Németországi munkát keresek
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
peteratde írta: Az sajnos igaz, hogy szeretünk okoskodni, a fizetést is lehet, van aki kevesli (most már néha én is ), de dolgozni tudunk, ha van értelme. (megfizetik)
Nem kéne ennyire elmenni a magyarok szapulása felé.
Van valóban egy kevéssé kellemes mentalitás, ami nekem sem tetszik, de akik komolyan gondolják a kinti letelepoedést, és meg is maradnak, azok megérdemlik a buzdítást.
Így van Péter!
hogy néhányan (na jó lehet hogy sokan) miért nyúzzák a hülyeségeikkel a munkaadót az egyrészt ugye szociologia, másrészt médián keresztüli tömegpszichozis...de erről már firkáltam.
Hogy ki az akin érdemes segíteni (?)....hajótörésnél sem mérlegelik melyik fuldoklót kell kimenteni...mentik aki menthető. Hogy aztán valamelyik megmentett tömeggyilkos lesz később és a mentőhajó kapitányának kiirtja a családját.... De ezen az alapon ne hagyjuk már embertársainkat megfulladni!!!
A magyar hírnevét meg nem a most következő fél-egy évben fogják eltolni...ez már régi történet...sajnos
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
mahlzeit írta: Valamit k. nem ertek! VAn egy adott forum, adott temaval, konkret eset. Jelen esetben pepi.
azt hiszem kristály tisztán csak Te (érteni értette más is de nem minden részletben ) értetted meg a mondanivalóm
köszönöm
üdv kfz
"Színház az egész világ"
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
Magyar kivitelező építette, magyar melósokkal, magyar művezetőkkel, belga és holland tervek, valamint építésvezetés segítségével.
Jelentem időre elkészült, kifogástalan a munka...a parkolószinti tűzvédelem, valamint technológiai szerelés minőségét volt időm bőven megcsodálni. A hivatali szinteken ugye csak a burkolatok és installációk hibátlan voltát tudtam konstatálni. Jelentem ,sok nyugat európai építészeti kivitelezés elbújhat...jó mélyre
ennyit a selejtes magyar építőmunkásokról....
"ki mivel bánik, csakhogy azzá nem válik..."
"Színház az egész világ"
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
50%-ban??? Legyen az inkabb 99%kfz írta: ismét felkaptad a talajvizet, pedig ismét nem Téged haraptalak.... Persze hogy igazad van...úgy 50%-ban
Nem engem haraptál de 2 oldalról is látom a dolgot és bizony nem lehetett elmenni a dolog mellett szó nélkül. Levágtál egy olyan ódát aminél gyakorlatilag egy ötletem merült fel csak veled kapcsolatosan. orvosi vizsgálat szükségessége. Nem tudom és nem is érdekel mit értesz azon, hogy 1500 ember ment át a kezeid között de hogy köszönőviszonyban nincs azzal amit én írtam az biztos. Másik oldalról is van infóm. Erről legyen elég annyi, hogy egy ismerősöm több mint 20 év apcsolataival nem tudna összerakni egy olyan brigádot amivel egy nevetséges (és amiért már érdemes lenne kimenni) 2-3 hónapos munkára leszerződhetne.
Szóval, az a magyar munkaerő ömlengés egy vicc (finoman szólva) amit előadtál.
Még valami a huhogásról: tegyük fel, hogy alapfokú némettel, németországi munkát keresve villanyszerelőként az oldalra tévedek és olvasom magamat, hogy "tisztelet a kivételnek" de akár csak, hogy jó hírünk, na aztán az nincsen. Mit is teszek? Rándítok egy miliméternyit a vállamon mert nem érint a dolog. Nyelvet makogom, szakmai referenciáim megvannak, kb. cseppet sem érdekel, hogy mi az általános megítélése a magyar munkaerőnek. Igaz?
A többi (aki érintett) pedig elgondolkodik vagy nem (többnyire nem) és erősíti a hírnevet.
Egy biztos, nyugodtan el lehet felejteni, hogy már többször hallottam:
szeretnék a magyarokat,
jó híre van a magyar munkaerőnek
stb.
Nincs! Ellenkezőleg, már rengeteg esetben kerülik őket!
- Eva10
- Látogató
Azt a hozzaszolasodat nem vettem magamra - nem volt mit -csak nem ertettem.De ha nem lehet kerdezni...
mas: szerintem a modorodat idönkent cenzuraznod kellene. Ez a forum nem az a hely, ahol mindent ki lehet mondani, ugy, ahogy eppen jolesik.
szia:
Eva
- Eva10
- Látogató
De rossz tapasztalatom is van, ezert is nem keresek mar magyar munkaeröt. Meg, tudod, ha valakinek egy reszmunkaidöt ajanlanek, nem szeretnek lakast keresni neki, vagy a lakasomba beengedni. Most is eppen ilyen keres erkezett hozzam. na nem azt keri, hogy engedjem be a lakasomba, hanem segitsek lakast keresni.
Es bizony, ezert is jo itt keleten: itt szeretik a magyarokat. Kepzeld, most eppen ügyvedre volt szüksegem. es ajanlottak egy ügyvednöt. Azon kivül, hogy szakmailag nagyon jo - es ez a fontos - nagyon szereti a magyarokat, evente többször jar Magyarorszagon, a gyerekeit Anikonak es Belanak hivjak - nincs magyar rokona.
Az itteni emberek relative gyakran mennek Magyarorszagra, bar egyre gyakrabban megjegyzik az otthoni dragasagot.
Igaz, itt keleten kevesebb a ber - a mi finanszirozasunk is lenyegesen kevesebb, kb 20%-kal. De az arak java resze is kevesebb.
szia:
Eva