Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17765 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

pepi írta: Ezt most nem értem.Megmagyaráznád, kérlek!

Ezt felejtsd el! Ha ilyen álmaid vannak, kedves Pepi, akkor
maradj otthon, mert nem rád várnak az ilyen munkakörök!!
Különben sok sikert!

Kedves Pepi! Nem tudom hogy az beírásomat nem értetted e vagy máasét, de ha igen elmagyarázom. Ezt irtad:

Én azért szeretnék előkészítőként kezdeni, h kb fél év alatt kiismerjem a rendszert, na meg a nyelvbe belejöjjek rendesen. A cél természetesen az, hogy ha eleinte nem is olyan nagy épületeket mint amiket itthon csináltam, de kisebbeket már projektvezetőként irányíthassak..

Ez gyakorlatilag egy fönöki beosztás. Aki irányit, szervez, akár kisebb akár nagyobb épülteknél! Hidd el, hogy ha sok évet kint vagy már, még akkor is kicsi az esélyed egy főnöki (irányitói) beosztásra, pláne ha, még csak most tanuolod a nyelvet! Az ilyet egy egy vállalkozásban rendszerint a tulaj csinálja, de legalább is a a németek fogják megkapni (aki ismerik a rendszert, előírásokat és a technikákat), ezt a beosztást! Na, erre mondtam, hogy ezt felejtsd el! Mondhattam volt úgy is, hogy a 83 milliós Németország ahol 3 millió munkanélküli van és abból 2 millió szakképzetlen nem rád vár, hogy munkát irányits!
Igy most érted?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17768 Írta: Ghosty
Ghosty válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Üdv.

Nekem pl. itthon 10-11 éves gyakorlatom van a burkolásban, papírom is van hozzá, de attól tartok azért kicsit, hogy mivel nem vagyok jó a német nyelvben, inkább angol az erősségem, ezért
nehogy esetleg majd félreértsek valamit, bár ha kapok rajzot hozzá, akkor kicsi az esély a tévedésre!

A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...

Több
12 éve 7 hónapja #17771 Írta: vbanhegyi
vbanhegyi válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

én azt csinálom, hogy a szakmai nyelvere külön hangsúlyt teszek..
fontos szerintem hogy tudjál bevásárolni meg stb. és ez alap, de ha félreértés miatt mást csinálsz, mint amit a megrendelő szeretne, az nem túl jó.. de ha a megrendelő álmait váltod valóra, akkor mindegy honnan vagy, téged ajánl majd.. (sajnos még azonos anyanyelven is félreértenek néha dolgokat a kivitelezők, nekem volt ilyen, pedig elég egyértelműen rajzoltam le..) :) szóval szerintem a szakmai nyelvre gyúrj, és sok sikert!
V

• pepi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17772 Írta: pepi
pepi válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Köszönöm, azért az építőipar itthon sem ilyen egyszerű.Van mindenféle nagyságú és tulajdonosi hátterű cég. Az előkészítőből, már ha szeretne az ember és olyan típus, elég könnyen lesz "irányító".De ez az "irányító" szint is rengetegféle lehet. A rendszerben, a technikában nincs nagy különbség, , a szabványokban semmi,hiszen mi is a kinti dolgokat használjuk(bár én a magyar szerződésekben inkább kikötöttem az MSZ használatát, mintsem az ennél gyengébb EU és DIN szabványt kelljen az ellenőrzéskor használni), de volt olyan építkezésem, ahova kintről hozattuk be a gépet, mert itthon nem volt.Ettől függetlenül én jól elleszek előkészítőként is akár 4-5 évig is. Nem tudom mit értesz tanulás alatt, de írtam már, h a nyelvtudásom kb C1-es szintű.Nekem a kint dolgozó/dolgozott kollégáim mind azt mondták, h a munkát és a tudást ott is elismerik.Ebben itthon sem volt hiányom, amíg volt munka. na mindegy, nem hinném, h nagyon magyarázkodnom kéne,a te véleményed is egy vélemény, amit köszönök.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17777 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
En is azt javaslom, hogy a szakmai nyelvet kell jol tudni!
Szakmai nyelvtanfolyamok vannak az osztrak intezetben. Aztan lehet praktikumra menni esetleg a leendö munkahelyedre, vagy hasonlo helyre keves fizetessel vagy fizetes nelkül a szakmai nyelv es a szakma itteni szabalyainak ismerete celjabol.
Engem peldaul a mai napig visszahivnak dolgozni oda, ahol a praktikumot vegeztem.
A szakmai nyelvröl annyit, hogy - en meg ma sem tudok tökeletesen nemetül - de a szakmait persze jobban. Es amit tudok, elmagyarazok, lerajzolom, kezzel-labbal, stb...Es nagyon megörültem, amikor egy beteg megjegyezte, hogy en milyen jol elmondtam neki mindent. es elmagyaraztam, bezzeg amikor a gyomraval volt orvosnal, nem mondtak neki semmit, pedig kerdezett. Ezt elmondtam az egyik baratomnak, aki haziorvos, ö mondta, hogy a nemet orvos nem magyaraz...
En nem tudom, de esetleg lehet ilyen mas szakmakban is....
Ügyvedhez kellett nemreg mennem, es olyan ügyvedet ajanlottak nekem, aki elmagyarazza a dolgokat - nemet, de nagyon szereti a magyarokat. Amikor regebben voltam ügyvednel, csak meghallgatott, de nem mondott semmit.
Hatha nalatok is bevalik ez. Fontos, hogy en a szakmai tanarommal gyakoroltam helyzeteket, hogyan tudom az en tudasommal elmondani, felirta nekem ami kellhet, többfelekeppen is, a kerdeseket, valaszokat, es nagyon jo hasznat vettem az elsö idökben. A gepen ott a kisszotar: transam - szabadon letölthetö, bövithetö, es net nelkül müködik. Azert jo, mert ragozott alakok is vannak benne, legalabbis nekem nagyon jo volt, mert a nyelvtannal meg mindig hadilabon allok.
sziasztok:
Eva

Több
12 éve 7 hónapja #17778 Írta: vbanhegyi
vbanhegyi válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Pepi!
szerintem nyugodtan tervezgess és álmodj, mert azokból lesznek a nagy dolgok.. egyébként is a magyarok arról híresek, hogy a találmányaikat és ötleteiket pont a hazájukban nem sikerül véghez vinni. de máshol igen... :D úgyhogy szerintem sok munkával jó ötletekkel, új, hasznos tervekkel biztos sokkal magasabb szintre tudsz jutni, ha vannak.. de miért ne lennének?! (mondom ezt egy 25 éves fejjel :whistle: ) csak hajrá... a nyelv tanulás meg menni fog, ha szánsz rá energiát és időt .. annyi könyvet, irodalmat lehet beszerezni innen-onnan... :)
de ha nem így alakul, akkor sincs semmi, mert legalább nem unalmasan és üresen, hanem szellemi kreativitással és hatékonysággal töltöd az időd..
hogy is mondják: Endes gut, alles gut.. ?
üdv.: V
ui.: bocs mindenkinek nem akarok senkinek sem ellent mondani, csak most épp nagyon belelkesedtem.... B)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: pepi