Németországi munkát keresek

Több
12 éve 7 hónapja #17808 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

kfz írta: El ne tántorítsanak....sok a felesleges huhogás.

Nos attól függ mi a cél. Vastag bőrt a pofára húzva tízezreket bolondíthatnék az oldal segítségével Németországba. Értelme semmi nem lenne azon kívűl, hogy 5 percenként lenne új beírás a segítsetek ... topikban illetve minimum 50x több hozzászólás a különböző segély, juttatás topikokban pedig azok már most a könyökén jönnek ki mindenkinek szerintem.
A lényeg: felesleges huhogás nincs szemben az értelmetlen buzdítással! Azzal el lehet intézni (jó) néhány már amúgy is megtört életet. Ez a cél? Akkor csináljon valaki egy esznelkulbuzditoknemetorszagimunka.com oldalt és ígérem minden álmodozót oda irányítunk. ;) A lelkiismeretével meg majd elszámol az oldal tulajdonosa.
Buzdíthattok ott reggeltől-estig, estétől-reggelig anélkül, hogy bármit is tudnál az emberekről!
Itt, ezen az oldalon garantálom, hogy a huhogás mindig is több lesz, pláne ha a nagy drukkerek olyan szókimondóak. ;)
Nem tudom a magyar melóst honnan ismerik egyesek olyan "jól". Nekem első kézből származó információim vannak, hogy a magyar melós (tisztelet a kivételnek) 2-3 hét után: lassú, okoskodó, fizetést keveslő, nyelvet nem tanuló, állandóan problémával bíró, mindig előleget igénylő, válogatós munkaerő. Szóval nem kell arcoskodni mert nincs mire! :P

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17809 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kfz en nem ertem a hozzaszolasodat. Gergö, reszben egyetertek veled. De csak reszben.
Igen, sokan -es sajnos mintha egyre többen lennenek - akarnak azonnal mindent, nagy fizetest, nyelvtudas nelkül, segelyeket elölzetes munka nelkül es hasonlokat. Remelemm, ezek mjd hamar meglatjak, ha esetleg kijönnenek, hogy ez nem egeszen igy van!!!
Es igen, a magyar melösok egy resze valoban olyan, amilyennek Gergö irja.
De van a masik resz - ess ök is sokan vannak szerintem - akik tisztessegesen szeretnenek dolgozni, es megelni. Öket kell segiteni szerintem. En azt is megertem, ha valaki nem tud mindent, hogyan kell elindulni, stb...
Ugyankkor elvarom, hogy ahhoz, hogy segitseget kapjon valaki, elöször olvassa el az oldalon fellelhetö infokat, ha az sok is. Dolgozzon a sajat joleteert, ne csak masokat dolgoztasson. Az ilyennek en szivesen segitek. De aki megkerdezi ugyanazt, amire a valasz par beirassal feljebb van, bizony en kemenyen megirom, hogy olvasson vissza. Ha megsertödik, tegye.
Es igen, mindenki valassza ki a velemenyekböl, hozzaszolsokbol, ami ra passzol, Hiszen sokan sokfelet tapasztaltunk, nem egyezö a velemenyünk, a helyzetünk. Igy mindenki megkeresheti azt, ami neki a legjobban passzol. En sok sikert kivanok az igazan dolgozni akaroknak - es bocsanat - de az ellenkezöjet annak, aki csak ingyenelni akar.....
Es: a legfontosabb a nyelv! Hogyan gondolhatja barki is, hogy nyelvtudas nelkül barmire is mehet? Vajon Magyarorszagon mire megy valaki nyelvtudas nelkül?
En legfontosabbnak a szakmai nyelvtudast tartom. Ez kell a munkahoz. Az elethez? Vasarolni en mindenütt a vilagon tudok nyelvtudas nelkül.....
sziasztok:
Eva

Több
12 éve 7 hónapja #17810 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Igen, engem is irritált, mikor magyar építkezésen a "kollégák" rögtön nem csináltak semmit, ha nem látta őket főnök. De ehhez az is hozzátartozik, hogy havi 120-150 eFt-ért, havi 300 órét kellett volna dolgozni. És ez Pesten volt nem vidéken. A vidékről feljárók est 10-11 között értek haza, és hajnalban már indultak vissza. Mindezt bejelentett minimálbérrel, zsebbe 120 eFt-ért. Fizetett szabadság nuku, ha beteg lennél, ne is gyere többet, de táppénz nincs. És még így is örültek, mert van mit enni a családnak. Azok, akik szakemberek voltak, ha rendesen meg voltak becsülve, azok legalább úgy dolgoztak, mint itt a németek. Tapasztalatből beszélek. Igen, itt ki kell dolgozni a munkaidőt, ezzel nincs is hiba, de itt is kivétel, ha valaki valóban sorgalmasan, értékes munkát végez, az alacsony fizetésű, helfer kategóriában.
Nem véletlen, hogy velem mindig, mindehol nagyon meg voltak elégedve, superlativuszokban értékeltek, mert talán születési rendellenesség, de nem tudok alibi munkát végezni, ha van értelmes elvégezni való, akkor dolgozom, mintha magamnak csinálnám. Ha nem adnak, akkor keresek.
Ahol most dolgozom, az echte Deutsch Kollega, bizony azonnal elbújik valahová az okos telefonjával, ha egy kicsit is kevesebb munka van.
És ez többé kevésbé minden kollégámra, ismerősömre igaz volt eddig.
Az sajnos igaz, hogy szeretünk okoskodni, a fizetést is lehet, van aki kevesli (most már néha én is :) ), de dolgozni tudunk, ha van értelme. (megfizetik)
Nem kéne ennyire elmenni a magyarok szapulása felé.
Van valóban egy kevéssé kellemes mentalitás, ami nekem sem tetszik, de akik komolyan gondolják a kinti letelepoedést, és meg is maradnak, azok megérdemlik a buzdítást.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kfz

Több
12 éve 7 hónapja #17812 Írta: Ghosty
Ghosty válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!

Nekem Épületburkoló a szakmám, kb: 11-12 évet húztam le itthon az ép. iparban.
Voltam nagy vállalatnál és kisebb vállalkozóknál is. Azt gondolom, hogy igazából mindenhol vannak link, okoskodó, mindent kritizáló emberek. Viszont azt is tudomásul kell venni, hogy
a nagy vállalatnál nem igazán akartak életképes fizetést adni, túlóra pénzt felejtsd el (miért nem tudod megcsinálni munkaidőben cimszóval) a kicsiknél meg állandó a para, hogy lesz-e holnap munka, ki tudnak-e fizetni, bejelentenek-e rendesen, tehát azt gondolom, hogy nálunk a kettő gerjeszti egymást, mert aki becsületesen odateszi magát, azt látja hogy aki link és lébecol, hibázik, úgyanúgy megkapja azt a fizetést mint a hozzáértők!
Tehát itthon szerintem az a gond, hogy nincsenek motiválva a szakemberek, mert nagyon sok cég vezetése katasztrófálisan szervezi meg a mind a munkákat és rossz poziciókba helyez
embereket, tehát amatőr az egész felépítés, ezért akar a sok szakember ( orvostól, az ápolónőig, és az építőipari szakemberekig) elhúzni, mert többnek érzi magát, és tudja, hogy kint sincs kolbászból a kerítés, de 1-2 év alatt összetud hozni 1 olyan egzisztencia a családjával, ahol van megbecsülése, és nem azon kell rettegnie, hogy holnap kirúgják/kifizetk-e, mert az adott munkahelyen, épp nincs meló 2-3 hónapig a rossz szervezésnek, marketingnek köszönhetően! És ez minden szakágra igaz nálunk, nem csak az ép. iparra!!!

A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...

Több
12 éve 7 hónapja #17817 Írta: Ghosty
Ghosty válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Abban viszont Gergoo-nem adok igazat, hogy körültekintően kell elindulni, és számolni, mert ha valami nem jön be és nincs B terv,vagy tartalék, akkor nagyobb bajba tudsz kerülni, mintha itthon maradnál!!!!
Nekem a párom ment ki előre 2 gyereket hagyott itthon, közvetítő cég, fűt-fát ígért,
mikor kiérkezett 1 hét alatt kiderült, hogy a fele csak marketinges demagógia volt!
Ilyenkor vagy felkapod a vizet és hazajössz, vagy megpróbálod a helyzetből a legjobbat kihozni, pl: ha nekem is talál munkát, akkor már nem kell annyira görcsölni, hogy az albérlet + rezsi: 750 vagy 800 EUR havonta.

A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17818 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Tudod peteratde, csak az a baj, hogy a"megfizetik" vajon kinek, mennyi. Mert olvassuk, hogy pl a fodraszok, kozmetikuson gyakran nincsenek megelegedve a keresettel, es amikor valaki segedmunkaert nyelvtudas nelkül,vagy nagyon sekelyes nyelvtudassal 1500-2000 nettot akar, az nevetseges.
A valos igenyek - igen. Es vallaljon olyan munkat, amit megfizetnek. de munkaminösegnek, mennyisegnek megfelelöen.
Visszterve a fodraszokra peldaul, senkinek sincs megtiltva, hogy vallalkozzon. De a realis piaci arakat kerheti, mert a többet nem fizetik meg. Alkalmazottkent otthon sem hiszem, hogy sokat keres....De ugyanez igaz a többiekre is.
Ugyanakkor diplomaval en nevetsegesnek tartom, hogy felszolgalokent, szobalanykent, es hasonlonak akar elhelyezkedni, nem a szakmajaban, vagy ahhoz közel. Par evig minden megfelel, de arra kell gondolni, hogy egyreszt ha nem hasznalja a tudasat, kesöbb mar nem versenykepes, masreszt a munka mellett nemigen tudja sajat szakmai nyelvet, ismereteit tanulni.
Es meg egy: lehet 50 evesen segedmunkaskent elhelyezkedni, olyannak aki elötte nem vegzett fizikai munkat- De vajon majd 60 evesen is fogja-e birni....Mert a jövöre is gondolni kell, ha valaki hosszu tavra tervez. Persze, ha csak atmenetnek, nehany evre, akkor barmi megfelel, ami sokat hoz a konyhara....