Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Feacosan! Először is ne áltasd magad. A legtöbben (a tömeg, a lakosság nagyrésze) két bérből él meg jól. Egy bérből bizony szűkös, plábe, nagyobb városokban ahol se kert, se semmi, egy kisebb önellátásra! Abban tehát tévedsz, hogy itt olyan könnyű egy családnak egy átlagos keresetből, mert bizony arányosan az árak is sokkal húzósabbak, hiába jobb látszatra a fizetése egy asztalosnak! Különben ez az információd honnan van? Mert jól itt is csak az önálló vállalkozó műbutorasztalos vagy ács keres, az alkalmazott pl. egy butorgyárban, vagy hasonló cégnél messze nem kiemelkedő az itteni megélhetési költségekhez mérten! Az igéretekkel is csak csinnyán bánj! Csakis írásban és mindent papiron!fecosan írta: Ezért a pénzért jó minőségű, igényes asztalos munkát végzek. Ezt kint sokkal jobban megfizetik - mint hallom. Az itthoni bérből nem lehet családot eltartani. Kint is kell dolgozni, de legalább megfizetik.Ígéret van már, hogy mehetek ki, de sajnos egyelőre csak ígéret.
Továbbra is titok előttem, hogy ha valóban minőségi munkát végzel, 10 órában akkor miért adod el magad 80 ezerért? S ebből biztosan tudod tartani a családodat különben már régen léptél volna!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- fecosan
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Azért itt dolgozom, mert ahol lakom - Sümegen - semmilyen más munkalehetőség nincs... Dolgoztam itt gyárban két műszakban 60.000.- ft-ot kaptam kézhez, és amikor panaszkodtunk, azt mondták el lehet menni máshová. Eljöttem, most azt csinálom amihez értek, de ennyit tudnak fizetni. Innét is el lehet menni, és akkor mit csinálok? Két gyerekünk van, iskolába járnak, innét mozdítani őket nem akarom. A nagyobbik most tanul tovább, ideköt minket az minden.
Az ismerőseim között van olyan, aki kijár dolgozni, dolgozik mint a güzü, igaz keres is, és amikor tud hazajön. Mi is így gondolkodunk. Itthon is dolgozunk mint a güzü, a semmiért.
- fecosan
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Szóval a családomat nem vinném magammal, csak én mennék ki hajtanék, és amikor tudnék hazajönnék. Sokan csinálják ezt.
Itthon is megélünk persze, de hogyan? Panaszkodni nem akarok. De hidd el, ha olyan jól menne, nem hagynám itt a családomat.
Sümegen lakunk, itt dolgoztam gyárban, ahol 60.000.- ft-ot kerestem, és amikor reklamáltunk azt mondták el lehet menni. Itt 80.000.- ft-ot keresek, ahol most dolgozok, ehhez értek. De itt Sümegen minden 5. ember munkanélküli.
Gergoo azt írja kelljek két órával korábban, és gyakorolja a nyelvet, fél hatkor kelek, korábban nem tudok, mert itt hajtani kell, nincs megállás, oda kell figyelni a munkára, ha nem alszom ki magam nem tudok rendes munkát végezni.
Azért igyekszem a nyelvet gyakorolni, természetesen.
- Eva10
- Látogató
Ha visszaolvasol, akkor lathatod, hogy szinte lehetetlen ugy megoldani, ahogy szeretned.
Mire gondolsz, mennyi idönkent mennel haza? Mert ha havonta, vagy gyakrabban, akkor elmegy a kereseted a hazautazasra. ha meg ritkabban, akkor idövel a csalad megy tönkre.
En azt javaslom, tanuld a nyelvet, a szaknyelvet is, es keress valami munkat. De amint meg tudsz elni - nem gyakori hazautazassal, ki kellene hozni a csaladot is. A gyerekek megszokjak itt is az iskolat, hidd el. Nem tudom, mit tanul a nagyobb, de itt is van mindenfele iskola, illetve az ö kerdese masik kerdes - hiszen nagyobb gyerekek tanulnak mar mas orszagban is.
Nem lehet tudni, milyen munkat talalnal, de ha hetvegen is dolgozni kell, vagy több müszakban, akkor bizony a gyakori hazautazast a munka miatt sem tudod megoldani.
Es a penz miatt sem.
szia:
Eva
- flox
- Látogató
itt vagy nem messze tőlem, kb 30 km-re lakunk (még) egymástól. Én kedden indulok Németországba.
Nagyon sok ismerősöm van, akik azt csinálják, amit te is tervezel. Általában apukák dolgoznak kint külföldön, anyuka pedig itthon van egy vagy két gyerekkel. Nem tartom jónak. A család megsínyli ezt az állandó különélést, sokan szenvednek miatta.
Én eleve úgy kerestem munkát, és úgy tervezzük, hogy ha már kimegyünk, akkor megy a család is. A férjem még nyárig itthon marad a gyerekekkel, hogy befejezhessék az óvodát, iskolát, aztán jönnek utánam. Én addig keresek lakást, gyűjtöm a pénzt és a tapasztalatokat.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Látod! Jól ismerem Sümeget! Te ismét a élő példája vagy annak amiről itt sokan írtunk! A flexibilitás hiánya! Oda köt minden, oda járnak a gyerekek iskolába, s nem akartok elköltözni sehova máshova! Sümegnek kb. 6400 lakosa van! Mi vársz akkor ezen a településen? Ráadásul Veszpém megye, ami azt jelenti, hogy nagyon megoszlik a pénz a fejlesztések szempontjából a Balaton északi partján, s a többi város között: Veszprém, Tapolca, Pápa, stb. Ennek ellenére van ott sok kis cég és egy ablakgyártó vállalkozás is. (Ők szállították nekem is az egész kéróhoz és szuper minőség!)fecosan írta: Azért itt dolgozom, mert ahol lakom - Sümegen - semmilyen más munkalehetőség nincs... Dolgoztam itt gyárban két műszakban 60.000.- ft-ot kaptam kézhez, és amikor panaszkodtunk, azt mondták el lehet menni máshová. Eljöttem, most azt csinálom amihez értek, de ennyit tudnak fizetni. Innét is el lehet menni, és akkor mit csinálok? Két gyerekünk van, iskolába járnak, innét mozdítani őket nem akarom. A nagyobbik most tanul tovább, ideköt minket az minden.
Ha tehát jobban fizető mukát és megélhetést akartok akkor el kell onnan menni! Egy két idegenforgalmi dolgon kivül ott nincs semmi. Ha viszont "odaköt minden" akkor maradni kell, s azt elfogadni ami van. Mi is köt oda pontosan?
S egyet boritékolok neked! Ha csak Te akarsz kimenni és mindenáron olyan messze mint a BRD s nem Ausztria, akkor előbb utóbb megsinyli ezt a házasságod mert ilyen távolságból nem fogsz tudni rendszeresen haza járni! Arról nem is szólva, hogy az itteni munkadókat nem érdekli az, hogy Te már X hónapja nem voltál otthon.....!
DCT