Németországi munkát keresek

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 7 hónapja #17861 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Eva,
jo ,hogy emlitetted, hogy a keleti reszen szeretik a magyarokat a Balaton , palinka es egyebb emlekek miatt, de ez nem jellemzö a nyugati oldalra, mert valos, hogy innen nagyon kevesen vagy egyaltalan meg nem is voltak meg magyarorszagon, ezert miert is kellene, hogy szeressek öket.
A hirek amik magyarorszagrol ide beszivarognak, ugy a politikai mint gazdasagi vonalon nem gyakorolnak jo benyomast a nemetekre. Nem beszelve arrol, hogy olyan hirek is terjengenek, hogy a roman allam mar megelözte volna magyarorszagot nem tesz senkire jo benyomast.
A masik, hogyha valaki pofatlanul Budapeströl lehurrog akinek halvany fin.....a nincsen az itteni helyzetröl, ne vedd komolyan. Most felkapja a Jakab vizet, de "ne azt nezd ,hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja".
Amit sajnos meg mindig elfelejtenek a magyar polgarok, hogy 26 EU-s allam folytat versenytargyalasokat minden foglalkoztatasi területen nemetorszagban es bizony sem neked, sem nekünk nem könnyü sokszor benyelni, hogy mar megint az 5,00 Euros roman, vagy bulgar
munkasokat bizzak meg a munkak kivitelezesevel.
Ez sajnos nem jut el a magyar melos agyaig, hogy nincsenek egyedül akik itt szandekoznak dolgozni, mert 26 EU-s allam szazezres tömege all a hataron indulasra keszen!
A masik, hogy hagyjuk inkabb a tanacsok osztogatasat a Brokereknek.
Te ,Deco es akik mar megteremtettek az Existenciajukat nemetorszagban, foglalkozzunk a sajat hazunk tajaval es akiknek tanacsra lenne szüksege iranyitsuk öket egyszerüen az IHK -hoz vagy a Handwerkskammerhez.
Hülyezzek le öket ,ne minket :laugh:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17864 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

kfz írta: Hogy ki az akin érdemes segíteni (?)....hajótörésnél sem mérlegelik melyik fuldoklót kell kimenteni...mentik aki menthető. Hogy aztán valamelyik megmentett tömeggyilkos lesz később és a mentőhajó kapitányának kiirtja a családját.... De ezen az alapon ne hagyjuk már embertársainkat megfulladni!!!

A nagy gond ebben, az, hogy nagyon sokan valamilyen fennséges álomvilágal jönnek ki, aztán ha bajban vannak vagy befuccsolnak, akkor NEM AKARJÁK, HOGY MEGMENTSÉK ŐKET, s azonnal személyes sértésnek veszik, ha a szemükbe mondják, hogy hol szúrták el! Aki ezt a forumot ellenségnek tekinti, az jobb ha nem jön ide! Szerintem ha egy induló itt figyelmesen olvas, akkor minden információt megkaphat egy sikerese kivándorláshoz! A lényege: nem kell érzékenykedni és komolyan kell venni azok beírását akik már hosszú évek alatt itt kint élnek!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17879 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Köszi prosperus, sajnos igazad van. Pedig en nagyon akartam segiteni....
Egyebkent azon mar tul vagyok, hogy hülyesegeken megsertödjek..., ha valakinek nem kell a segitseg, az ö dolga.
Sajnos a hirek ide is elernek. Bizony nekem van betegem, aki Magyarorszagom tölti a nyarat, es legutobb megjegyeztek, hogy olyan nagy a dragasag, hogy amit lehet, innen visznek. Mondtam, hogy en is igy csinalom.
Egyebkent en azt sajnalom, hogy ezzel a követelözessel az az idö veszik el,amikor megteremthene valaki maganak az egzisztenciajat. Te is mondtad, hogy mennyien varnak arra, hogy olcsobban dolgozzanak, mint a magyarok...de ha valaki jol dolgozik, es tudja a munkaadoja, akkor valoszinüleg megmarad a munkahelye. Egyebkent nalam is az a helyzet, hogy a 3 kolleganöm nemsokara nyugdijba megy, es a fiatalok valoszinüleg többet tudnak majd dolgozni, esetleg modernebb eszközökkel, mint en. De nekem mar alakul szepen a praxisom, es akik ismernek, nem valoszinü, hogy sokan elmennek. Na, ezt javasolnam masnak is. Meg amit te is es Dct is mindig mond, meg en is: ebböl a penzböl itt kell megelni, az nem megy, hogy havonta hazautazni, otthoni lakast is fizetni, hitelt is fizetni....na de, mindenki azt csinal, amit akar.

Kfz, nem igaz, hogy valogatas nelkül kell menteni. Nezz utana, pl tömegszerencsetlensegnel is szelektalnak, kit mentenek elöbb. Ja, es nem a legsulyosabbat - mert aki szinte biztosan meghal, azt hagyjak kicsit kesöbbre, es azokat mentik elöbb, akik sulyosak, de biztosan megmenthetök.
Ja kfz: az, hogy egy valamit tud a magyar munkas epiteni, nem jelenti azt, hogy jobb lesz a hire. Jartal egy szekhazban....
sziasztok:
Eva
Aki meg nem akarja a segitseget, azzal nem lehet mit csinalni

Több
12 éve 7 hónapja #17892 Írta: miglice
miglice válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sajnos nem tudom az összes hozzászólást elolvasni, de sok érdekeset láttam így is. Ősszel nagy nehezen sikerült férjemnek is találni munkát itt Németben egy magyar cégnél. Fizettek, be volt jelentve, csak éppen nem szeretett lógni, és hét végenként nem itta bunkóra magát, nem tört és zúzott a szálláson. Ez szúrta az "állatok" szemét, és kifúrták a többi normálissal együtt. Én most itt, ő otthon. Én továbbra is látom, hogyan duhajkodnak és szégyellem, hogy ilyen magyarok is vannak. És az ilyennek van "becsülete", az ilyen munkások kellenek, nem a normális, jó szakemberek.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17910 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

miglice ne keseredj el, a jo munkasok kellenek! Ha ferjed jo szakember, remeljük, fogtok munkat talalni!
Drukkolok nektek!
szia:
Eva

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 7 hónapja - 6 éve 5 hónapja #17929 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

És az ilyennek van "becsülete", az ilyen munkások kellenek, nem a normális, jó szakemberek.
Miglice ez nem egeszen ugy van ahogy irod.
Nem tudom milyen szakmaban es az orszag mely reszen dolgozott a ferjed, de sajnos igen sok
helyen nem mernek szolni a kollegak, ha valaki vagy valakik kilognak a sorbol.
Nem jut el az agyukig sokaknak, hogy ez nem spicliskedes, hanem ahogy nalunk is sok
esetben megtörtent a kollegak egyszerüen közöltek a Bauleiterrel, hogy nem hajlandok
ezeknek a "simlis" dolgozoknak ök a penzt megkeresni, ezert kerik öt ,hogy intezkedjen.
Az elsö intezkedes egy "Mahnung".
Ha megegyszer megtörtenik, hogy egesz nap telefonalgat, minden 10 percben c i g i szünetet tart, akkor a "vagany" repül.
A masik, hogy igenis vannak olyan storik, hogy reszegen összetörnek mindent, telehannyak a
szallas helyet ahol alszanak is (brrrrrr büzlik, mint egy istallo), de ha a jok ezt mind benyelik, mert felnek ezen szar emberektöl, akkor ha nincs felvilagositva a Bauleiter vagy a ceg tulajdonos akkor annak hisz aki elöször panaszkodik a masik kollegakra.
Nalunk igenis összefognak a kollegak es közlik velem, hogy miket müvel a szar ember es
közöljük vele, hogy "ezert kar volt kijönnie, mert ezt magyarorszagon is megtuja tenni" es paros
labbal küldjük haza.
Igen ,de ekkor ahogy mar egy elözö hozzaszolasomban is emlitettem jön az asszony telefonja, hogy nincs mit enniük es a 3 gyerek ragja mar a küszöböt.
Ennek a szar embernek nem jut el az agyaig amikor balhezik, piazik , vaganykodik, tör zuz,
nagykepüsködik, hogy ö azert jött ki, hogy legyen a csaladjanak mit ennie?
Az ilyen szarjankot mindenhonnan ki fogjak rugni es vilagos, hogy ö lesz az elsö aki panaszkodik a munkaltatora, hogy milyen szemetek, mert öt csak ugy egyszerüen elbocsajtottak
figyelmen kivül hagyva ,hogy csaladja es 3 gyermeke van.
Egyet igen sokan figyelmen kivül hagynak, mert azt hiszik, ha kaptak egy lehetöseget itt dolgozni, akkor "hu de fasza szakmunkas vagyok" alapon jön ki dagasztott mellel.
De amit nem vesz figyelembe, hogy "senki sem nelkülözhetetlen".
Mint emlitettem volt, több szazezren allnak a hataron indulasra keszen, amit szinten elfelejt.

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!