Németországi munkát keresek
- pepi
- Látogató
ma érzem magam "felbátorodva" ahhoz, h kérdést tegyek fel.Szilvi által leírtakon gondolkodom én is, mivel az itthonról küldözgetett "bewerbung" jaimra pozitív választ eddig nem kaptam. Építőmérnök-közgazdász vagyok, közel a verhandlunsfähig szintű nyelvtudással, és nagyon komoly referenciákkal.Ja, és pár évvel elmúltam negyven .
Én úgy gondoltam, h egy, Stuttgarttól kb 50 km-re lévő városban laknánk, ennek az oka a gyerekeink, de erről itt többet nem tudok írni, és onnan kéne munkát keresnem.Rengeteg hirdetés van, és én szeretnék a szakmámban maradni, de hajlandó vagyok a legalsó szinten kezdeni újra. Egyébiránt sem hiányzik most az itthon megszokott építőipari közeg "lelkivilága", amit vezetőként az ember megtapasztal(t).Az utazás költségei, a gyerek egyetemi tandíja, ugye levonható az adóból, vagy rosszul tudom?
Szóval, okulva az itthoni nagyon kedves, ámde eddig végül is mindig elutasító válasz után arra gondoltam, h rászánunk egy hetet, kimegyünk a kinézett városba, és beadom minden kivitelező céghez az önéletrajzomat.Van vagy húsz....na meg a környékre is, meg Stuttgartot is megnézem.
Most már egy kicsit el vagyok keseredve, mert úgy látom ismerős nélkül itthonról nem sikerül munkát találnom, pedig egyszerűen muszáj mennünk,én dolgozni "akarok".
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Pepi! Sok mindent rosszul tudsz!pepi írta: 1./ Az utazás költségei, a gyerek egyetemi tandíja, ugye levonható az adóból, vagy rosszul tudom?
2./..... kimegyünk a kinézett városba, és beadom minden kivitelező céghez az önéletrajzomat.Van vagy húsz....na meg a környékre is, meg Stuttgartot is megnézem.
1./ Az egyetemi költségek az úgynevezett "Kinderfreibetrag"-al le vannak tudva! Nincs külön lehetöséged az adóból valamit leirni a gyerek egyetemi költségeiböl! Ha viszont Te mint munkavállaló, jársz pl. levelezöre, akkor annak egy bizonyos részét levonhatod az adóalapodból.
2./ Egy kicsit furcsa az ilyen startmódszer, hogy kategórikusan kijelented, hogy ide vagy oda akartok kijönni, mert igy meglehetösen korlátozottak a lehetöségek! Semmiképpen ne gyeretek ki elöbb, s csak utána keress munkát, hanem forditva! Elöbb legyen munkahelyed, ezután lakás lehetöséget intézz, s csak ezután gondolkodjatok a költözésröl!
Természetesen van lehetöség arra is, hogy egyszerüen összapakoljatok és kijöjjetek, de akkor két felnött, s mondjuk egy, vagy két gyerek esetén (plane ha már egyetemista) jó pár ezer euró tartalékkal kell elindulnotok! Lakbér, 3 havi kaució, fél vagy egy évi megélhetés, biztositások, stb. 10-15 ezer euró is nagyon szükös lenne egy évre!! S még ebben az esetben is nagy rizikó a dolog, mert ha nem kapsz munkát a tartalékok hamar kimerülnek, ha netán egy gépkocsit is fenn kell tartanod!
(Gondolj pl. a betegbiztsoitásra is!!)
DCT
- Eva10
- Látogató
Szerinted a keresedre lehet valaszolni?
Amit tudni kell, megtalalod a forumban, olvasgasd szorgalmasan.
Konkret valaszt nem lehet adni, hiszen nem adtal semmi informaciot magadrol.
ugye,, ezt te is tudod?
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Zsenike! Ilyen tulajdonságokkal óriási az esélyed.zsenike írta: sziasztok!Németországba szeretnék munkát vállalni de nem tudom h induljak el ha valaki tud segítsen már nekem!20éves lány vagyok Olyan munkahelyen szeretnék elhelyezkedni, ahol színvonalas, igényes munkát végezhetek; szakmai képzésem, fejlődésem és eredményeim alapján előmenetelem biztosítható.Munkámban megbízhatóság, pontosság, precizitás, dinamizmus, kitartás jellemez.
Add be mindenhova a pályázatodat!
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Termeszetesen vannak szinvonalas, igenyes munkaterületek es rad varnak.zsenike írta: 20éves lány vagyok Olyan munkahelyen szeretnék elhelyezkedni, ahol színvonalas, igényes munkát végezhetek; szakmai képzésem, fejlődésem és eredményeim alapján előmenetelem biztosítható.Munkámban megbízhatóság, pontosság, precizitás, dinamizmus, kitartás jellemez.
Ha mar ilyen elvarasaid vannak gondolom a nemet nyelvet jo közepszinten beszeled (olvasol es irsz)!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Numma
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 8
Köszönöm szépen a gratulációkat! Örülök,hogy sokaknak ismerős volt a nevem és a három hónap alatt összegyűlt történetek...próbanapos beszámolók...elkeseredések..örömök..stb.stb..
A munka amit találtam az egy Pizzériában van,a lakóhelyemtől nem messze...eddig ott éltem a családdal..ingyen kaja,pia,szállás és mellette be kell segítenem az étteremben és amikor nyitva voltak akkor a két éves kisfiúkra kell vigyáznom!
Keddtől pedig még egy helyen fogok dolgozni..minijob...szóval úgy látszik elindult az életem itt kint!
Remélem minden jól alakul...és szeptemberben a lakodalmamban kitombolom magam!
Jaa és a másik jó,hogy 26 nap múlva hazalátogatunk..
Üdv Mindenkinek