai" alá a nagy nyugat. Tehát nem vagyunk analfabéták, és ez már messze nem a balkán(persze nekem szerencsém van a "házaimmal",magas nívójú épületek),sőt, a külföldről (belga, német és osztrákhonból) ránk küldött műszaki ellenőröknek nevezett akárkik a munkánkban hibát találni nem tudtak.De azt gondolom, ezek a vélemények már messze túlmutatnak az eredeti topicon,így nem ragoznám tovább.

Több
12 éve 7 hónapja #17822 Írta: Ghosty
Ghosty válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Abban viszont Gergoonek adok igazat, hogy körültekintően kell elindulni, és számolni, mert ha valami nem jön be és nincs B terv, vagy tartalék, akkor nagyobb bajba tudsz kerülni, mintha itthon maradnál!!!! Nekem a párom ment ki előre 2 gyereket hagyott itthon a jobb élet reményében, a közvetítő cég, fűt-fát ígért, mikor kiérkezett 1 hét alatt kiderült, hogy a fele csak marketinges demagógia volt! Ilyenkor 1. vagy felkapod a vizet és hazajössz, 2. vagy megpróbálod a helyzetből a legjobbat kihozni, pl: ha nekem is talál munkát, akkor már nem kell annyira görcsölni, hogy az albérlet + rezsi: 750 vagy 800 EUR havonta.

A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...

Több
12 éve 7 hónapja #17823 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Gergoo írta:

kfz írta: El ne tántorítsanak....sok a felesleges huhogás.

Nos attól függ mi a cél. Vastag bőrt a pofára húzva tízezreket bolondíthatnék az oldal segítségével Németországba. Értelme semmi nem lenne azon kívűl, hogy 5 percenként lenne új beírás a segítsetek ... topikban illetve minimum 50x több hozzászólás a különböző segély, juttatás topikokban pedig azok már most a könyökén jönnek ki mindenkinek szerintem.
A lényeg: felesleges huhogás nincs szemben az értelmetlen buzdítással! Azzal el lehet intézni (jó) néhány már amúgy is megtört életet. Ez a cél? Akkor csináljon valaki egy esznelkulbuzditoknemetorszagimunka.com oldalt és ígérem minden álmodozót oda irányítunk. ;) A lelkiismeretével meg majd elszámol az oldal tulajdonosa.
Buzdíthattok ott reggeltől-estig, estétől-reggelig anélkül, hogy bármit is tudnál az emberekről!
Itt, ezen az oldalon garantálom, hogy a huhogás mindig is több lesz, pláne ha a nagy drukkerek olyan szókimondóak. ;)
Nem tudom a magyar melóst honnan ismerik egyesek olyan "jól". Nekem első kézből származó információim vannak, hogy a magyar melós (tisztelet a kivételnek) 2-3 hét után: lassú, okoskodó, fizetést keveslő, nyelvet nem tanuló, állandóan problémával bíró, mindig előleget igénylő, válogatós munkaerő. Szóval nem kell arcoskodni mert nincs mire! :P

Valamit k. nem ertek! VAn egy adott forum, adott temaval, konkret eset. Jelen esetben pepi. Vilagosan, kristalytisztan leirva, hogy EPITOMERNOK-KOZGAZDASZ, 40 ev felett, 10+ev RELEVANS munkatapasztalat. Most C1 nyelvtudas, tanul es van mar nemet munkatapasztalata is. De szeretne kijonni es ezert lentrol kezdeni. Hol van itt a melos? Erre jon a 25 eve kint elek, azt hiszem Mo. meg mindig a 80as evekben tart, otletem sincs mi tortent pl. az epitoipari szabvanyokkal az EU csatlakozas utan, nem tudom, hogy Mo.-on az epitoipar foleg a nemetek/osztrakok kezeben van, az o technologiajukkal, de tudom a frankot es kulonben is mindenki magyar munkas, aki lyukas csonakon evickel Nemetorszagba. Van ertelme? Van ertelme megint altalanositgatni es jol lehuzni pepi-t ugy, hogy a hozzaszolasoknak meg csak erintoleges koze sincs ahhoz amit kerdezett pepi? Vagy meg csak erintolegesen tudjak mit csinal egy epitomernok ma Mo.-on?? NIncs! Helyette van a huhogas, amire reagalt KFZ kisse viragnyelven. A valasz meg nem az, hogy ja bocs igaza van, mert amugy az van neki! HAnem jon megint az altalanos nem relevans velemeny. Itt mindenkinek hozzaszolas kenyszere van? Biztos olyan a magyar munkas amilyen, de ez a fenti konkret esetben most kit erdekel? Igy lesz spam egy forumbol..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: peteratde, kfz, pepi

Több
12 éve 7 hónapja #17824 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Éva,

itt Bayernben a barátom két hónapja dolgozik. 10 euróval vették fel Helfernek, vagyis segédmunkásnak. A második hónapban felemelték 11 euróra. Ez durván 2000 Br havonta, és mivel St 3-ban van, 1600 felett lesz a nettója! akár 1700 felett is lehet, ha jól értem az ide vonatkozó rendeleteket. Szóval egyáltalán nem lehetetlen vagy nevetséges az 1700-as netto, ha együtt él a család. Legalább is itt Bayernben.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17826 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
en nem tudom, ki huzta le pepit, velemenyeket mondtunk, ahogy te is. hozzaszolas kenyszerröl meg annyit, hogy ugy tünik nekem, neked is ez van.
A többieknek meg csak annyit, hogy ugy tünik, egyedül vagyok azzal a velemenyemmel, hogy a diplomasnak szakmajaban kell dolgoznia. Ahanyszor elmondom ezt, mintha süketeknek beszelnek. Azt hiszem, erröl ennyit, csinalja mindenki amit akar. Lehet segedmunkat vegezni, engem ez nem erdekel a tovabbiakban. Igy, mahzeit, befejezem a hozzaszolas kenyszert,legalabbis e temaban. Bar en vagyok az elö pelda, hogy lehet a szakmaban dolgozni, söt meg a hobbit is üzni egyszerre. na, nekem is le kellett adni dolgokat, de jött helyette mas, ami ugyanugy szivem csücske volt - es nem itteni uj dolog.
De azt hiszem, egyedül vagyok ezzel a velemenyemmel...hogy lehet diplomasnak a szakmajaban dolgozni. Vagy csak egyszerübb segedmuinkat vegezni? Ja, ha mindig az egyszerüt keressük....jo, befejezem, jo munkat kivanok.
Eva